Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1341446 всичко

 25 посетители онлайн

Новини

Промяна в мерките: Отменя се задължителното носене на маски на открити обществени места, пада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини - 04.05.2020 : 10:54

Нова промяна в мерките срещу коронавируса въвежда Министерството на здравеопазването от днес. Със заповеди на министъра се отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.
Пада забраната за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

 Отварят се за разходка 5 от парковете във Варна при строги правила, като остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Това съобщи днес кметът Иван Портних, като уточни, че решението за либерализиране на мерките е въз основа на заповед на министъра на здравеопазването.
Посещенията се допускат от днес в следните градски зони: "Приморски парк" – от басейн „Приморски“ до паркинга под сп. „Почивка“, където  движението на пешеходци следва да се осъществява еднопосочно, вдясно по посока на движението. За достъп са отворени също крайбрежната алея „Първа“, където движението на автомобили е разрешено само до новоизградения паркинг (под ската), парк „Възраждане“, парк „Младост“, парк „Владиславово“, Аспарухов парк, както и на крайбрежната алея в Аспарухов парк, както и пясъчните ивици по тяхното протежение.
Посещенията на парковите зони се разрешават само на следните лица:
- деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 9:30 часа до 18:30 часа всеки ден;
- лица, разхождащи кучетата и спортуващи лица, но не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа всеки ден.
Посещенията се допускат само при стриктното спазване на следните противоепидемични мерки: носене на предпазни маски; спазване на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства; забрана употребата на алкохол; избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядането на пейки и тревни площи; съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.
Контролът за спазване на заповедта ще се осъществява от служители на общинските предприятия „Общински паркинги и синя зона“ - в частта за Приморски парк, и от служители на ОП „Спорт – Варна“ – за останалите паркове, като и от звено „Общинска полиция“ и районните полицейски управления.
„До момента превантивните мерки в града дават резултат - Варна е с минимален брой заболели от коронавирус, без смъртни случаи, далеч назад по брой заразени след останалите големи градове като София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен. Благодаря на всеки един варненец, който отговорно спазва инструкциите на Националния оперативен щаб, на всички медици, полицаи, социални работници, които съвестно изпълняват задачите си. От всички нас зависи дали заразата тепърва ще плъзне в града. Мерките са ясни – носене на маска, спазване на дистанция, не допускане на събиране на големи групи от хора. Припомням, че случаите на заболели от коронавирус се увеличават всеки ден и опасността не е отминала. Напротив, заплахата расте. Затова моля всички за спазване на правилата, за отговорност към себе си и останалите. При установяване на голямо струпване на хора, което създава и най-малка опасност за здравето на варненци, забраната за посещения в парковете ще бъде отново въведена!“, коментира Иван Портних. 

 Започва обработка против кърлежи в дворовете на детски градини и училища, на спортни и детски площадки, съобщават от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“ .Обработките ще се извършват през деня. Те ще се провеждат  при подходящи климатични условия /температура, влажност, вятър, валежи/. Паралелно ще се обработват площадките, предназначени за разходки на домашни любимци.
Използваните биоциди са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели, съобщават още от ОП "ДДД".
График:
 Район "Младост" (без ж.к "Възраждане" I, ж.к "Възраждане" II,ж.к "Възраждане" III и ж.к "Възраждане" IV )- детски площадки и училища -22-23.04.2020 г.
Район "Младост" - детски ясли и градини - 24.04.2020 г.
ж.к "Възраждане" I, ж.к "Възраждане" II,ж.к "Възраждане" III и ж.к "Възраждане" IV - детски площадки и училища - 29-30.2020 г.
Район "Младост" -спортни площадки -07-08.05.2020 г.
Район "Младост"- паркове- 13.05.2020 г.

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени за 3 дни - . 16.04.2020 : 14:54

 Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В рамките на този период се разрешава функционирането на самостоятелни търговски обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари – при строго спазване на санитарно-хигиенните и противоепидемични мерки. Това се казва в заповед на кмета на Община Варна, в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването.
Дава се възможност на 15-ти и на 16-ти април включително търговците на кооперативните пазари и цветни борси да реализират своята продукция при строго спазване на противоепидемичните мерки в това число социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция

Справка за косене на тревните площи в район "Младост" за месец април - . 10.04.2020 : 13:34

  Към момента на територията на район „Младост“ са изкосени около 368 дка. тревни площи, в това число и по главни улици и булеварди, паркове.
           Първа коситба е извършена на ж.к. „Младост“ I м.р., бул. „Вл. Варненчик“, бул. „Сливница“, бул. „Република“, бул. „Янош Худяди“, бул. „Христо Смирненски“, ул. „Девня“, парк „Елин Пелин“, парк „Младост“.
           В момента се коси бул. „Цар Освободител“ и ж.к. „Трошево“.
           От 13.04.2020г. до 16.04.2020г. ще се коси бул. „Трети март“  и ще се започне косене на  ж.к. „Възраждане“ I м.р.
           От 21.04.2020г. до края на месеца ще се коси бул. „Сливница“, бул. „Вл.Варненчик“, парк „Елин Пелин“ и парк „Младост“ за втора коситба.
 

Въвеждат превантивни дейности за недопускане на пожари - . 09.04.2020 : 14:18

 Във връзка пожароопасния сезон в периода от април до края на октомври и с цел подобряване на превантивната дейност за недопускане, предотвратяване и ограничаване на пожари в горски, полски и защитени територии и намаляване на вредните последствия, както всяка година със заповед на Кмета се въвеждат превантивни мерки.
Забранява се палене на стърнища, както и палене на открит огън и извършване на огневи работи на разстояние по- малко от 100 метра от границите на горите. Забранява се устройване на лагери и къмпингиране в паркове и гори, с изключение на разрешените от Държавното горско стопанство и РД ПБЗН – Варна. В заповедта изрично е указано, че изхвърлянето на  отпадъци трябва да става само на определените за целта места (контейнери за смет и сметища). Изисква се засилен контрол за недопускане  на палежи в стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в земеделски земи и защитени територии. При констатиране на нарушения трябва да се сигнализира РИОСВ – Варна, да се търси най- строга персонална отговорност и да се предприемат наказателни действия към виновните физически и юридически лица съгласно чл. 162 от Закона за опазване на околната среда.    

Отменена е заповедта за носене на предпазни маски на обществени места - . 01.04.2020 : 10:17

 Във връзка с отмяна на заповед № РД-01-169/31.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, издадена въз основа на чл.63, ал.1 от Закона за здравето във връзка с усложняващата се епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 на територията на страната, Кметът на Община Варна отменя своя заповед за носене на предпазни маски за лице на открити и закрити общестевни места.

Без такси за детските градини и ясли за периода на извънредното положение - . 31.03.2020 : 11:02

 Родителите няма да дължат такса за ползване на детска градина и ясла за периода на извънредното положение, съобщават от на дирекциите “Образование и младежки дейности” и “Здравеопазване” към Община Варна.
Разпореждането е във връзка със заповеди на министъра на здравеопазването и на кмета на община Варна за преустановяване на посещенията на деца в детските градини и ясли. Родителите ще могат да платят таксите за присъствените дни от началото на месец март след възобновяване дейността на детските заведения, като за периода на забава няма да дължат лихви.

Започва обработка против кърлежи на терени с обществено значение - . 30.03.2020 : 10:16

 Започва първата за тази година обработка против кърлежи на терени с  обществено значение на територията на община Варна, съобщават от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“. В парковете обработките ще се извършват през деня, тъй като няма струпване на хора. Те ще се провеждат  при подходящи климатични условия /температура, влажност, вятър, валежи, прорастнала растителност/. Паралелно с тях ще се обработват и площадките, предназначени за разходки на домашни любимци.
Дезакаризациите ще се извършват от един екип с аерозолен генератор за мащабни третирания. Останалите два екипа ще извършват всички необходими дезинфекции.
Използваните биоциди са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели. 
График: 
Морска градина и ОП „Зоопарк СЦ“– 30.03.2020 г.
Владиславово парк – 31.03.2020 г. 
Аспарухово парк – 01.04.2020 г. 
Младост паркове – 02.04.2020 г. 
Одесос градски градини – 03.04.2020 г. 

Продължава раздаването на дезинфекционни препарати - Ìëàäîñò 26.03.2020 : 11:15

Продължава раздаването на дезинфекционни препарати (Бързоразтворим хлор на таблетки) на домоуправителите/ или техни представители/ на етажните собствености на сградите в район "Младост".  От днес пункът е разположен на терасата на блок 47 в ж.к. "Трошево" (съседен до блок 10, където се помещава районната администрация)Материалите се получават от 8.30 часа до 12 часа и от 13 часа до 16 часа.

Очакваме доставка и на течен дезинфекциращ препарат на етилова основа. На 25 март по-голяма част от професионалните домоуправители получиха съответните количества. На следващ етап препаратът ще се раздава и на етажни собствености, които не ползват професионални фирми за управление. Допълнително ще ви уведомим за графика. 


СтартНазад10 предидущи страници [ 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Репатриране на излезли
от употреба или
неправилно паркирани МПС:
052/820 921 и 
052/820 922

Сигнали относно
безстопанствени кучета:
 052/820 603 и 052/820 112

Сигнали за нехуманно
отношение/отглеждане
на животни и птици:
052/600 871

Улично осветление  и пътища:

052/820 871
 
Чистота, екологичен
контрол и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - 9 ЮНИ 2024

Census
 

^ Нагоре ^