Новини

Великденски празник на открито - Младост 08.03.2010 : 12:29

Великденски празник на открито

Великденски празник на открито очаква жителите на район „Младост”. На 7 април  от 11 .00 ч. деца и родители ще излязат в парк ”Младост”, за да отбележат светлия християнски празник. И както е по традиция ще  има яйца и боички.

Великденски празник на открито очаква жителите на район „Младост”. На 7 април  от 11 .00 ч. деца и родители ще излязат в парк ”Младост”, за да отбележат светлия християнски празник. И както е по традиция ще  има яйца и боички. Изненадата е за децата, които ще могат да нашарят с тебешири нарисуваните предварително яйца върху асфалт. Най- цветните и интересни рисунки ще получат награди.

В програмата ще се включат възпитаниците на ЦДГ ”Синчец” и ОДЗ”Морска звездичка”.Специален поздрав е подготвил и 7-годишния Ивелин Тракийски.

С много игри и изненади  за настроението  ще се грижи  Христо Димитров – Тито.

Идеята на кмета на района Йорданка Юнакова е в парк ”Младост” всеки месец да се правят различни инициативи. Така, освен за отдих той ще е място, където заедно хората от района могат да празнуват. Парк ”Младост” беше обновен и ремонтиран в края на миналата година с помощта на спонсори и усилията на районната администрация Следващият  празник на открито там ще е за 9 май – денят на Европа.

Ден по-рано – на 6 април празник на словото ще има в откритата наскоро детска площадка  на ул. ”Ив. Селимински”. Инициативата е на хората, които живеят в този район. Кметството раздаде предварително книжки на децата, повечето от ромски произход, които са подготвили по едно стихотворение. За всичките 16 участници са предвидени награди и грамоти, а за  най-талантливите –специални изненади.

Водещ на детския празник на словото е Кирил Аспарухов.

И двата празника ще открие кмета на района Йорданка Юнакова.

 


Деца със специални нужди - Младост 08.03.2010 : 12:28

Деца със специални нужди

Рисунки върху стъкло и керамика, кожени пана, рисувана коприна, изработени от деца със специални нужди, са част от изненадите за  дамите поканени на пролетна среща на 21 март  в галерия „Актив арт”. Домакин  е  кмета на район ”Младост” г-жа Йорданка Юнакова.

Рисунки върху стъкло и керамика, кожени пана, рисувана коприна, изработени от деца със специални нужди, са част от изненадите за  дамите поканени на пролетна среща на 21 март в галерия „Актив арт”. Домакин  е  кмета на район ”Младост” г-жа Йорданка Юнакова. Поканата е отправена към жени, които работят или живеят в района. Между тях са бизнес дами, директорки на училища и детски градини, актриси, журналистки, лекарки. Това е начин да бъде показано уважение към техния труд и принос в развитието на района и града.

Как изкуството, арт терапията помагат на децата с умствени затруднения или с нарушено зрение? Как да се върви към преодоляване на обществените нагласи за приемането им и осъзнаването  на техните потребности? Това са част от въпросите, по които работят „Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения”, Дневен дом за деца и младежи с умствена изостаналост ”Св. Йоан Златоуст”, училището за деца с нарушено зрение ”Д-р Иван Шишманов”, агенция „Вижън”. Те ще представят акцентите в своята дейност и програмите, по които работят.

Всяка от поканените дами ще си тръгне с произведение направено от децата. То е личен дар от специалния гост на срещата – председателя на Общинския съвет – Борислав Гуцанов. Това е и неговият жест в подкрепа на започналата в район „Младост” кампания за приобщаване и равнопоставеност на хората със специални нужди. Следващата инициатива е свързана с осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания.

Модно ревю, спортни танци, поезия - това са другите изненади, които очакват гостите на пролетната среща.

Водещ – Кирил Аспарухов.


Кът за отдих - Младост 24.02.2010 : 13:01

Кът за отдих

Кът за отдих, с детска площадка и спортни съоръжения са изградени на мястото на доскорошно сметище. Почистването му всяка година  струва  на  Община Варна  сериозни средства.

Кът за отдих, с детска площадка и спортни съоръжения са изградени на мястото на доскорошно сметище. Почистването му всяка година  струва  на  Община Варна сериозни средства.  Изграденият на доста необичайно място парк е направен със съвместните усилия на районната администрация в „Младост” и гражданите. Кметството  осигури преасфалтиране на улицата, озеленяване и осветление. Двигател и основен спонсор на идеята е Стефан Стефанов, който живее и работи в района. Новата зона за отдих и спорт  на ул.”Д-р Иван Селимински” ще се ползва най-много от хората в ж.к. „Ив. Рилски”. Мястото е в един от най-тежките райони в „Младост”.

На специално изработени пана са написани букви и цифри, които се очаква да помогнат на малчуганите да получават знания, докато играят на детската площадка. Пътното платно, което води до нея пък ще бъде разчертано и маркирано, за да опознават знаците за движение.

Необичайната форма на съвместна работа и сътрудничество е  от поредицата инициативи в „Младост” под наслов „Заедно за всички”. Идеята на кмета на района Йорданка Юнакова е да обедини  усилията на районната администрация, гражданите и спонсори, за да се промени средата, в която хората прекарват времето  си извън дома.

Следващата стъпка е да бъде изцяло подновена и възстановена, с помощта на млади хора, избрана вече  спортна площадка в „Младост”.

Официално новият парк ще бъде открит на 1 март в 13.00 ч. от кмета на район „Младост”. В програмата ще участва фолклорния състав ”Детелина” и Бънджи сингърс, а водещ е Кирил Аспарухов. Освен мартеници на празника децата ще получат и книжки, и лакомства.

март 2007

 


СтартНазад10 предидущи страници [ 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ] НапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^