Новини

Огледи на всеки час след пороя в четвъртък - 20.06.2014 : 11:43

 След поройните дъждове екипи от администрацията извършват огледи в целия район на всеки час. При необходимост от помощ и съдействие можете да се обръщате към оперативния дежурен на Община Варна на телефони 052-820-112, 052-820-204 и 052-820-016 и на телефон 052-820-782 в районната администрация.
Към 10 часа информацията е следната: Наводнени са офиси в близост до гребната база и лодкостоянки на ул. "Девня", активизирало се е свлачище на ул."Поп Димитър", пътят е проходим. С повишено внимание трябва да се преминава и по ул."Девня" и около Зеленчукова борса.
Имаше паднало дърво върху кола във "Възраждане" IV до блок 80 вх.А. То вече е отстранено с помоща на частна фирма.
 

Нека помогнем на жителите на район "Аспарухово" - 20.06.2014 : 11:41

 Уважаеми съграждани, приятели,
Нека докажем не само с думи, но и с дела, че сме хора и можем да се обединим и в този труден момент да помогнем на жителите на "Аспарухово". Тази трагедията е трудно да се опише. Нека да действаме. 
Отправям апел към вас, да окажем съдействие. Всеки желаещ, може да отиде пред сградата на кметството в "Аспарухово". Там има длъжностни лица, които ще ви насочат и ще ви кажат как да помогнете.
Благодаря ви!
Христо Христов
Кмет на район "Младост"

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК - 06.06.2014 : 12:24

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК Изплащането на хонорарите на членовете на СИК, участващи при произвеждането на избори за членове на Европейския парламент, ще започне днес, 06.06.2014г., от 14ч. до 17,30 часа и ще продължи през следващата седмица при следния график: от 09,00 часа до 12,30 часа и от 13,30 часа до 17,30 часа. (в районната администрация стаи номер 19 и 22) Припомняме, че самоосигуряващите се лица, които имат задължение за внасяне на вноски на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от Закона за здравното осигуряване следва да подадат в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите – гр.Варна декларация образец № 7, съгласно приложение № 7 към чл.2 , ал.6 от „Наредба № Н-8 от 29.12.2005 г. за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица“.

Свалиха незаконните транспаранти в "Младост" - 23.05.2014 : 09:55

1405231.JPG Всички незаконно поставени транспаранти на територията на район "Младост" вече са демонтирани. След като комисия извърши проверка, 29 рекламни съоръжения, разположени върху парапетите в разделителните ивици на булевардите, днес бяха премахнати. Транспарантите рекламираха дърва за огрев, изработка на врати, мебели, автосервиз, фитнес, акумулатори и др., като бяха монтирани основно по бул."Вл.Варненчик", бул."Христо Смирненски", бул."Сливница",бул."Република", бул."Ян Хунияди", и срещу МОЛ Варна. Демонтажът беше извършен от представител на фирма „Стимекс”, в присъствието на представители на район „Младост”. В Наредбата за рекламната дейност изрично се забранява поставянето на транспаранти в разделителнитe ивици. „Проверки за незаконни рекламно-информационни елементи ще има всяка седмица. Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите. Някои от тях за пореден път не спазват закона и тази практика трябва да бъде преустановена”, коментира кметът на „Младост” Христо Христов.


Режат шест опасни тополи на ул."Девня" - Режат шест опасни тополи на ул. 16.05.2014 : 16:46

Шест опасни, сухи и полусухи широколистни дървета от вида Бяла топола ще бъдат премахнати в неделя, 18 май, в район "Младост". Тополите растат в тревните площи, прилежащи към ул."Девня", в близост до оградата на Складова база на Пристанище Варна-Изток и пред Хипермаркет "Аветисян". Отсичането им ще започне в 8 часа.
Експертите по озеленяване са констатирали, че тополите са на пределна възраст над 40 години, с наличие на хралупи в основата или по целия ствол, със счупени клони и суховършия. Някои от тях са опасно надвиснали над пътното платно и застрашават преминаващите транспортни средства. Част от дърветата са напълно сухи или изгнили.
На 15 март в същия район на ул."Девня" бяха премахнати други 20 опасни тополи. Заповедта за премахването е издадена от Община Варна.

Информация за косенето на тревните площи - 13.05.2014 : 15:35

 Уважаеми съграждани,

 

Косенето на тревните площи в район “Младост“ се извършва от 12 косачи от ОП „Управление на проекти и озеленяване“. Изготвихме график, според който дейностите ще приключат в края на юли, тъй като ще бъдат обработени общо 1500 дка. (включително междублоковите пространства)

На вчерашната оперативка в Община Варна кметът Христо Христов за пореден път постави въпроса за необходимостта от назначаването на още поне пет работника -косачи, тъй като „Младост“ в сравнение с другите райони има най-много зелени площи и е наложително срокът за приключване на дейностите да бъде драстично намален.

 

Настоящият график, който ще бъде оптимизиран след увеличаване състава на работните групи, е както следва:

 

 

 

Май

 

Ж.к. „Възраждане“ I-ви м.р. – 140 дка /територията заключена между бул.“Я.Хунияди“; бул. „Трети март“; бул.Република“ и бул.“Цар Освободител“/

 

Ж.к.“Младост“ I-ви м.р.- 130дка / територията заключена между бул. “Я.Хунияди“; бул.“Цар Освободител“; ул.“Ив.Церов“ и бул.“Сливница“/

Май-юни

 

Ж.к. „Възраждане“ II -ри м.р. – 210 дка / територията заключена между бул.“Република“; бул.“Трети март“; ул. „Вяра“ и бул.“ Цар Освободител“/

 

Ж.к.“Младост“ II-ви м.р.- 220дка / територията заключена между бул.“Цар Освободител“;бул.“Република“; ул.“Вяра“ и бул.“Сливница“/

Ж.к. „Възраждане“ III -ти м.р.-130 дка/ територията заключена между ул.“Вяра“; бул.“ Цар Освободител“ и ул. „Поп Димитър“/

Юни-юли

 

 

Ж.к. „Възраждане“ IV-ти м.р. – 80дка

26-ти м.р. – 55 дка / територията заключена между ул.“Вяра“;бул.“Сливница“ бул.“Хр.Смирненски“ и бул.“Цар Освободител“/

 

26-ти м.р. –65дка/ територията заключена между бул.“Хр.Смирненски“; бул.“Цар Освободител“; бул.“Сливница“ и ул. „Струга“/

 

Ж.к.“Трошево“-160 дка/ територията заключена между бул.“Сливница“; бул.“Република“ бул.“Вл.Варненчик“ и бул.“Хр.Смирненски“/

Ж.к.“Св. Ив. Рилски“ – 74 дка/територията заключена между бул.“Вл. Варненчик; ул.“Г.Пеячевич“; ул.“Акад.Курчатов“ и ул.“Езеро“/

Ж.к.“Св. Ив. Рилски“ – 42 дка/територията заключена между бул.“Вл. Варненчик“; ул.“Г.Пеячевич“; ул.“К.Черказки“ и ул. „Д-р Селемински“/

 

Поляни в ж.к. „Възраждане“ II-ри и III -ти м.р.- 90 дка

 

ЗПЗ – 80дка

 

Ул.“Девня“ – 24дка

 

При неблагоприятни метеорологични условия графикът ще  се промени, като периодите ще бъдат удължени.


Пета общоградска спартакиада на хората от третата възраст - 13.05.2014 : 15:33

 Район Младост, съвместно с телевизия Черно море“, организира поредната Общоградска спартакиада на хората от третата възраст. Тя ще се проведе на 15 май, от 10 часа до 13 часа, на стадион "Младост". Участници в Спартакиадата са представителни отбори на 5-те варненски района и спортен клуб „Здраве”. Ще премерят сили в дисциплините: хвърляне на малка топка в кофа, дрибъл с баскетболна топка, дузпи на малка вратичка, прехвърляне на медицинска топка, щафетно бягане, както и надиграване на ръченица.

Входът за събитието е свободен.


Пролетно почистване в "Младост" - 24.04.2014 : 09:10

Уважаеми съграждани, Обръщам се към вас с призив на 26 април всички да излезем и да се включим в голямото пролетно почистване на любимия ни район "Младост". Общо е желанието ни да живеем в по-приветлив и по-чист град. За това всеки от нас трябва да помогне и да даде своя принос към постигането на целта. Нека почистим около жилищните и обществените сгради, в междублоковите пространства, площите около детски градини, ясли, училища. Цялата администрация на район "Младост" също ще се включи. Ще почистим парк "Младост", парк "Елин Пелин", терена, където ще бъде новият парк (до бензиностанция OMV) и поляната над Затвора. Надявам се и на вашата активност. Въпреки, че количествата са ограничени, има осигурени чували и ръкавици. Можете да ги получите в стая 15 в районната администрация. Предварително благодаря на всички за ентусиазма и активността. За съдействие и въпроси относно кампанията, можете да се обаждате на телефон 052/820 784 Христо Христов Кмет на район "Младост"

Информация за обекти от инженерната инфраструктура, които са включени в бюджета за 2014г. - 27.03.2014 : 15:06

Информация за обекти от инженерната инфраструктура, които са включени в бюджета за 2014г. В началото на годината район "Младост" предостави на Община Варна програма за проектиране, ремонт и изграждане на обекти от инженерната инфраструктура за 2014г. Съобразено с финансовите възможности, само част от нея ще бъде реализирана. Определените от Община Варна обекти, включени в бюджет 2014 са: - Основен ремонт на ул."Андрей Сахаров", в т.ч. изготвяне на технологичен проект - Проектиране на нова светофарна уредба с пешеходна заявка на бул."Цар Освободител". - Изготвяне на проект за реконструкция на бул."Цар Освободител" в участъка от бул."Република" до пътна връзка "Летище". - Реконструкция на бул."Трети март" в участъка от бул."Ян Хунияди" до бул."Цар Освободител", включително ВиК (2014г.-2015г.) - Реконструкция и ВиК на ул. "Безименна" - I етап (до Зеленчукова борса) - Проектиране и изграждане на извън уличен паркинг на ул."Хан Севар" около училище "Гео Милев" - Площадка за игра на открито в ж.к."Възраждане" I, блок 13 - Площадка за игра на открито в ж.к."Младост" I, блок 103 - Проектиране на паркова зона в карето между ул."Иван Церов", бул."Сливница" и бул."Република" - Ремонт на тротоари и бордюри на ул."Петко Стайнов", където живеят предимно хора с увреждания.

СтартНазад [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^