Конкурси
Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1317230 всичко

 10 посетители онлайн

Новини

Отменят се част от противоепидемичните мерки, въведени заради COVID-19 - 05.05.2020 : 09:20

Отменят се част от противоепидемичните мерки, въведени заради COVID-19. Допускат се посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на следните противоепидемични мерки: разполагане на масите по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 2,5 метра между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство; обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице; да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител; да се поставят на видни места диспенсери с дезинфектант за ползване от посетителите на заведението. В случай на определени от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и други изисквания и организация на работа на обектите на открито, те трябва да бъдат спазвани. Това се посочва в заповед на кмета на Община Варна, издадена във връзка с заповед на министъра на здравеопазването.
Допуска се още провеждането на обучения от учебните центрове за обучение на водачи за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство; учебните центрове, които извършват обучение на водачи на моторни превозни средства за извършване на превоз на опасни товари и/или курсове за обучение на консултанти по безопасността; учебните центрове, които провеждат курсове за обучение на водачи за придобиване на начална квалификация и за усъвършенстване на познанията им (периодично обучение); лицата, които извършват първоначално и периодично обучение на технически специалисти в пунктовете за проверка на техническата изправност на пътни превозни средства; висшите училища, които извършват първоначално и периодично обучение на инструкторите; учебните центрове, които извършват специална и допълнителна подготовка на морските лица; учебните центрове, които извършват обучение в областта на гражданското въздухоплаване; центровете за професионално обучение и квалификация в железопътния транспорт. Организаторите на обученията са длъжни да осигурят спазването на мярката за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки (в т.ч. носене на защитни маски за лице и дезинфекция на използваните превозни средства и други съоръжения).
Заповедта допуска още упражняването на индивидуален спорт на открито (в т.ч. тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др.) при спазване на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи и на всички противоепидемични мерки. Допускат се посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на следните противоепидемични мерки: провеждане на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура. Не се допускат лица с повишена телесна температура; осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат; обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн да се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0,4 – 05, мг/л; тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час; осигуряване на диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите; ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици; дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности (чадъри, шезлонги, столове, гардероби и др.); създаване на организация за недопускане струпването на много хора едновременно в общите помещения (съблекални и тоалетни); разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните да бъде най-малко 4 метра, а когато единия чадър се ползва от повече от двама члена на едно семейство, минимум 8 метра; един чадър да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство; Недопускане работата на водни атракциони, включително и такива за деца.“

Отварят търговските обекти за нехранителни стоки на пазарите - 04.05.2020 : 10:57

Магазините за промишлени стоки и ателиетата за услуги на граждани (златарски, ключарски и др.) и всички останали обекти на общинските пазари, които предлагат нехранителни стоки, могат да работят, става ясно от заповед на кмета, издадена във връзка с решение на областния кризисен щаб.
В обектите трябва да се извършва 3-кратна дезинфекция на търговските площи, а посещението трябва да е съобразено с площта с осигуряване отстояние на клиентите от 1,5 м.

Промяна в мерките: Отменя се задължителното носене на маски на открити обществени места, пада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини - 04.05.2020 : 10:54

Нова промяна в мерките срещу коронавируса въвежда Министерството на здравеопазването от днес. Със заповеди на министъра се отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.
Пада забраната за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

 Отварят се за разходка 5 от парковете във Варна при строги правила, като остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Това съобщи днес кметът Иван Портних, като уточни, че решението за либерализиране на мерките е въз основа на заповед на министъра на здравеопазването.
Посещенията се допускат от днес в следните градски зони: "Приморски парк" – от басейн „Приморски“ до паркинга под сп. „Почивка“, където  движението на пешеходци следва да се осъществява еднопосочно, вдясно по посока на движението. За достъп са отворени също крайбрежната алея „Първа“, където движението на автомобили е разрешено само до новоизградения паркинг (под ската), парк „Възраждане“, парк „Младост“, парк „Владиславово“, Аспарухов парк, както и на крайбрежната алея в Аспарухов парк, както и пясъчните ивици по тяхното протежение.
Посещенията на парковите зони се разрешават само на следните лица:
- деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 9:30 часа до 18:30 часа всеки ден;
- лица, разхождащи кучетата и спортуващи лица, но не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа всеки ден.
Посещенията се допускат само при стриктното спазване на следните противоепидемични мерки: носене на предпазни маски; спазване на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства; забрана употребата на алкохол; избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядането на пейки и тревни площи; съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.
Контролът за спазване на заповедта ще се осъществява от служители на общинските предприятия „Общински паркинги и синя зона“ - в частта за Приморски парк, и от служители на ОП „Спорт – Варна“ – за останалите паркове, като и от звено „Общинска полиция“ и районните полицейски управления.
„До момента превантивните мерки в града дават резултат - Варна е с минимален брой заболели от коронавирус, без смъртни случаи, далеч назад по брой заразени след останалите големи градове като София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен. Благодаря на всеки един варненец, който отговорно спазва инструкциите на Националния оперативен щаб, на всички медици, полицаи, социални работници, които съвестно изпълняват задачите си. От всички нас зависи дали заразата тепърва ще плъзне в града. Мерките са ясни – носене на маска, спазване на дистанция, не допускане на събиране на големи групи от хора. Припомням, че случаите на заболели от коронавирус се увеличават всеки ден и опасността не е отминала. Напротив, заплахата расте. Затова моля всички за спазване на правилата, за отговорност към себе си и останалите. При установяване на голямо струпване на хора, което създава и най-малка опасност за здравето на варненци, забраната за посещения в парковете ще бъде отново въведена!“, коментира Иван Портних. 

 Започва обработка против кърлежи в дворовете на детски градини и училища, на спортни и детски площадки, съобщават от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“ .Обработките ще се извършват през деня. Те ще се провеждат  при подходящи климатични условия /температура, влажност, вятър, валежи/. Паралелно ще се обработват площадките, предназначени за разходки на домашни любимци.
Използваните биоциди са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели, съобщават още от ОП "ДДД".
График:
 Район "Младост" (без ж.к "Възраждане" I, ж.к "Възраждане" II,ж.к "Възраждане" III и ж.к "Възраждане" IV )- детски площадки и училища -22-23.04.2020 г.
Район "Младост" - детски ясли и градини - 24.04.2020 г.
ж.к "Възраждане" I, ж.к "Възраждане" II,ж.к "Възраждане" III и ж.к "Възраждане" IV - детски площадки и училища - 29-30.2020 г.
Район "Младост" -спортни площадки -07-08.05.2020 г.
Район "Младост"- паркове- 13.05.2020 г.

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени за 3 дни - . 16.04.2020 : 14:54

 Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В рамките на този период се разрешава функционирането на самостоятелни търговски обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари – при строго спазване на санитарно-хигиенните и противоепидемични мерки. Това се казва в заповед на кмета на Община Варна, в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването.
Дава се възможност на 15-ти и на 16-ти април включително търговците на кооперативните пазари и цветни борси да реализират своята продукция при строго спазване на противоепидемичните мерки в това число социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция

Справка за косене на тревните площи в район "Младост" за месец април - . 10.04.2020 : 13:34

  Към момента на територията на район „Младост“ са изкосени около 368 дка. тревни площи, в това число и по главни улици и булеварди, паркове.
           Първа коситба е извършена на ж.к. „Младост“ I м.р., бул. „Вл. Варненчик“, бул. „Сливница“, бул. „Република“, бул. „Янош Худяди“, бул. „Христо Смирненски“, ул. „Девня“, парк „Елин Пелин“, парк „Младост“.
           В момента се коси бул. „Цар Освободител“ и ж.к. „Трошево“.
           От 13.04.2020г. до 16.04.2020г. ще се коси бул. „Трети март“  и ще се започне косене на  ж.к. „Възраждане“ I м.р.
           От 21.04.2020г. до края на месеца ще се коси бул. „Сливница“, бул. „Вл.Варненчик“, парк „Елин Пелин“ и парк „Младост“ за втора коситба.
 

Въвеждат превантивни дейности за недопускане на пожари - . 09.04.2020 : 14:18

 Във връзка пожароопасния сезон в периода от април до края на октомври и с цел подобряване на превантивната дейност за недопускане, предотвратяване и ограничаване на пожари в горски, полски и защитени територии и намаляване на вредните последствия, както всяка година със заповед на Кмета се въвеждат превантивни мерки.
Забранява се палене на стърнища, както и палене на открит огън и извършване на огневи работи на разстояние по- малко от 100 метра от границите на горите. Забранява се устройване на лагери и къмпингиране в паркове и гори, с изключение на разрешените от Държавното горско стопанство и РД ПБЗН – Варна. В заповедта изрично е указано, че изхвърлянето на  отпадъци трябва да става само на определените за целта места (контейнери за смет и сметища). Изисква се засилен контрол за недопускане  на палежи в стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в земеделски земи и защитени територии. При констатиране на нарушения трябва да се сигнализира РИОСВ – Варна, да се търси най- строга персонална отговорност и да се предприемат наказателни действия към виновните физически и юридически лица съгласно чл. 162 от Закона за опазване на околната среда.    

Отменена е заповедта за носене на предпазни маски на обществени места - . 01.04.2020 : 10:17

 Във връзка с отмяна на заповед № РД-01-169/31.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, издадена въз основа на чл.63, ал.1 от Закона за здравето във връзка с усложняващата се епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 на територията на страната, Кметът на Община Варна отменя своя заповед за носене на предпазни маски за лице на открити и закрити общестевни места.

Без такси за детските градини и ясли за периода на извънредното положение - . 31.03.2020 : 11:02

 Родителите няма да дължат такса за ползване на детска градина и ясла за периода на извънредното положение, съобщават от на дирекциите “Образование и младежки дейности” и “Здравеопазване” към Община Варна.
Разпореждането е във връзка със заповеди на министъра на здравеопазването и на кмета на община Варна за преустановяване на посещенията на деца в детските градини и ясли. Родителите ще могат да платят таксите за присъствените дни от началото на месец март след възобновяване дейността на детските заведения, като за периода на забава няма да дължат лихви.

СтартНазад [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Репатриране на излезли
от употреба или
неправилно паркирани МПС:
052/820 921 и 
052/820 922

Сигнали относно
безстопанствени кучета:
 052/820 603 и 052/820 112

Сигнали за нехуманно
отношение/отглеждане
на животни и птици:
052/600 871

Улично осветление  и пътища:

052/820 871
 
Чистота, екологичен
контрол и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
^ Нагоре ^