Новини

Ледената пързалка в район "Младост" очаква първите си посетители - Младост 08.03.2010 : 12:38

Ледената пързалка в район "Младост" очаква първите си посетители

Ледената пързалка  в спортно - развлекателния комплекс „Младост” ще  заработи малко преди празниците. Билетът за вход е 4 лв., за наем на кънки  се плаща 3 лв., а за гардероб -  1 лв. Ученици и студенти ще ползват   50 процента намаление на входния билет. Той осигурява пързаляне в продължение на час и половина.

Общинското предприятие „Спорт за всички”, което стопанисва спортния комплекс уверява, че пързалката може да се ползва от 100 души едновременно, без това да създава неудобства. Няма да има почивни дни, а пързалката ще е отворена по 12 часа дневно дори при високи летни температури.


След 2 години район "Младост" с нов стадион - Младост 08.03.2010 : 12:36

След 2 години район "Младост" с нов стадион

Председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов и изпълнителният директор на „Химимпорт” АД Марин Митев подписаха концесионния договор за спортен комплекс „Младост”. Той включва строителство, изграждане и експлоатация на комплекса. Лекоатлетическият стадион трябва да бъде построен за 26 месеца след издаване на строителната виза.

Инвестицията е на стойност над 26 млн. евро . Срокът на концесията е 35 години. Комплексът ще е на площ над 30 дка. Предстои публично представяне на проекта.

 


70 души с нарушено зрение получиха дипломи за компютърни умения - Младост 08.03.2010 : 12:36

70 души с нарушено зрение получиха дипломи за компютърни умения

70 незрящи, завършили успешно курс „Оператор на компютър” получиха свидетелства за професионална квалификация. Дипломите връчи кмета на район „Младост” Йорданка Юнакова. Заедно със сертификата курсистите, които имат компютър получиха и специални четящи устройства тип „Джоус”.

Обучението се реализира в рамките на проект по програма ФАР, РАЗВИТИЕ НА МРЕЖА ОТ ЦЕНТРОВЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВЪЗРАСТНИ - BG 2004 / 006-070.01.01.12 „Развитие на възможности за професионално обучение на хора в неравностойно положение”. Проектът е единствения по който толкова голям брой бенифициенти са получили услугата.

В заключителния етап на курса обучаваните са запознати с програми, използвани при упражняване на длъжности като: системен оператор на компютърни мрежи, оператор в Бърза помощ, оператор в системата на таксиметровите превози, оператор в хотел – подходящи за заемане от хора със зрителни увреждания.

Участниците в професионалното обучение са предварително подбрани след проучване на документи и проведени интервюта от фирмата-партньор по проекта „Авангард Персонал Консултинг” ООД, която има многогодишен опит в предлагането на социални услуги на хора с увреждания. Фирмата се ангажира и с провеждането на тренинги за социални компетенции, подготовка и управление на кариерни планове, както и с трудовата реализация на участниците в проекта.

Другата организация партньор - фондация „Хоризонти” създаде и апробира дистанционна система за професионално обучение. Специалистите на организацията /които също са незрящи/ се ангажират с оборудването на учебните зали и закупуването на софтуер, приспособен за слепи потребители, както и обучението по професията „Оператор на компютър”.

Община Варна – Дирекция Образование, като асоцииран партньор способства за огласяването на проектните дейности и включването на повече заинтересовани към мисията за подобряване качеството на живот на хората с увреждания.

С обзавеждането на модерен център за професионално обучение, идеята е Варна да се утвърди като център, предоставящ възможност за професионално обучение и трудова реализация за хора със специални потребности.

Ръководител на проекта е Ивелина Кръстева.


60 броя туя ще бъдат залесени в район „Младост” по проекта "Заедно за всички" - Младост 08.03.2010 : 12:35

60 броя туя ще бъдат залесени в район „Младост” по проекта "Заедно за всички"

60 броя туя ще бъдат залесени в район „Младост” на 23 ноември. Една част от тях ще отделят от уличното движение площадката до бл. 66 , която се ползва от децата в новооткритата група към детска градина ”Звънче”. Другите ще са поставени около детската площадка южно от бл. 3 в „Трошево” зад ОУ „Добри Чинтулов”.

Занемарената от години площ беше почистена в края на лятото. Детските съоръжения са освежени, поставени са и нови пейки. Растенията ще предадат по завършен и приятен вид на площадките. Туята е перфектна за създаване на жив плет. Тя расте бързо, не е капризна за отглеждане и се оформя лесно.

Залесяването на двете площи е поредната инициатива от проекта ”Заедно за всички”. Работата по него започна преди повече от две години по идея на кмета на района Йорданка Юнакова. Целта е с участието на бизнеса, гражданите, неправителствени организации и районната администрация да се работи за привлекателна и хармонична жизнена среда в „Младост”. Озеленяването е една от основните теми, които ще бъдат в центъра на вниманието на кмета на района по време на втория и мандат.


Обучение на хора с увреждания - Младост 08.03.2010 : 12:35

Обучение на хора с увреждания

От 24-и септември започва обучение на хора с увреждания как да преодоляват бариерите по пътя си в града. То е в рамките на стартиралия проект „Варна на равните възможности” на Българската социалистическа партия и неправителствени организации.

Тренингите ще се извършват на специално изработени за целта рампа и стълби, на които ще бъдат демонстрирани техники за  безопасно изкачване и слизане с инвалидна количка.

Обучението е под наслов „Преодолей бариерите” и ще продължи една седмица. Началото  на  нестандартните  уроци  е  на 24 септември /понеделник/ от 12 .00 ч. в дома на културата на съюза на слепите на ул.”Петко Стайнов”.

Обучението се провежда със съдействието на кмета на район „Младост” Йорданка Юнакова. В рамките на проекта по нейна инициатива  ще бъдат раздадени  над 100 кукли в народни носии. Те са изработени от хора с увреждания от фондация ”Роден край”. Куклите  – символ на проекта ще получат показалите съпричастност към проблемите на хората в неравностойно положение.

Готови са архитектурните проекти за рампите, които ще бъдат поставени в 17-те училища в района.


Лекоатлетически стадион за 26 млн.евро ще бъде изграден в „Младост” - Младост 08.03.2010 : 12:34

Лекоатлетически стадион за 26 млн.евро ще бъде изграден в „Младост”

Лекоатлетически стадион за 26 млн. евро ще бъде изграден в „Младост”. Първата копка  направи  на 24 септември кмета Кирил Йорданов, председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и Тихомир Митев - един от основните акционери във фирма „Химимпорт”, спечелила концесията на терена.

Стадионът ще разполага с над 5 хил. седящи места, 18 коридора за бързо и дълго бягане, съоръжения за всички лекоатлетически дисциплини. Предвидено е изграждането на  игрища и тенис кортове. Ще бъде построен  и спортен център с леглова база, фитнес зала, басейн, магазини и др.

Концесията е за 30 години.


Откриване на новопостроения детски кът в кв. "Младост" - Младост 08.03.2010 : 12:33

Откриване на новопостроения детски кът в кв. "Младост"

На 16 септември кметът Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов  прерязаха лентата на новопостроения детски кът в кв. "Младост".

Това е вторият етап от проекта за изграждане на спортно-развлекателен център. Езеро с лодки, батут, детски замък, много люлки и пързалки са изкушенията за децата. На  площ повече от 3 дка е изграденото голф-игрище. То има 6 дупки в зоната за напреднали и 9 за начинаещи. Предстои откриване до средата на октомври  и на ледена пързалка.


Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица” - Младост 08.03.2010 : 12:33

Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица”

Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица” /10 септември -  понеделник – 9.30 ч./. С акцията започва традиционната седмица  на противопожарната и аварийна безопасност.

Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица” / 10 септември - понеделник – 9.30 ч./. С акцията започва традиционната седмица  на противопожарната и аварийна безопасност.

Поводът е 14 септември- професионалния празник на Национална служба “Пожарна и аварийна безопасност” МВР. Демонстративни занятия в  „Младост”, организирани заедно с районната администрация,  ще има и  в сряда, когато пожарникарите ще евакуират деца от  ЦДГ ”Изворче”. Възпитаниците на двете детски градини с нетърпение очакват необичайните гости и с песни и стихове ще  ги поздравят за техния труд.

Кметът на района Йорданка Юнакова е подготвила изненади за децата.

 


190 хил. лв е стойността на извършеното благоустрояване в „Младост” - Младост 08.03.2010 : 12:32

190 хил. лв е стойността на извършеното благоустрояване в „Младост”

190 хил. лв е стойността на извършеното благоустрояване в „Младост”, което ще зарадва жителите на района в навечерието на празника - 6 септември.

Ново спортно игрище и два паркинга са изградени между блокове 11, 12, 13 и 14  във „Възраждане”. Изцяло обновена е детската площадка. С нови пейки са изградените пешеходни алеи. Финансирането е осигурено от общинския бюджет. Предвидено е и озеленяване, което ще стане по  график съобразен със сезона.

 Откриването е на 5 септември /сряда/ от 18 ч. от кмета на района Йорданка Юнакова.


Обновена зона за отдих - Младост 08.03.2010 : 12:32

Обновена зона за отдих

Обновена зона за отдих се открива на 4 септември в кв ”Трошево” – район  „Младост” .

Занемареното от години място между бл. 78 и 79  е освежено, изчистено и с подновена паркова и детска мебел, с усилията на районната администрация, спонсори и граждани. Това е поредната инициатива под наслов „Заедно за всички”, чиято цел е с общи усилия да се променя средата, в която живеем. Идеята е, че създаденото заедно в интерес и полза на всички, изисква и създава отговорност при опазването и поддържането. Доказателство за резултата на тази инициатива е приза за най-много обновени детски площадки, който получи кмета на района Йорданка Юнакова. Проучването е направено от ученическо жури, което определи „Младост” като район променил най-много  вида и състоянието на детските паркове.

Инициативата на районния кмет „Заедно за всички”, по която се работи повече от година и половина, разчита на средства от спонсори и участието на гражданите.

За празничното настроение на жителите в кв. ”Трошево” ще се погрижат изпълнителите от вокална  формация ”Бънджи сингърс”. 


СтартНазад10 предидущи страници [ 21 22 23 24 25 26 27 28 ] НапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Ул. осветл.  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^