Главно меню
Вижте тук
Преброяване 2021

Census
 

ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
Брояч

 1168322 всичко

 11 посетители онлайн

Новини

Детски празник - Младост 23.06.2010 : 11:02

ДЕТСКИ ПРАЗНИК

 

Детски празник за 1 юни очаква малчуганите от ОДЗ № 15 “Морска звездица” в район “Младост”. Най - големите – децата от подготвителните групи и техните родители ще се забавляват, играят и състезават заедно. Празникът е подготвен от район “Младост” с подкрепата на Пфое Мол.
             В детското заведение е единствената в града билкова градина създадена по програмата на район „Младост” „Развитие на зелената система 2008 – 2011”.
             Денят на детето – 1 юни е повод да се постави началото на една нова инициатива в района. Децата от 17-те детски заведения в „Младост” да получат възможност да бъдат заедно със своите родители извън обичайната среда. Идеята е детските празници да станат традиция.
            Музика, фокуси, лакомства очакват децата и техните родители, а ОДЗ “Морска звездица” ще си тръгне с подарък.

 


Празник за дом Другарче - Младост 23.06.2010 : 11:00

ПРАЗНИК ЗА ДОМ "ДРУГАРЧЕ"

 

Децата от дом “Другарче” ще гостуват на 21 май в детския център на Пфое Мол - Варна. Там ще ги посрещнат актьорите от Варненския куклен театър. Те  ще им разкажат приказката за “Спящата красавица”. Всичките около 40  малки възпитаници на Дома, освен на чудесната игра на варненските актьори, ще се порадват  и на забавленията  в детския център. Домакините са подготвили лакомства и малки изненади за скъпите си гости.
             Празникът в навечерието на Деня на българската просвета и култура  е по инициатива на кмета на район “Младост” Йорданка Юнакова. Той е възможен  с финансовата подкрепа на Пфое Мол, откъдето осигуряват   и транспорт за децата.  

 


Одобрен план на новообразуваните имоти в Пчелина - Младост 23.06.2010 : 10:59

ОДОБРЕНИЯТ ПЛАН НА НОВООБРАЗУВАНИТЕ ИМОТИ В "ПЧЕЛИНА" Е ИЗЛОЖЕН В РАЙОН "МЛАДОСТ"

 

Община Варна съобщава, че със заповед № РД-10-7706-126 от 03 май 2010 г. на  областния управител на област Варна, на основание §4к, ал.6  ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал.8 ППЗСПЗЗ във връзка с чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията е одобрен плана на новообразуваните имоти за земи, предоставени за ползване на граждани на основание § 4 ПЗРЗСПЗЗ, на селищно образувание м. ПЧЕЛИНА, КР 506, землище Варна, община Варна, област Варна, който е изложен в район “Младост”.
           На основание чл. 28б, ал.8 ППЗСПЗЗ одобреният план на новообразуваните имоти подлежи на обжалване пред Административния съд в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник”.
             Обявата е публикувана в Д.В., бр. 37 от 18.05.2010 г. Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти се подават от заинтересуваните лица чрез деловодството на областна управа.
               Планът и документацията към него се намират в район  “Младост” – ж.к. „Трошево”, бл.47, ет. 1.”

 

18.05.2010 г.

 


Нов басейн в Младост - Младост 23.06.2010 : 10:57

НОВ БАСЕЙН В МЛАДОСТ

 

Нов закрит  басейн “Делфини” в район “Младост” бе  открит официално днес /12 май/  по обяд. Съоръжението, което  се намира срещу “Кауфланд”  е със стандартни размери – 25 на 12,5 метра и разполага с пет коридора. Най-дълбоката му част е 1.80 м, а най-плитката 1.30 м. Стойността на проекта е 2.3 млн. лв.
             Лентата  преряза кмета на града Кирил Йорданов и олимпийската ни шампионка по плуване Таня Богомилова.

12.05.2010 г. 

 


Дребни пари за голямо добро - Младост 23.06.2010 : 10:55

ДРЕБНИ ПАРИ ЗА ГОЛЯМО ДОБРО

 

2160 лв. е сумата събрана  за три месеца  в район “Младост” от малките дарителници с надпис “Дребни пари за голямо добро”. Те са поставени в   магазини от различни търговски вериги, които се отзоваха на съвместната акция на  Областната организация на  Български червен кръст и районната администрация в “Младост”. Средствата събрани от дребни суми, които гражданите пускат в дарителниците ще бъдат използвани за подпомагане на абитуриенти в затруднено материално положение.    В район “Младост” има девет училища, в които има дванадесетокласници. Двадесет и седем ученици - по трима от всяко училище,  ще получат парична сума за абитуриенския  си бал. Те са посочени от училищните ръководства. Децата учат в училищата в район “Младост”, но са от целия град и областта.
           Съвместната акция на БЧК и район “Младост” е дългосрочна и  продължава. Средствата от  дарителниците се отчитат на всеки три месеца от представители на червенокръстката организация. Всеки път те се използват за различни социални дейности. Така всеки, отделил малко от своите средства участва в една хуманитарна кауза. Този път това е  празника на  27 абитуриенти.

29.04.2010 г.

 


Открити дни на МКБППМН - Младост 23.06.2010 : 10:53

,,Открити дни на МКБППМН” в район ,,Младост”15-30.04.2010 г.

 

Информационната кампания ,,Открити дни на МКБППМН” в район ,,Младост” ще се проведе от 15 до 30.04.2010г. в партньорство с училищата на територията на района.

 

По традиция по-голямата част от дейностите е свързана със запознаване на ученици със ЗБППМН посредством презентация или учебен филм за провеждане на възпитателно дело, съпроводени с беседа, в която ще се включат обществени възпитатели към МКБППМН и ИДПС към ІІІ-то РУ, или дискусия за асоциалното поведение на малолетни и непълнолетни, водена от психолог към МКБППМН. И тази година изкуството ще присъства по време на инициативата ,,Открити дни на МКБППМН” посредством изложба на рисунки, обединени от темата за доброто в отношенията и поведението.

 

 

Новостите за тази година са няколко: 

В програмата сме включили срещи с инспектор от транспортна полиция в две от училищата от района с цел превенция по посока извършване на противообществени прояви, свързани  с ж.п. транспорта – хвърляне на камъни и други предмети по преминаващи влакове или по ж.п.линии, защото такива случаи има, въпреки, че до МКБППМН достигат по-рядко;

 -  За първи път ще организираме спортно състезание под надслов ,,Спорт срещу агресия”, в което ще вземат участие две от училищата с отбори по футбол за момчета и баскетбол за момичета; 

 -  Член на МКБППМН подготви две презентации, които ще бъдат използвани в някои от училищата. Едната е за наркотиците и е предназначена за по-големите ученици от ІХ – ХІ клас, а другата за алкохола и никотина е за учениците от VІІ – VІІІ клас; 

 -  УКПППУ в две от учебните заведения ще се включат в ,,Открити дни на МКБППМН” със своя програма. В ПГГСД,,Николай Хайтов” чрез дискусии по класове съпроводени с презентация или учебен филм  ще участват всички класове от VІІІ до ХІІ. В СОУ,,Гео Милев” чрез презентации, спортни състезания, конкурс за есе ще участват ученици от VІ до Х клас. 

Общият брой на учебните заведения на територията на района е 16. По предварителната програма в дейности по време на инициативата ,,Открити дни на МКБППМН” ще участват 15 от тях.

Учениците, с които ще бъдат осъществени срещи са от ІІІ до ХІІ клас.

 

 


Пролетно почистване 2010 - Младост 13.04.2010 : 13:36

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

12 – 25 АПРИЛ 2010 год.

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА РАЙОН “МЛАДОСТ”,

За пореден път Община Варна е инициатор на общоградско пролетно почистване. Участвайте активно в хигиенизирането на междублоковите пространства и зелените площи.

Едрогабаритните отпадъци можете да оставяте до съдовете за битова смет, които ще бъдат извозени на 18 и 25.04.2010 год.

Използвайте цветните контейнери само за разделно събиране.

От районната администрация можете да получите торби за смет.

За прибирането на отпадъци от строително - ремонтни дейности се обърнете към лицензираната фирма – “Титан АС”.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА

504 861; 504 836 – район “Младост”

605 883 – “Титан АС”

 

 

НЕКА НАПРАВИМ НАШИЯ РАЙОН ПО-ЧИСТ И ПРИВЕТЛИВ!

 

 

 

ОТ РАЙОННАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

 

 


Нова фитнес зала - Младост 13.04.2010 : 13:35

НОВА ФИТНЕС ЗАЛА

 

В район “Младост” е открита първата в България фитнес зала за хора с увреждания. Тя се намира във “Възраждане” ІІІ  , под бл. 65, над Газостанцията (на мястото на бившата дискотека „Амадеус“). В основата на проекта е многократната медалистка от параолимпийски игри и световна шампионка в тласкането на гюле и хвърлянето на диск Стела Енева.
         Фитнесът е приспособен за хората с увреждания, които могат да водят пълноценна подготовка и да представят страната ни на големи международни състезания.

        Залата е ремонтирана и оборудвана с финансовата подкрепа на Министерството на спорта, Община Варна, областната администрация, район „Младост“ и др.

         Целодневно фитнеса работи освен  за хора с увреждания и за здрави, които искат да подобрят физическата си форма.

12.04.2010 г.


Помагало за собствениците на апартаменти - Младост 13.04.2010 : 13:35

НОВА ФИТНЕС ЗАЛА

 

В район “Младост” е открита първата в България фитнес зала за хора с увреждания. Тя се намира във “Възраждане” ІІІ  , под бл. 65, над Газостанцията (на мястото на бившата дискотека „Амадеус“). В основата на проекта е многократната медалистка от параолимпийски игри и световна шампионка в тласкането на гюле и хвърлянето на диск Стела Енева. Фитнесът е приспособен за хората с увреждания, които могат да водят пълноценна подготовка и да представят страната ни на големи международни състезания.
     Залата е ремонтирана и оборудвана с финансовата подкрепа на Министерството на спорта, Община Варна, областната администрация, район „Младост“ и др.
        Целодневно фитнеса работи освен  за хора с увреждания и за здрави, които искат да подобрят физическата си форма.

12.04.2010 г.

 


Планове за регулация на "Планова" и "Сълзица" - Младост 13.04.2010 : 13:34

ПЛАНОВЕТЕ ЗА УЛИЧНА РЕГУЛАЦИЯ /ПУР/ НА СО "ПЛАНОВА" И НА СО “СЪЛЗИЦА” СА ИЗЛОЖЕНИ В БЛ.47

 

В район “Младост” – община Варна (ж. к.”Трошево” №10) e изложен план за улична регулация /ПУР/ на СО “Планова” и план за улична регулация /ПУР/ на СО “Сълзица” .

На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“  (26.03.2010 г.) заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проектите до община  Варна чрез район “Младост”.

 

ОБЯВЯВАНЕ 

от 26.03 до 26.04.2010 г.

всеки работен ден

от 9.00 ч. до 17.00 ч.

 

 Тел. 052/ 511 613

 


СтартНазад10 предидущи страници [ 31 32 33 34 35 36 ] НапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Избори за Народно Събрание 02.10.2022г

Census
 

Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^