Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1369453 всичко

 15 посетители онлайн

Новини

Рехабилитация на уличната мрежа в район "Младост" - 07.03.2014 : 10:20

 На 17 февруари започна частична рехабилитация на уличната мрежа в район "Младост". Общата квадратура е 650 кв.м. В списъка включихме най-проблемните участъци след снеговалежите, които създаваха предпоставки за пътно-транспортни произшествия или злополуки.  
Справката за извършената рехабилитация към 06.03.2014г. е следната:
Асфалтирани са участъци по: бул."Вл.Варненчик" - помощно платно, бул."Република", бул."Хр.Смирненски", ж.к."Възраждане" IV, ул."Иван Церов", ул."Ана Феликсова", ул."Девня", ул."Акад.Сахаров",ул."Хан Севар",ул."Топола",ул."Тодор Пенев" и улицата пред блок 6,7 и8, ул."Орех",ул."Тролейна",ул."Вяра",ул."Княз Черказки", ул."Акад. Курчатов", ул."Велека", ул."Капитан Райчо",ул."Г.Пеячевич/ул."Селемински", Каменарски път, бул. Трети март и помощно платно. 
Фугирането е започнало по график, но ще приключи при благоприятни атмосферни условия.
Днес ще започне асфалтирането на участъци по: бул."Цар Освободител", ул."Поп Димитър",ул."Блян", ТК"Супер 59",ул."Вярност", улицата към детска ясла "Иглика". 
Експерти от администрацията извършват огледи на пътната инфраструктура, за да бъде изготвен списък за последваща рехабилитация.
Очакваме и вашите сигнали за нарушена цялост на настилката по булеварди, главни улици и улици с натоварено движение. Можете да ги подавате на e-mail: rnmladost@gmail.com и на телефон 052/820 871 .

Пътната обстановка в "Младост" на 31 януари 2014 г. - Младост 31.01.2014 : 11:01

Пътната обстановка в "Младост" на 31 януари 2014 г.
Почистени до асфалт са главните пътни артерии, както и основните улици в района. Сметоизвозването се извършва го график. Спирките и подлезите са почистени и обработени със сол. При нередности по зимното почистване и поддържане, гражданите могат да сигнализират на телефон 052 820 871


Пътната обстановка - Младост 30.01.2014 : 12:47

Пътната обстановка в "Младост" на 30 януари 2014 г.

От 4 часа сутринта шест машини лугират основните пътни артерии в район "Младост". Допълнително има две цистерни, които обработват следните улици - ул. "Хан Севар", "Блян", "Ана Феликсова", локалните платна на бул. "Сливница",  бул."Трети март",  бул."Владислав Варненчик", ул. "Й.Йовков", ул. "Самарско знаме", ул. "Петко Стайнов", ул. "Перла", ул. "К. Фичето", ул. "Никола Симов", ул. "Доброволци" и ул. "Черешово топче". В "Конфуто" се чисти с един Бобкат, тъй като улиците са много тесни. 

От 5.30 часа четири багера почистват уличните платна в целия район и в междублокови пространства, където машините могат да влязат. Призоваваме водачите на МПС да паркират така, че да не затрудняват достъпа на снегопочистващата и сметопочистващата техника. 

Спирките на автобусите на градския транспорт се обработват със сол.

На места има дебел лед, което създава проблем при почистването на участъците. Повторно ще бъде лугиран бул. "Вл. Варнечик".

Напомняме на председателите на УС на етажната собственост, на собствениците на магазини и офиси, да почистят леда и снега пред жилищните блокове и обектите си.

Всички получени сигнали за неработещо улично осветление са предадени на фирмата, която обслужва район "Младост". Справката към днешна дата е следната: Не свети пред блок 19 в ж.к "Трошево", на ул."Секвоя", пред блок 101 вх.7 в "Младост", на ул."Поп Харитон" №113, на ул."Злати Бръчков", на ул."Капитан Райчо" от №80 до №84, на ул."Самарско знаме", на ул."Бяла Черква", на ул."Свобода" от ул."Самарско знаме" до "Черешово топче", на ул."Акад.Сахаров", пред бл.138 и бл.139 в "Младост". 

Работи се по възстановяване на осветлението. Екипите са затруднени поради обледяване на кутиите по електрическите стълбове.


Осуетиха опит за кражба - Младост 30.01.2014 : 12:45

Осуетиха опит за кражба на метална врата на подлез

vrata_podlez.jpgНеизвестни лица са изкъртили една от металните решетъчни врати на подлеза на бул. "Владислав Варненчик" на спирка "Борсата". Успели са да я демонтират, но не и да я откраднат.
При рутинен оглед служител на районната администрация е видял вратата  подпряна на стената на подлеза. Най-вероятно вандалите са имали намерението тази вечер по тъмно да я транспортират, а след това предадат в пункт за вторични суровини.
Решетъчната врата е прибрана в склад на Община Варна.

Това е пореден вандалски акт в подлез.

Призоваваме гражданите да не увреждат общинското имущество и съоръжения.


Продължава диалогът за социалните жилища във "Възраждане" - Младост 23.01.2014 : 09:05

 

Продължава диалогът за социалните жилища във "Възраждане"

 

„Готови сме да обсъдим отново всички ваши конкретни искания, свързани с проекта за изграждане на социални жилища в кв. "Възраждане". Протягаме ръка за диалог, защото реализирането на проекта ще доведе до качествена промяна на живота на много хора от различни социално уязвими групи“. Това обяви д-р Лидия Маринова, зам.-кмет по здравеопазване, социални дейности и образование в община Варна, по време на среща между представители на Инициативния комитет на хората от Възраждане. На нея присъстваха и зам.-кметът по европейските въпроси Бисер Младенов, главният архитект на общината Петър Йорданов, експерти по социално дело, както и представители на различни социални институции и неправителствени организации - от Съюза на инвалидите, Националното сдружение на сираците в България, дом „Гаврош“, „SOS семейства в риск“, фондация „Вяра, Надежда, Любов“, омбудсманът на хората с увреждания Веселина Стоилова, отец Василий Шаган и др.

„Инициирах тази среща заради много спекулации, свързани със социалните жилища, които евентуално ще бъдат построени във Възраждане. Казвам евентуално, защото все още очакваме одобрение от министерството. Вървят слухове, че там ще бъдат настанени само роми от „Максуда“ и „Гъбена махала“, както и бежанци. Държа да подчертая, че това е пълна манипулация! Тези социални жилища са по проект за социално уязвими рискови групи. Да, в заданието на проекта са включени и малцинства – не повече от 2 – 3 семейства, стига да отговарят на изискванията, но това категорично няма да бъдат роми от съборени жилища в „Максуда“ и „Гъбена махала“.

Хората, които ще бъдат настанявани в тези апартаменти, ще бъдат подбирани по специални критерии. Предлагаме представители от вашия инициативен комитет също да присъстват при одобрението на кандидатите за настаняване“, заяви д-р Маринова. Тя допълни, че проектът е с европейско финансиране, на стойност 3 800 000 лв. и строг контрол при реализацията. „Варна има възможност да работи за социализацията на тези хора – с увреждания, със социални проблеми, защо да не го направим?“, попита тя.

„Според Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на общинския парцел, предвиден за социалните жилища, се предвижда построяването на сгради. Когато се правеше публичното обсъждане на този план, нямаше нито едно заведено дело срещу община Варна, свързано с парцела. В района има предвидено място и изграждане на парк, планира се реконструкция на прилежащата инфраструктура в района на ул. „Алипиев“ и ул. „Феликсова“. Всеки има право да протестира, но аз не искам целенасочено да се разпространяват неистини с цел заблуда на обществото“ , коментира д-р Лидия Маринова.

Представителите на Инициативния комитет, който е против изграждането на социалните жилища, контрираха, че искат на мястото на бъдещата кооперация да има парк, а в района да бъда изградена нова улична инфраструктура. „Теглили сме кредити за нашите жилища, коректни данъкоплатци сме, искаме децата ни да играят в зелени градинки“, казаха те.

„Според ОУП община Варна притежава само два имота на тази територия. Единият е определен за строителство на жилищни сгради, а другият – за изграждане на парк. Ако община Варна направи паркоустройствен план за парцела, предвиден за парк, ние поемаме ангажимент цялата компенсаторна програма за залесяване на общината да бъде насочена към този район“, каза Петър Йорданов, главен архитект на Варна.

В подкрепа на проекта се обявиха всички представители на неправителствените организации, според които осигуряването на подслон за хора с увреждания, със здравословни проблеми и нисък социален статус, е въпрос на цивилизационно отношение. Отец Шаган настоя за диалогичност и призова енергията на протестиращите да бъде впрегната в отстояване на правата им, но без да засягат правата на други хора. „Осигуряването на подслон е по-важно от засаждането на три дървета“, коментираха от НПО-тата.

На финала двете страни се договориха за нова среща, на която да бъдат обсъдени конкретните искания на живеещите във Възраждане, свързани с изграждането на облагородяване на района. „Ще излезем със становище, след като проведем разговори с хората, които представлявам“, заяви Тодор Петров, председател на инициативния комитет.


ОУП на Община Варна - Младост 17.12.2013 : 10:36

Уважаеми съграждани,

На сайта на район "Младост" е публикуван Общият устройствен план на Община Варна. В случай, че констатирате несъответствия, които касаят собствения Ви имот, можете да ни информирате, като направите мотивирано предложение за изменение.

 

Телефон за допълнителна информация: 052 820 870 - арх. Димитър Дилов

От районната администрация


За зимния сезон - Младост 26.11.2013 : 09:17

ДО

СОБСТВЕНИЦИТЕ, УПРАВИТЕЛИТЕ И НАЕМАТЕЛИТЕ

НА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА, ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ОФИСИ, ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА УПРАВИТЕЛНИТЕ СЪВЕТИ НА СГРАДИ (ВХОДОВЕ) В РЕЖИМ НА ЕТАЖНАТА СОСТВЕНОСТ И ЖИТЕЛИТЕ НА РАЙОН„МЛАДОСТ”

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 

Ръководството на районната администрация проведе необходимата предварителна подготовката за осигуряване на нормални условия за живот и работа на живеещите и работещите в район „Младост” през зимния сезон на 2013-2014 г. Екипите на ДЗЗД „Варнастрой 2012” имат необходимата техника и готовност за снегопочистването и поддържането на основните маршрути на градския транспорт и при възможност, под ръководството на служители от районната администрация ще осигуряват почистването на улиците и подходите към детските градини, ясли, кухни и разливочни пунктове, училищата и по-големите хипермаркети и магазини.

Като се има предвид недостатъчните финансови средства за снегопочистването на второстепенните улици и междублоковите пространства, нашата дейност през зимата  не може да бъде ефективна без активното съдействие на жителите и фирмите, разположени на територията на района, без гражданското чувството на отговорност за подготовката, и готовността да работим и живеем в по-трудни метеорологични условия.

В тази връзка администрация използва възможността да напомни, че всички ние имаме и определени задължения като жители на района, произтичащи от Наредбата за действия при ликвидиране на последствията от бедствия, аварии или усложнени метеорологични условия (обилен снеговалеж, проливни дъждове, силни ветрове и др.), приета с решение на Общински съвет-Варна № 2733-9(34)/16.11.2005 г.

Член 5, ал. 1 от наредбата поставя редица изисквания към собствениците и управителите  на търговски обекти и офиси, за предварителната им подготовка при изпълнение на мероприятия по ликвидиране на последствията при бедствия и аварии или при усложнени, неблагоприятни метеорологични условия: „Задължават се собствениците и/или управителите на търговски дружества, собствениците или наемателите и управителите на търговски обекти и офиси, да предприемат необходимите действия за обезопасяване, разчистване (от сняг, лед, кал, наноси и др.) и ликвидиране на последствията след възникване на бедствия, аварии и/или усложнени, неблагоприятни метеорологични условия, в прилежащите на сградите и имотите територии (тротоари, алеи, улични платна, паркинги и зелени площи).”

Съгласно чл. 5 ал. 4 конкретни задължения имат  и председателите на управителни съвети (управители) на етажната собственост: „Задължават се управителите /председателите на управителни съвети/ в ЖК и гражданите, живеещи в самостоятелни къщи да предприемат необходимите действия за снабдяване и оборудване с необходимия инвентар /кофи, лопати, гребла за снегопочистване и др./ за участие в ликвидиране на последствията при БА и при усложнени, неблагоприятни метеорологични условия.”

Член 5, ал. 5 изисква активното включване на всички живущи на територията на района в ликвидирането на последствията възникнали при неблагоприятни метеорологични условия: „Задължават се управителите /председателите на управителни съвети/ в ЖК  и гражданите, живеещи в самостоятелни къщи да организират и предприемат необходимите мерки за обезопасяване, разчистване/ от сняг, лед, кал, наноси и др./ и ликвидиране на последствията при БА и/или усложнени, неблагоприятни метеорологични условия, на прилежащите към сградите и дворовете територии / тротоари, алеи, паркинги и тревни площи/.”

Ръководството на района изразява своята увереност, че с общите усилия на всички държавни институции, фирми и жителите на района ще можем да осъществим  нормални условия за работа и живот през зимата.

 

 

ОТ РАЙОННАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

 


Коледен базар в "Младост" - Младост 30.10.2013 : 14:11

Коледен базар в "Младост" - къде и кога

С организирането на коледен базар започна подготовката за предстоящите коледно-новогодишни празници. Той ще е разположен в парк "Младост" от 1 декември до 15 януари 2014 година. Заявления за участие в комплект с необходимите документи, фирмите и търговците могат да подават до 15 ноември. Предвидено е поставянето на шатри, в които могат да се продават    коледни украси, пакетирани захарни изделия,  детски играчки, подаръчни комплекти, сувенири, както и разполагането на хранителни модули за традиционната скара и вино.

Амбицията ни е да създадем една неповторима празнична атмосфера и настроение, а паркът да се превърне в място, където можеш да прогониш студа на зимата с приятното изживяване да купиш подарък за близките си, украса, която да преобрази дома ти, и да се насладиш на кулинарни изкушения.

Търговците могат да получат повече информация за базарите на телефон 052 820 868. Заявленията за издаване на разрешение за поставяне и необходимите документи се подават в районната администрация в ж.к. "Трошево" блок 10.


Празник на район "Младост" - Младост 10.10.2013 : 12:12

Уважаеми съграждани,

 

 С концерт "Талантите на "Младост"  и междуучилищен футболен турнир за купата на кмета Христо Христов, район "Младост" ще отбележи своя празник - 12 октомври.

 Концертът ще бъде на 11 октомври (петък) от 16 часа в Спортно-развлекателен комплекс "Младост" - Летен амфитеатър.

 Участие ще вземат ученици от - СОУ "Н. Бозвели",  Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", СОУ "Гео Милев", ОУ "Св. Иван Рилски",  ПГ по електротехника, ОУ "Н.Вапцаров", ОУ "Отец Паисий",  ОУ "Д.Чинтулов", НЧ "Елин Пелин", НЧ "Искра" и представители на пенсионерските клубове.

 Ще се насладим на фолклорни изпълнения, народни танци, естрадни песни, поезия, балет, акробатичен рокендрол, мажоретни състави и духов оркестър. Водещ на концерта ще бъде актьорът Свилен Стоянов.

 Междуучилищният футболен турнир за купата на кмета на район "Младост" ще бъде на 12 октомври на двете игрища в  Спортно-развлекателен комплекс "Младост". Ще започне в 9 часа. След официалното откриване ще има представителен мач между отбора на кмета Христо Христов и отбора на журналистите. В турнира ще участват 12 отбора (възрастови групи 3-4 клас, 5-6 клас и 7 клас) от ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Иван Рилски“, СОУ „Н. Бозвели“, СОУ „Гео Милев, ОУ „Н.Вапцаров“ и ОУ „Д. Чинтулов“, както и детският отбор на Варненската митрополия.

 По повод празника, на 11 октомври (петък), от 10.30 часа ще има Водосвет за здраве, благополучие и дълголетие в Православен храм  „Св.Пророк Илия“.

 

Заповядайте да бъдем заедно на празника на район „Младост“!


За безопасността на движението - Младост 25.09.2013 : 16:33

Мерки за повишаване на безопасността на движението

 След направено предложение от районната администрация, на свое заседание Комисията по безопасност на движението към Община Варна одобри следните позиции за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки в район „Младост“:

- Бул. „Цар Освободител“ и ул.“Иван Церов“,бл.109;

- Ул.“Хан Севар“ пред СОУ“Гео Милев“;

- Ул.“Милосърдие“ пред входа на ОУ“Д.Чинтулов“;

- Бул.“Сливница“ – ул. „Иван Церов“;

- Бул.“Сливница“ – ул.“Цанко Дюстабанов“,сп.Техникумите;

- Ул. „Сливница“ – до бл.14 и бл.36;

Изграждането ще започне след осигуряване на финансиране от страна на Община Варна.

Отложено бе разглеждането на други три позиции:

-Ул.“Тролейна преди ул.“П.Стайнов“;

- Бул.“Трети март“ и ул.“Блян“(пресечка на ЦДГ „Звънче“);

- Ул.“Вяра“ и ул.“Тролейна“;

Гражданите също могат да отправят своите обосновани предложения за позиции на повдигнати пешеходни пътеки, както и предложения за подобряване организацията на движение на МПС в район „Младост“ на e-mail:rnmladost@gmail.com


СтартНазад10 предидущи страници [ 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Репатриране на излезли
от употреба или
неправилно паркирани МПС:
052/820 921 и 
052/820 922

Сигнали относно
безстопанствени кучета:
 052/820 603 и 052/820 112

Сигнали за нехуманно
отношение/отглеждане
на животни и птици:
052/600 871

Улично осветление  и пътища:

052/820 871
 
Чистота, екологичен
контрол и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - 9 ЮНИ 2024

Census
 

^ Нагоре ^