Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1358019 всичко

 4 посетители онлайн

Новини

Нов басейн в Младост - Младост 23.06.2010 : 10:57

НОВ БАСЕЙН В МЛАДОСТ

 

Нов закрит  басейн “Делфини” в район “Младост” бе  открит официално днес /12 май/  по обяд. Съоръжението, което  се намира срещу “Кауфланд”  е със стандартни размери – 25 на 12,5 метра и разполага с пет коридора. Най-дълбоката му част е 1.80 м, а най-плитката 1.30 м. Стойността на проекта е 2.3 млн. лв.
             Лентата  преряза кмета на града Кирил Йорданов и олимпийската ни шампионка по плуване Таня Богомилова.

12.05.2010 г. 

 


Дребни пари за голямо добро - Младост 23.06.2010 : 10:55

ДРЕБНИ ПАРИ ЗА ГОЛЯМО ДОБРО

 

2160 лв. е сумата събрана  за три месеца  в район “Младост” от малките дарителници с надпис “Дребни пари за голямо добро”. Те са поставени в   магазини от различни търговски вериги, които се отзоваха на съвместната акция на  Областната организация на  Български червен кръст и районната администрация в “Младост”. Средствата събрани от дребни суми, които гражданите пускат в дарителниците ще бъдат използвани за подпомагане на абитуриенти в затруднено материално положение.    В район “Младост” има девет училища, в които има дванадесетокласници. Двадесет и седем ученици - по трима от всяко училище,  ще получат парична сума за абитуриенския  си бал. Те са посочени от училищните ръководства. Децата учат в училищата в район “Младост”, но са от целия град и областта.
           Съвместната акция на БЧК и район “Младост” е дългосрочна и  продължава. Средствата от  дарителниците се отчитат на всеки три месеца от представители на червенокръстката организация. Всеки път те се използват за различни социални дейности. Така всеки, отделил малко от своите средства участва в една хуманитарна кауза. Този път това е  празника на  27 абитуриенти.

29.04.2010 г.

 


Открити дни на МКБППМН - Младост 23.06.2010 : 10:53

,,Открити дни на МКБППМН” в район ,,Младост”15-30.04.2010 г.

 

Информационната кампания ,,Открити дни на МКБППМН” в район ,,Младост” ще се проведе от 15 до 30.04.2010г. в партньорство с училищата на територията на района.

 

По традиция по-голямата част от дейностите е свързана със запознаване на ученици със ЗБППМН посредством презентация или учебен филм за провеждане на възпитателно дело, съпроводени с беседа, в която ще се включат обществени възпитатели към МКБППМН и ИДПС към ІІІ-то РУ, или дискусия за асоциалното поведение на малолетни и непълнолетни, водена от психолог към МКБППМН. И тази година изкуството ще присъства по време на инициативата ,,Открити дни на МКБППМН” посредством изложба на рисунки, обединени от темата за доброто в отношенията и поведението.

 

 

Новостите за тази година са няколко: 

В програмата сме включили срещи с инспектор от транспортна полиция в две от училищата от района с цел превенция по посока извършване на противообществени прояви, свързани  с ж.п. транспорта – хвърляне на камъни и други предмети по преминаващи влакове или по ж.п.линии, защото такива случаи има, въпреки, че до МКБППМН достигат по-рядко;

 -  За първи път ще организираме спортно състезание под надслов ,,Спорт срещу агресия”, в което ще вземат участие две от училищата с отбори по футбол за момчета и баскетбол за момичета; 

 -  Член на МКБППМН подготви две презентации, които ще бъдат използвани в някои от училищата. Едната е за наркотиците и е предназначена за по-големите ученици от ІХ – ХІ клас, а другата за алкохола и никотина е за учениците от VІІ – VІІІ клас; 

 -  УКПППУ в две от учебните заведения ще се включат в ,,Открити дни на МКБППМН” със своя програма. В ПГГСД,,Николай Хайтов” чрез дискусии по класове съпроводени с презентация или учебен филм  ще участват всички класове от VІІІ до ХІІ. В СОУ,,Гео Милев” чрез презентации, спортни състезания, конкурс за есе ще участват ученици от VІ до Х клас. 

Общият брой на учебните заведения на територията на района е 16. По предварителната програма в дейности по време на инициативата ,,Открити дни на МКБППМН” ще участват 15 от тях.

Учениците, с които ще бъдат осъществени срещи са от ІІІ до ХІІ клас.

 

 


Пролетно почистване 2010 - Младост 13.04.2010 : 13:36

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

12 – 25 АПРИЛ 2010 год.

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА РАЙОН “МЛАДОСТ”,

За пореден път Община Варна е инициатор на общоградско пролетно почистване. Участвайте активно в хигиенизирането на междублоковите пространства и зелените площи.

Едрогабаритните отпадъци можете да оставяте до съдовете за битова смет, които ще бъдат извозени на 18 и 25.04.2010 год.

Използвайте цветните контейнери само за разделно събиране.

От районната администрация можете да получите торби за смет.

За прибирането на отпадъци от строително - ремонтни дейности се обърнете към лицензираната фирма – “Титан АС”.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА

504 861; 504 836 – район “Младост”

605 883 – “Титан АС”

 

 

НЕКА НАПРАВИМ НАШИЯ РАЙОН ПО-ЧИСТ И ПРИВЕТЛИВ!

 

 

 

ОТ РАЙОННАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

 

 


Нова фитнес зала - Младост 13.04.2010 : 13:35

НОВА ФИТНЕС ЗАЛА

 

В район “Младост” е открита първата в България фитнес зала за хора с увреждания. Тя се намира във “Възраждане” ІІІ  , под бл. 65, над Газостанцията (на мястото на бившата дискотека „Амадеус“). В основата на проекта е многократната медалистка от параолимпийски игри и световна шампионка в тласкането на гюле и хвърлянето на диск Стела Енева.
         Фитнесът е приспособен за хората с увреждания, които могат да водят пълноценна подготовка и да представят страната ни на големи международни състезания.

        Залата е ремонтирана и оборудвана с финансовата подкрепа на Министерството на спорта, Община Варна, областната администрация, район „Младост“ и др.

         Целодневно фитнеса работи освен  за хора с увреждания и за здрави, които искат да подобрят физическата си форма.

12.04.2010 г.


Помагало за собствениците на апартаменти - Младост 13.04.2010 : 13:35

НОВА ФИТНЕС ЗАЛА

 

В район “Младост” е открита първата в България фитнес зала за хора с увреждания. Тя се намира във “Възраждане” ІІІ  , под бл. 65, над Газостанцията (на мястото на бившата дискотека „Амадеус“). В основата на проекта е многократната медалистка от параолимпийски игри и световна шампионка в тласкането на гюле и хвърлянето на диск Стела Енева. Фитнесът е приспособен за хората с увреждания, които могат да водят пълноценна подготовка и да представят страната ни на големи международни състезания.
     Залата е ремонтирана и оборудвана с финансовата подкрепа на Министерството на спорта, Община Варна, областната администрация, район „Младост“ и др.
        Целодневно фитнеса работи освен  за хора с увреждания и за здрави, които искат да подобрят физическата си форма.

12.04.2010 г.

 


Планове за регулация на "Планова" и "Сълзица" - Младост 13.04.2010 : 13:34

ПЛАНОВЕТЕ ЗА УЛИЧНА РЕГУЛАЦИЯ /ПУР/ НА СО "ПЛАНОВА" И НА СО “СЪЛЗИЦА” СА ИЗЛОЖЕНИ В БЛ.47

 

В район “Младост” – община Варна (ж. к.”Трошево” №10) e изложен план за улична регулация /ПУР/ на СО “Планова” и план за улична регулация /ПУР/ на СО “Сълзица” .

На основание чл. 128, ал. 5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“  (26.03.2010 г.) заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проектите до община  Варна чрез район “Младост”.

 

ОБЯВЯВАНЕ 

от 26.03 до 26.04.2010 г.

всеки работен ден

от 9.00 ч. до 17.00 ч.

 

 Тел. 052/ 511 613

 


Нов клуб за пенсионерите - Младост 13.04.2010 : 13:33

НОВ КЛУБ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ

 

Пенсионерски клуб отваря врати в район “Младост”. Помещението, което се намира до търговски комплекс "Младост- 2" е изцяло ремонтирано, освежено и обзаведено. През топлите летни дни възрастните хора ще разполагат и с пространството пред клуба, където ще има масички и чадъри. Кокетният вид на цялото пространство е постигнат с помощта на районната администрация, средства и труд на спонсори и активното участие на възрастните хора. Намерението на ръководството на клуба е там да се провеждат тематични вечери, срещи с лекари, педагози, творци. Пенсионерите са изготвили програма за няколко месеца напред.

Клубът е направен по проекта “Заедно за всички”, който е идея на кмета на района Йорданка Юнакова и по него се работи успешно от пет години. Той обединява усилията на гражданите, бизнеса, неправителствените организации и районната администрация с цел да се направят положителни промени в района, без да се разчита на пари от бюджета.

Това е шестият клуб за пенсионерите, който се открива в „Младост” по инициатива на кмета на района Йорданка Юнакова. Той е израз на внимание и в отговор на очакванията на възрастните хора и необходимостта им да общуват.

 

24.03.2010 г.


Отличие за кмета на района - Младост 13.04.2010 : 13:32

КМЕТЪТ НА РАЙОНА ОТЛИЧЕН ЗА СОЦИАЛНО ПАРТНЬОРСТВО

 

Сребърен плакет “Св. Св. Кирил и Методий” получи кметът на район “Младост” Йорданка Юнакова, по случай двадесет години от основаването на Синдиката на българските учители към КНСБ. Той е награда за личен принос в развитието на социалното партньорство и за съвместна дейност  със Синдиката на българските учители. Плакетът, по проект на Пламен Чернев, е изработен в българския монетен двор. Той е от серията “Християнски светци и светини” и акцентира върху християнската вяра на българина и духовната му връзка с християнските ценности, пред които народа ни се прекланя и опира в трудни времена.

Наградата е съпроводена с грамота.

 


План за имоти за СО "Планова" - Младост 13.04.2010 : 13:31

ПЛАНЪТ ЗА НОВООБРАЗУВАНИТЕ ИМОТИ ЗА СО "ПЛАНОВА" Е ИЗЛОЖЕН В БЛ. 47

 

В район “Младост” – община Варна (ж.к.”Трошево” №10) са изложени помощен план и план на новообразуваните имоти на местност Планова и Балъм дере – селищно образувание по § 4, ал. 2 ЗСПЗЗ, кадастрален район 504, землище Варна, община Варна, област Варна.

На основание чл. 28б, ал. 5 ППЗСПЗЗ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“  (26.02.2010 г.) заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по плановете и придружаващата ги документация до кмета на община Варна.

ОБЯВЯВАНЕ 

от 26.02 до 26.03.2010 г.

всеки работен ден

от 9.00 ч. до 17.00 ч.

 

Тел. 052/ 511 613


СтартНазад10 предидущи страници [ 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ] 1 следваща страницаНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Репатриране на излезли
от употреба или
неправилно паркирани МПС:
052/820 921 и 
052/820 922

Сигнали относно
безстопанствени кучета:
 052/820 603 и 052/820 112

Сигнали за нехуманно
отношение/отглеждане
на животни и птици:
052/600 871

Улично осветление  и пътища:

052/820 871
 
Чистота, екологичен
контрол и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - 9 ЮНИ 2024

Census
 

^ Нагоре ^