Новини

Обучение на хора с увреждания - Младост 08.03.2010 : 12:35

Обучение на хора с увреждания

От 24-и септември започва обучение на хора с увреждания как да преодоляват бариерите по пътя си в града. То е в рамките на стартиралия проект „Варна на равните възможности” на Българската социалистическа партия и неправителствени организации.

Тренингите ще се извършват на специално изработени за целта рампа и стълби, на които ще бъдат демонстрирани техники за  безопасно изкачване и слизане с инвалидна количка.

Обучението е под наслов „Преодолей бариерите” и ще продължи една седмица. Началото  на  нестандартните  уроци  е  на 24 септември /понеделник/ от 12 .00 ч. в дома на културата на съюза на слепите на ул.”Петко Стайнов”.

Обучението се провежда със съдействието на кмета на район „Младост” Йорданка Юнакова. В рамките на проекта по нейна инициатива  ще бъдат раздадени  над 100 кукли в народни носии. Те са изработени от хора с увреждания от фондация ”Роден край”. Куклите  – символ на проекта ще получат показалите съпричастност към проблемите на хората в неравностойно положение.

Готови са архитектурните проекти за рампите, които ще бъдат поставени в 17-те училища в района.


Лекоатлетически стадион за 26 млн.евро ще бъде изграден в „Младост” - Младост 08.03.2010 : 12:34

Лекоатлетически стадион за 26 млн.евро ще бъде изграден в „Младост”

Лекоатлетически стадион за 26 млн. евро ще бъде изграден в „Младост”. Първата копка  направи  на 24 септември кмета Кирил Йорданов, председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и Тихомир Митев - един от основните акционери във фирма „Химимпорт”, спечелила концесията на терена.

Стадионът ще разполага с над 5 хил. седящи места, 18 коридора за бързо и дълго бягане, съоръжения за всички лекоатлетически дисциплини. Предвидено е изграждането на  игрища и тенис кортове. Ще бъде построен  и спортен център с леглова база, фитнес зала, басейн, магазини и др.

Концесията е за 30 години.


Откриване на новопостроения детски кът в кв. "Младост" - Младост 08.03.2010 : 12:33

Откриване на новопостроения детски кът в кв. "Младост"

На 16 септември кметът Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов  прерязаха лентата на новопостроения детски кът в кв. "Младост".

Това е вторият етап от проекта за изграждане на спортно-развлекателен център. Езеро с лодки, батут, детски замък, много люлки и пързалки са изкушенията за децата. На  площ повече от 3 дка е изграденото голф-игрище. То има 6 дупки в зоната за напреднали и 9 за начинаещи. Предстои откриване до средата на октомври  и на ледена пързалка.


Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица” - Младост 08.03.2010 : 12:33

Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица”

Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица” /10 септември -  понеделник – 9.30 ч./. С акцията започва традиционната седмица  на противопожарната и аварийна безопасност.

Огнеборци с пожарен автомобил ще спасяват деца от ОДЗ ”Морска звездица” / 10 септември - понеделник – 9.30 ч./. С акцията започва традиционната седмица  на противопожарната и аварийна безопасност.

Поводът е 14 септември- професионалния празник на Национална служба “Пожарна и аварийна безопасност” МВР. Демонстративни занятия в  „Младост”, организирани заедно с районната администрация,  ще има и  в сряда, когато пожарникарите ще евакуират деца от  ЦДГ ”Изворче”. Възпитаниците на двете детски градини с нетърпение очакват необичайните гости и с песни и стихове ще  ги поздравят за техния труд.

Кметът на района Йорданка Юнакова е подготвила изненади за децата.

 


190 хил. лв е стойността на извършеното благоустрояване в „Младост” - Младост 08.03.2010 : 12:32

190 хил. лв е стойността на извършеното благоустрояване в „Младост”

190 хил. лв е стойността на извършеното благоустрояване в „Младост”, което ще зарадва жителите на района в навечерието на празника - 6 септември.

Ново спортно игрище и два паркинга са изградени между блокове 11, 12, 13 и 14  във „Възраждане”. Изцяло обновена е детската площадка. С нови пейки са изградените пешеходни алеи. Финансирането е осигурено от общинския бюджет. Предвидено е и озеленяване, което ще стане по  график съобразен със сезона.

 Откриването е на 5 септември /сряда/ от 18 ч. от кмета на района Йорданка Юнакова.


Обновена зона за отдих - Младост 08.03.2010 : 12:32

Обновена зона за отдих

Обновена зона за отдих се открива на 4 септември в кв ”Трошево” – район  „Младост” .

Занемареното от години място между бл. 78 и 79  е освежено, изчистено и с подновена паркова и детска мебел, с усилията на районната администрация, спонсори и граждани. Това е поредната инициатива под наслов „Заедно за всички”, чиято цел е с общи усилия да се променя средата, в която живеем. Идеята е, че създаденото заедно в интерес и полза на всички, изисква и създава отговорност при опазването и поддържането. Доказателство за резултата на тази инициатива е приза за най-много обновени детски площадки, който получи кмета на района Йорданка Юнакова. Проучването е направено от ученическо жури, което определи „Младост” като район променил най-много  вида и състоянието на детските паркове.

Инициативата на районния кмет „Заедно за всички”, по която се работи повече от година и половина, разчита на средства от спонсори и участието на гражданите.

За празничното настроение на жителите в кв. ”Трошево” ще се погрижат изпълнителите от вокална  формация ”Бънджи сингърс”. 


Първа копка на МОЛ "Варна Тауърс" - Младост 08.03.2010 : 12:31

Първа копка на МОЛ "Варна Тауърс"

Първа копка на МОЛ "Варна Тауърс" направи  кметът Кирил Йорданов, кметът на района Йорданка Юнакова и управителите на фирмата инвеститор "Варна Тауърс" ООД Марин Згурев и Антонио Бухтияров.

Комплексът на бул. "Владислав Варненчик" /пред „Черно море”/ ще обединява търговско - развлекателен център и офисна част. Общият размер на инвестицията е 85 млн. лв. На  2 нива са площите за пазаруване,  като в магазините ще се предлагат дрехи, бижута, аксесоари, техника и др. Ще има и едно ниво със  заведения, модерни киносалони, боулинг зала и др. В двете кули ще се намират офисите, а на покривите им - площадка за хеликоптер и басейн.

По проекта  са предвидени 520 паркоместа с възможност за разширяване до над 1000. В МОЛ "Варна Тауърс" ще работят  над 1600 човека, като 1000 от тях - в администрацията. По изграждането му ще са ангажирани  над 650 души.

Завърши  първият етап от изграждането на спортно-развлекателния комплекс в квартал “Младост”. Съоръженията откри кмета на Варна Кирил Йорданов, председателя на ОбС Варна Борислав Гуцанов и изпълнителите на обекта “Инжстрой инженеринг”. Новият комплекс е с две футболни, едно волейболно и едно баскетболно игрище, 200 паркоместа.

До септември ще бъде приключен и вторият етап от изграждането на проекта, когато ще бъдат открити велоалея, мини голф игрище, амфитеатър и скала за катерене.


Ансамбъл „Варна” ще гостува в „Младост” - Младост 08.03.2010 : 12:31

Ансамбъл „Варна” ще гостува в „Младост”

Ансамбъл „Варна” ще гостува в „Младост” на 7 юли /събота/ от 17.30 ч. Всяка първа събота от месеца жителите на района излизат, за да празнуват и се веселят заедно в парк ”Младост”.

Ансамбъл „Варна” ще гостува в „Младост” на 7 юли /събота/ от 17.30 ч. Всяка първа събота от месеца жителите на района излизат, за да празнуват и се веселят заедно в парк ”Младост”. Концертът  на открито е четвъртата  поредна инициатива на районната администрация. Идеята на кмета на района Йорданка Юнакова  е мястото да се превърне в зона за  пълноценен отдих и празнични срещи .

Най-малките жители и учениците от  училищата в  „Младост”  активно  участваха в празнуването  на Великден, Деня на Европа и Деня на детето. 

Изпълнението на ансамбъл „Варна” е покана към по-възрастните жители  и желание парка да е място за активна почивка  на хората от всички възрастови групи. 

Следващият празник ще бъде на 3 август  в очакване на Деня на Варна.


Деня на детето - „Знайко Многознайко” на Куклен театър - Младост 08.03.2010 : 12:30

Деня на детето - „Знайко Многознайко” на Куклен театър

„Знайко Многознайко” на Куклен театър – Варна ще гостува на децата от район „Младост” за Деня на детето. Авторският спектакъл е на актьорите Диана Стайкова, Живко Жеков и Красимир Добрев. Те ще забавляват, учат и изпитват малчуганите на 2 юни /събота/ от 10.30 ч. в парк „Младост”.

„Знайко Многознайко” на Куклен театър – Варна ще гостува на децата от район „Младост” за Деня на детето. Авторският спектакъл е на актьорите Диана Стайкова, Живко Жеков и Красимир Добрев. Те ще забавляват, учат и изпитват малчуганите на 2 юни /събота/ от 10.30 ч. в парк „Младост”.

За трети път районната администрация организира празник на открито. Традицията всяка първа събота от месеца да събира жителите на района в парка започна с празнуване на Великден  и 9-май- Деня на Европа.

Следващата среща през юли ще е изненада за по-възрастните жители на „Младост”.


Ден на Европа - Младост 08.03.2010 : 12:30

Ден на Европа

Ден на Европа организира районната администрация в „Младост”. Празникът, посветен на 9 май,  ще бъде отбелязан за първи път след официалното влизане на страната ни в ЕС. 

Ден на Европа организира районната администрация в „Младост”. Празникът, посветен на 9 май,  ще бъде отбелязан за първи път след официалното влизане на страната ни в ЕС. 

Химнът на Европа, мажоретни състави, народна музика  и песни на европейски езици са сред изненадите, които очакват жителите на района. Празникът ще бъде на открит  в парк „Младост” и ще започне в 11.00 часа на 5 май /събота/.В програмата участват ученици от училищата в района. Водещ е актьорът Свилен Стоянов.

Арка от сини балони и златни звезди ще подчертава повода за поредната изява на открито, а малките участници в празника ще получат знаменца на ЕС. 

Това е втората поредна инициатива в парка, като идеята е  всяка първа събота от месеца жителите на района да се събират и празнуват заедно. Следващата среща  е с изкуството на актьорите от  Варненския куклен театър, които ще гостуват в парка със  свой спектакъл  по повод 1 юни – деня на детето.

Кметът на района Йорданка Юнакова, която е инициатор на  празниците  на открито ще открие концерта посветен на  Деня на Европа. Ще присъстват  председателят на ОбС-Варна Борислав Гуцанов и общински съветници.

 


СтартНазад10 предидущи страници [ 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ] НапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^