р-н Младост

  Добре дошли в „Младост”!dsc_0787_big.jpg

На интернет сайта на район „Младост” ще намерите информация за дейността на администрацията, ще научите какви услуги можете да очаквате, на какви цени и в какви срокове. Нашата цел е да предложим ефективно административно обслужване и да наложим добри управленски практики.

Ако не можете да намерите отговор на въпросите си, ние ще ви помогнем.


7 последни новини

График - Ìëàäîñò 30.06.2022 : 15:40

 gr.png

 

Започва поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна.  В дните от 22.06 до 25.06 ще бъдат разположени мобилни събирателни пунктове на четири в локации във Варна. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно следните видове отпадъци: Съдържащи живак (живачни термометри, луминесцентни тръби и др. подобни);  Лакове и бояджийски материали (бои, лакове, политури, разтворители, лепила, разредители);  Домакински препарати и химикали (почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи, реактиви); Мастила и замърсени опаковки; Фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

В район „Младост“ мобилният пункт ще бъде разположен на 24 юни (петък),

от 09:00 ч. до 12:45 ч., на паркинга до газстанцията на ул. „Вяра“ срещу бл.138.

... / ... Подробно ...


. - Съобщение 20.06.2022 : 11:05

 

Уважаеми съграждани, жители на ж.к.“Трошево“,

Уведомяваме Ви, че към настоящия момент на територията на ж.к.“Трошево“ се изпълнява благоустрояване на пространствата, в карето заключено между ул."Фантазия", улицата северно от бл.78, бул."Хр.Смирненски", ул."Хан Кубрат" и ул."Добрин Василев".

В проекта са включени следните мероприятия:

- Естетизация и модернизация на районa;

- Благоустрояване на междублоковите пространства с предвиждане на нови паркоместа, паркова мебел и градско обзавеждане, озеленяване, спортни площадки, обособяване на зони за отдих и рекреация;

- Рехабилитация и ново изграждане на вътрешно кварталната улична мрежа, алейна мрежа и тротоарни настилки;

- Рехабилитация и ново изграждане на открите паркинги;

- Рехабилитация и ново изграждане на алейна мрежа и тротоарни настилки;

- Основен ремонт, реконструкция и ново изграждане спортни площадки и зони за отдих в съответствие с действащите нормативи, стандарти и европейски изисквания за безопасност и здраве;

- Изграждане на улично и парково озеленяване;

- Изграждане на улично и парково енергоспестяващо осветление;

- Осигуряване на безопасни условия за спорт, отдих и игра в района;

- Осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение в съответствие с действащата нормативна уредба;

- Повишаване на качеството на жизнената среда на живущите в района;

- Изграждане на площадка за разхождане на кучета;

Краен срок за изпълнение: октомври 2022г.

... / ... Подробно ...


Съобщение - 17.03.2022 : 14:19

Стартира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата
Кампанията за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе тази седмица, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна.

Те ще се приемат в мобилен пункт за безвъзмездно обезвреждане, който ще бъде на разположение в определени точки и дати във всеки район. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно следните видове отпадъци - отпадъци, съдържащи живак (живачни термометри, луминесцентни тръби и др. подобни); лакове и бояджийски материали (бои, лакове, политури, разтворители, лепила, разредители); домакински препарати и химикали (почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи, реактиви); мастила и замърсени опаковки; фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Разполагането на мобилните пунктове ще става по следния график:

18.03.2022 (петък) - от 09:00 ч. до 12:45 ч. - паркинга до газостанцията на ул. „Вяра“ срещу бл. 138, Район „Младост“

... / ... Подробно ...


Съобщение - 16.03.2022 : 12:07

Във връзка с плащането на Данък върху превозните средства за 2022 г. напомняме, че сумите не следва да се превеждат по сметката на район „Младост“.

Ако желаете да платите чрез банков превод, сметката на Община Варна е следната: "ЦКБ" АД - КЛОН ВАРНА IBAN- BG 49 CECB 9790 8462 15 00 00, като посочите код на плащане за Данък върху превозните средства 44 23 00.

Информация за размера на налога може да се получи на гише "Информация" в дирекция Местни данъци" на бул. "Сливница" 191, на телефон 052/820-905, както и на следните интернет страници www.varna.bg, www.nap.bg, www.epay.bg .

... / ... Подробно ...


 Уважаеми съграждани,

Уведомяваме Ви, че районната администрация изготвя списъци на граждани желаещи да закупят дърва за огрев от ТП „Държавно горско стопанство“, гр. Варна за отоплителен сезон 2022/2023г. Цената на мбез ДДС е 55,00 лв. Допълнително се заплаща и за транспорт.

Справка и записвания - Район „Младост“, ет.2, стая 20А, тел: 052/ 820 784.

 

... / ... Подробно ...


 thumb6.jpgПървите минути на Новата 2022 година ще бъдат посрещнати със заря от различни локации в петте района на Варна. В "Одесос" тя ще бъде изстреляна край сградата на Окръжния съд; в "Приморски" - близо до Паметника на българо-съветската дружба - между бул. “Васил Левски” и ул. “113-та" и ул “102-ра”; В "Младост" - край скейт парка; В район "Вл. Варненчик" - на паркинга край читалище “П. Р. Славейков”; В "Аспарухово" - в двора на ОУ “Христо Ботев”. Заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Сovid-19 няма да има празничен концерт в новогодишната нощ на пл. “Независимост”, съобщават от дирекция "Култура и духовно развитие".
На 31 декември по райони ще бъдат поставени и красиви ледени фигури, част от богатата празнична украса за Нова година. Те са изработени от устойчив кристален лед и изобразяват надпис „Варна” и годината „2022”. Високи са 130 см и дълги 200 см, тежат 500 кг. В „Одесос” фигурите ще бъдат на пл. „Независимост”, в „Приморски” - на пл. „Съединение”, в „Младост” – пред централния вход на новия парк „Възраждане”, от страната на бул. „Република”, в район „Владислав Варненчик” – до параклис „Свети Мина”, на кръстовището на бул. „Света Елена” и бул. „Константин и Фружин”, а в район „Аспарухово” – до читалище "Просвета 1927".

... / ... Подробно ...Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

^ Нагоре ^