Новини

Фенове събраха 6330 лева за Живко Господинов - 03.04.2015 : 13:22

 DSC_7041.jpgDSC_7127.jpgФенове на легендарния варненски футболист Живко Господинов, свързал живота си отбора на Спартак Варна, събраха сумата от 6330 лева за лечението му на благотворителен търг. За съжаление здравословните проблеми попречиха на футболната легенда да присъства и той бе представен от дъщеря си Анна.
Сред VIP-гостите бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на "Младост" Христо Христов, футболният благодетел Емил Димитров, футболните легенди Божил Колев и Красимир Зафиров, най-успешният треньор на Спартак Людмил Горанов, първият футболен президент в България Атанас Атанасов-Кеби, ексфутболистите на Спартак Атанас Атанасов, който бе главен организатор на търга, Димитър Трендафилов, Илко Станчев и Траян Дянков, както и над 20 фенове на Спартак. Повечето от тях наддаваха за 18 оригинални фланелки на наши известни и чужди футболисти, както и за потника на баскетболиста Тодор Стойков.
Красен Кралев си закупи фланелките на Любо Пенев и Раул Албиол. Екипът на Любо бе този, който е носил във Валенсия преди четвърт век, а на испанеца Албиол – на сегашния му клуб Наполи. Наддаването за фланелката на Елин Топузаков пък спечели потомственият левскар Христо Христов.
Подробности четете на: 

Район "Младост" участва в "Мениджър за един ден" - 29.03.2015 : 12:08

kmet.jpg
За поредна година район "Младост" участва в "Мениджър за един ден". С работата на районния кмет Христо Христов, на зам.-кметовете и на районната администрация днес се запознаха Вероника Димитрова (11 клас) и Елена Георгиева (12 клас)- ученички от от ПГИ "Д-р Иван Богоров". В края на работния ден те получиха Сертификат за участие в националната инициатива.

Шампионите от спортен клуб "Интерком груп - Черноморски юнак" получиха грамоти от кмета на "Младост" - 24.03.2015 : 16:44

 DSC092088.jpg
Състезатели от ГСК "Интерком груп - Черноморски юнак" - Варна гостуваха днес на кмета на район "Младост" Христо Христов. Шампионите, представили се блестящо на Купа "Република България" по спортна гимнастика, получиха грамоти. Състезанието се е провело на 13-ти и 14-ти март в Пловдив.
Отличени с грамоти за отлично представяне бяха и треньорите Росица Великова Найденова и Тодор Божидаров Тодоров. Женският и мъжкият отбор са се класирали на първо място.
Кметът на "Младост" се обърна към тях с думите: "Спортът развива човека. Възхищавам се на вашите постижения. Продължавайте да прославяте Варна и България и никога не се отказвайте. Въпреки ограничените средства, можете да разчитате на моята помощ и подкрепа. Надявам се в близките години да имате и нова зала за тренировки"
Шампионите от ГСК "Интерком груп - Черноморски юнак" - Варна са:
Деница Венелинова Иванова - класирала се на първо място на уред "земя" 
Габриела Пламенова Петрова - класирала се на първо място на уред "греда"
Ина Руменова Димитрова - класирала се на трето място на уред "земя"
Емил Марианов Христов -класирал се на първо място на уред "кон с гривни"
Драгомир Пламенов Пеев- класирал се на първо място на уред "халки"
Денислав Данаилов Дамянов - класирал се на трето място "прескок"
Станислав Петев Василев - класирал се на трето място на уред "кон с гривни"
Мариян Петров Василев - класирал се на трето място на уред "висилка"
Ирина Петрова Георгиева - класирала се на осмо място "многобой"

Пролетно почистване на 28-ми и 29-ти март - 23.03.2015 : 10:04

Община Варна организира пролетно почистване на 28-ми и 29-ти март. Петте райони кметства ще координират действията на отзовалите се участници и ще предоставят безплатно чували и ръкавици. Предстои да бъдат определени местата за разполагане на събраните боклуци. Определени са терени, на които са поставени съдове за разделно събиране на строителни, растителни и едрогабаритни отпадъци. За район “Младост” - кв. „Възраждане“ 1, ул. „Ана Феликсова“ 21-22; ж.к. “Младост” II-ри м.р. над паркинга на бл. 138; На територията на града са разположени и съдове за разделно събиране на отпадъци, катоспирането и паркирането на автомобили до тях е забранено. Общината има и сключен договор и за разделно събиране на излезли от употреба електродомакински уреди. В тази връзка гражданите могат да подават заявки от 8.30 ч. до 19.30 ч. на безплатен тел. 080014100 и фирмата ще извози уредите директно от домовете им. За въпроси и информация, относно пролетното почистване, гражданите могат да се обръщат към: Еколози район “Младост” – 052/820 784

Кметът на "Младост" награди Илия Костов за добрите му дела - 16.02.2015 : 16:25

Кметът на "Младост" награди Илия Костов за добрите му дела

20150216.JPGКметът на "Младост" награди Илия Костов за добрите му дела. Бай Илия вече ще снима пътеките, които сам прави, с чисто нов фотоапарат. За пореден път кметът Христо Христов изказа както своята благодарност, така и благодарността на съкварталците, за безвъзмездния труд, майсторлъка и златните му ръце.
Плочите, с които бай Илия направи пътеките около блоковете 8,9,10 и 11 във "Възраждане" I са осигурени със съдействието на администрацията на район "Младост" и са "втора употреба" (стари плочи от центъра, където се слага нова настилка).
Въпреки променливото време, той не спира с добрите дела. Следващата пътека, която ще направи по своята уникална технология, е до блок 18 във "Възраждане" I.
Новият фотоапарат е личен подарък от кмета Христо Христов. Бай Илия отдавна мечтае да снима. В Русия, където той е живял 18 години, се е занимавал и с фотография.


Пътната обстановка в "Младост" на 12 февруари 2015 г. - 12.02.2015 : 14:10

Всички булеварди са обработени с луга, по тях няма заледени участъци. Сметоизвозването се извършва го график. Предстои да бъде лугирана ул."Поп Димитър" и околовръстното на "Възраждане" IV. При нередности по зимното почистване и поддържане, гражданите могат да сигнализират на телефон 052 820 871

Съобщение! - 06.02.2015 : 14:23

 Запитвания относно Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради могат да бъдат отправени към:

За справка по технически въпроси:

инж. Петя Димитрова – стая 20, тел. 052 /820 864

инж. Павел Павлов - стая 15, тел. 052 /820 784

За справка относно регистрацията на сдруженията на собствениците:

Полина Кръстева, стая 2, 052/ 820 862

Юрисконсулт -052 820 867


ГРАФИК НА РАЙОН „МЛАДОСТ“ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩИ, ВЪВ ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ - 05.02.2015 : 09:00

                                                                                           ГРАФИК

НА РАЙОН „МЛАДОСТ“

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩИ, ВЪВ ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНА  ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

МИКРОРАЙОН

ДАТА /ДЕН/ ЧАС

МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

„Младост“ I;

„Възраждане“ I

„Възраждане“ IV

 

10.02.2015г./вторник/ 18.00 часа

ОУ „Антон Страшимиров“ и ПГИ „Д-р Ив. Богоров“

Актова зала

„Младост“ II

„Възраждане“ II  „Възраждане“ III  

 

11.02.2015г./сряда/

18.00 часа

ОУ „Н. Вапцаров“

Актова зала

ж.к „Трошево“

„Св. Ив. Рилски“

„Победа“

частта от 26-ти м.р., заключена между бул.“Сливница“,

ул.“Ц. Дюстабанов“,

бул. „Цар Освободител“,

ул. „Струга“

 

 

13.02.2015г./петък/

18.00 часа

 

 

Културен дом на „Успех“

ул. „П. Стайнов“№3


Министър Лиляна Павлова дава старт на информационна кампания за санирането във Варна - Съобщение 29.01.2015 : 08:34

 Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще даде начало на информационната кампания за саниране във Варна. В неделя в 11 часа в зала „Пленарна“ на общината министър Павлова ще даде пълна информация за програмата за безплатно саниране. Домоуправителите и всички заинтересовани граждани са поканени да присъстват. Те ще могат да получат пакет документи и  разясняване на стъпките, които трябва да се извървят, за да могат максимално бързо да започнат работа. 

 

„В районните администрации във Варна вече са създадени звена, които ще бъдат в помощ на хората при кандидатстване по националната програма за саниране на жилища“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че към момента около 900 са кооперациите, които отговарят на изискванията за саниране.

 

„Като община работим по стартиране на процедурите за избор на изпълнители на енергийния одит и технически паспорти, както и за проектиране и изпълнение на обектите. Важно е да не се губи време. Хората, които искат да кандидатстват, максимално бързо трябва да регистрират сдружения на собствениците. Това е техен ангажимент, а всичко останало като организация и логистика ще бъде извършено от общината в тясно взаимодействие с районните администрации“, поясни кметът.

 

Днес МРРБ публикува пакета от документи, включващи методически указания към общините и сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване по програмата. Те могат да бъдат открити на адрес:http://www.mrrb.government.bg


Съобщение - 13.01.2015 : 15:27

Уважаеми съграждани,
Във връзка със стартиращата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, е необходимо да се актуализират данните за управителните органи на етажната собственост и да се подадат уведомления по чл.46 б от ЗУЕС в районната администрация.
Уточнение:
1. Ако етажната собственост няма управител (управителен съвет), трябва да бъде свикано общо събрание на собствениците и да бъде избран управител (управителен съвет).
2. Управителният съвет (управителят) се избира за срок до две години. Не по-късно от датата на изтичане на мандата е необходимо да се свика общо събрание, на което да се избере нов управител (управителен съвет) на етажната собственост или той да бъде преизбран. До този момент управителят (управителният съвет) продължава да изпълнява функциите си. За всяка промяна в органите на управление на етажната собственост е нужно да се подаде уведомление по образец с актуални данни.

СтартНазад [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^