Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1341391 всичко

 24 посетители онлайн

Новини

Забраняват консумирането на храна и напитки в бензиностанциите - 24.03.2020 : 09:58

Консумирането на място в обектите за бързо хранене и в хранителни магазини на територията на бензиностанциите е забранено със заповед на Кмета на Община Варна, съгласно промяна в заповед на Министъра на здравеопазването.
Мерките са във връзка с усложнената обстановка с разпространението на коронавируса.

КПП-та на всички входове и изходи на Варна - 23.03.2020 : 10:06

На всички входове и изходи на Варна има създадена организация за Контролно-пропускателни пунктове във връзка с последните разпореждания, целящи ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

Служителите на реда са извършили 480 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. В резултат на действията на органите на реда има образувани седем досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

Спират уличните кафемашини, всички шофьори на таксита - с маски, 9 машини дезинфекцират автобусни спирки - 20.03.2020 : 12:14

Да се спре работата на вендинг автоматите за кафе, разположени на открито, а тези, които са на закрито (в административни сгради, хранителни магазини, бензиностанции и др.) да работят като се прилагат всички мерки за безопасност и санитарно-хигиенни изисквания. Мярката е част от заповед на кмета на Община Варна, във връзка с решение на Областния оперативен щаб. Заповедта предвижда още всички водачи на леки таксиметрови автомобили, превозващи пътници, задължително да използват предпазни средства – тип маски. Всички обекти за търговия с нехранителни стоки на територията на общинските пазари трябва да бъдат затворени.
Девет машини на сметопочистващите фирми дезинфекцират всеки ден над 400 автобусни спирки във Варна. Обработките се извършват с разтвор на натриев хипохлорид. По три са машините, които работят на територията на районите "Приморски" и "Одесос", дезинфекцират се и спирките по пътя за курорта Златни пясъци.
По една машина работи в районите "Аспарухово", "Младост" и "Владислав Варненчик".

Важно съобщение! Започна раздаването на дезинфекциращи препарати за етажните собствености - 19.03.2020 : 13:24

Започна раздаването на дезинфекциращи препарати за етажните собствености

Община Варна предостави днес дезинфекциращи препарати, които ще бъдат раздадени на 1407 етажни собствености в район "Младост“.
Домоуправителите или друг представител на етажната собственост могат да ги получат от четири пункта, разположени около сградата на районната администрация (ж.к „Трошево“ блок 10), срещу подпис.

Работно време на пунктовете:

- 19.03.2020г. – от 13 часа до 16 часа.

- 20.03.2020 г., и всеки следващ работен ден – от 8.30 часа до 12 часа и от 13 часа до 16 часа.

Осигуряването на ежедневна дезинфекцията в общите части и входовете на жилищните сгради е съобразно заповед № 1065 от 16.03.2020г. на кмета на община Варна Иван Портних.

Препаратът за дезинфекция - Бързоразтворим хлор на таблетки от 20 грама за почистване и дезинфекциране на повърхности, се разтваря в 10 литра вода. При употреба е необходимо да се използват предпазни ръкавици, предпазна маска за лице.

Съставът е: Натриев дихлороизоцианурат 96% и активен хлор > 60%. Етажните собствености ще получат съответно и Инструкция за употреба.

Най-честите въпроси и техните отговори, задавани от граждани по отношение на извънредното положение - 17.03.2020 : 12:24

Могат ли да работят фризьорските салони, студиата за красота?
- Към момента могат, тъй като са извън забранителния списък на търговски обекти, при спазване на строги санитарни изисквания и недопускане на струпване на хора.

Защо работят магазини за техника, за облекла и обувки?
- Обектите са извън забранителния списък на търговски обекти, включени в заповедта на министъра на здравеопазването.
Към момента НЕ могат да работят:
- увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове,
- ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници
- големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях
На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски обекти, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарнохигиенните изисквания. При нарушение обектите ще бъдат санкционирани и затваряни.

Имаме планирано кръщене (сватба) в заведение. Можем ли да проведем семейното тържеството?
- Не може. Заведенията и ресторантите не могат да упражняват дейност, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването. Припомняме, че струпването на много хора е опасно, защото крие риск от разпространяване и зараза с коронавируса.

Кои са рисковите дестинации?
- От днес със заповед на министъра на здравеопазването временно се забранява влизането в България на лица от 16 държави заради разпространението на COVID-19. Тя се отнася за пътници, пристигащи у нас от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия. Изключени от нея са българските граждани, членовете на техните семейства, както и лицата със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства

Ще бъде ли спрян служебния абонамент за "синята зона"?
- Режимът за платено паркиране тип „Служебен абонамент“ не е преустановен. Паркирането на паркоместа обозначени с вертикална сигнализация /знак/ „Служебен абанамент“ е от 9.00 до 19.00 часа в работни дни.

Изтича срокът на личните ми документи. Каква да правя?
- От ОД на МВР Варна съобщиха, че гражданите, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги. Притежателите на валидно удостоверение за квалифициран електронен подпис (КЕП), издаден в Република България и съдържащ данни за ЕГН на лицето, могат да се възползват от „Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи“, достъпен на интернет адрес: https://e-uslugi.mvr.bg, за издаване на лична карта и/или паспорт с обикновена услуга. За гражданите, които нямат електронен подпис, в паспортните служби е създадена организация, съответстваща на санитарните изисквания.

АЛГОРИТЪМ НА ДЕЗИНФЕКЦИОННИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ В ОБЕКТИ С ОБЩЕСТВЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ В УСЛОВИЯТА НА ЕПИДЕМИЧНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID-19 (файл за сваляне) - 17.03.2020 : 10:31

Можете да свалите алгоритъма на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID-19 ТУК

Включват доброволци за работа с възрастни хора, проверки и дезинфекции на гарите - 16.03.2020 : 16:55

Община Варна е готова с организиране на доброволци, които да помагат на възрастни самотни хора и трудноподвижни лица за доставка на храна и лекарства. Информация и записване може да бъде извършено на телефон 052-985-099, мобилен – 0889 911 791, които ще бъдат активирани на 17 март (вторник).
Това е част от нова заповед на кмета Иван Портних, в която е указано да бъдат предприети и следните допълнителни мерки, с цел ограничаване разпространението на коронавируса:
Дирекция „Здравеопазване и звено „Общинска полиция“ да осигурят екипи за противоепидемиологичен контрол и недопускане струпването на хора на територията на автогарата и жп гарата;
Препоръчва се на „ВиК Варна“ да преустанови плановите ремонти;
Да се предприемат действия от „Градски транспорт“ ЕАД за недопускане на струпване на хора в пунктовете за издаване на карти.
Да се преустанови режима на платено паркиране в „Синя зона“;
Да се дезинфекцират всички детски и спортни площадки и да се поставят информационни табели за ограничаване на достъпа до тях;
До 17.03.2020 г. включително районните кметове и кметове на населени места в Община Варна да инструктират домоуправителите за осигуряване на ежедневна дезинфекция на общите части на жилищните сгради, в това чисто брави на входни врати, асансьори, парапети.
Да не се провеждат общи събрания от домоуправителите до второ нареждане;
Кметовете на райони и кметства да организират екипи за проверка на всички търговски обекти за спазване на санитарно-хигиенните изисквания – дезинфекция на врати, дръжки, колички, кошници, витрини, както и за струпване на хора. При констатирани нарушения незабавно да сигнализират РЗИ и ОД на МВР- Варна. Ежедневно да 16 ч. да се изготвя писмен доклад за резултатите от проверката, който да се предоставя на общинския кризисен щаб с поименно посочване на проверените обекти.
Екипите на „Общинска полиция“ да подпомагат РЗИ-Варна и ОД на МВР при осъществяване на проверките на граждани, поставени под карантина.
Да се предприемат действия за преминаване на светофарите на автоматичен режим за пешеходци.

Детските кухни продължават да работят, затварят дневни центрове, обществените трапезарии работят, раздават и суха храна - 16.03.2020 : 16:52

Детските кухни на територията на община Варна продължават да работят при засилени противоепидемични мерки, съобщават от дирекция “Здравеопазване”. Преустановяват се посещения на потребители в Дневен център за деца и младежи с увреждания “Св. Йоан Златоуст”, ул. “Евлоги Георгиев” №26; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, кв. "Чайка", бл.67 партер вх.Б - и вх. Г; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания; Център за обществена подкрепа, ул. “Г. С. Раковски” №62; Център за обществена подкрепа, ул. "Петко Стайнов" №7; Центърът за обществена подкрепа в ж.к. "Влaдислав Варненчик", ул. "Гургулят" №7; Центърът за обществена подкрепа в кв. „Аспарухово“, ул. „Народни будители“ № 5; Общностен център за деца и семейства, ул. „Кап. Райчо“. Обществените трапезарии работят, раздават и суха храна Обществените трапезарии във Варна работят. Създава се организация да се раздава и суха храна, за да няма ежедневно струпване на хора, съобщиха от дирекция “Социални дейности” към Община Варна. Потребителите на услугата са общо 1125 души, съобщиха от дирекция "Социални дейности" в община Варна.
Домашния социален патронаж също работи. В част от дните - понеделник, сряда и петък, ще има топла храна, а в останалите дни - суха храна. Домашният патронаж обслужва 550 потребители. Съгласно заповедта на кмета до второ нареждане остава преустановена работата на пенсионерските клубове и на центровете за социална рехабилитация и интеграция на територията на община Варна, с изключение на: Център „Домашна грижа“, ул. „Братя Шкорпил“ № 3, с доставчик БЧК.
Във връзка с указания на Агенция „Социално подпомагане“ са преустановени посещенията и свижданията в специализираните услуги и услугите от резидентен тип в дома за стари хора „Гергана“, дома за стари хора „Иван Златоуст“, дома за пълнолетни лица с физически увреждания, в приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, в центровете за настаняване от семеен тип, в защитените и наблюдавани жилища, в кризисните центрове за възрастни и за деца, в звено „Майка и бебе“. Близките на настанените лица получават информация от директорите на социалните услуги.

Инструкция за провеждане на дезинфекционни мероприятия - 16.03.2020 : 12:05

Цел: Дезинфекцията представлява съвкупност от профилактични и изтребителни мероприятия, целящи унищожаване или подтискане на развитието на различни видове болестотворни микроорганизми (вируси, бактерии, спори и др.).

Извършва се на три етапа:

1. Сухо почистване – механично премахване на замърсители чрез прахосмучене, метене, избърсване и др.

2. Мокро почистване – миене с вода или с разтвор на миещ препарат.

3. Същинска дезинфекция – опръскване с препарати, наречени дезинфектанти.

Почистването на трите етапа да се осъществява с отделни кърпи или еднократни сухи кърпи!

Важно! При ползване на кърпи за многократна употреба, същите е необходимо:  Да се изпират с миещ препарат и да се поставят в кофичка с гореща вода, в която да престоят минимум 1 час;  да се оставят да изсъхнат.

Кърпите от всеки етап на дезинфекция да се поставят в отделна маркирана кофичка.

Най-често дезинфекционните препарати са на база активен хлор или етилов алкохол (спирт), с които се обработват подлежащите на третиране повърхности – подове, стени, мебели, открити площи и др. Могат да се срещнат под формата на концентриран разтвор, таблети, гранули, гелове, спрейове и др. Методите на приложение са най-често опръскване с ръчен пулверизатор, машинно опръскване или избърсване на повърхностите.

Дезинфекционните методи се прилагат само след щателно почистване и измиване на засегнатите повърхности и предмети, като за това в домашни условия могат да се използват познатите миещи и перилни препарати. В обстановка на повишен риск от заболяване дезинфекцията се прилага с повишена честота – ако в нормална обстановка тя се извършва ежеседмично или ежедневно, то при риск честотата и се повишава до няколко пъти на ден, в зависимост от естеството на обекта и дейността, която се извършва в него. Задължително е спазването на личната и обществена хигиена.

Често срещани и много ефективни дезинфектанти:

Дезинфектанти за ръце:

- СКРУБ AL – готов за употреба разтвор на спиртна основа;

- ЖИВАСЕПТ ГЛЮКОНАТ – спрей за обработка на ръце;

- ЖИВАСЕПТ – гел за ръце на база етилов алкохол.

Дезинфектанти за повърхности: - САНИФОРТ – таблети на база активен хлор;

- КЛОДАН – таблети на база активен хлор;

- УНИ S – готов разтвор за почистване и дезинфекция;

- Спирт (лабораторен) – в разреждане, указано на опаковката.

Всички указания върху опаковката (начин на приложение, приготвяне на работен разтвор, експозиция) следва задължително да се спазват.

Телефони за сигнали и информация за коронвируса - 16.03.2020 : 11:18

Национален телефон – 112; Приемат се всички сигнали от граждани;
Национален телефон - 02 807 87 57; Гражданите могат да получат информация за това кои търговски обекти могат да работят и кои не; всички въпроси относно епидемията с коронавирус 2019-nCoV; Линията работи от понеделник до петък, в рамките на работното време (от 8.30 до 17 часа);

ОД на МВР- Варна – 052 615 166; Приемат се сигнали за струпвания на хора, нарушена карантина;

РЗИ - Варна - 052 665 200; Приемат се сигнали за струпване на хора в търговски обекти, работещи заведения, нарушена карантина;

Дежурен по община - 052 820 112, 052 820 204, 052 820 016; Приемат се сигнали за струпване на хора в търговски обекти, работещи заведения, нарушена карантина. Телефонът е на разположение 24 часа в денонощието;

Дежурен общински телефон – 052 820 239; Приемат се сигнали за струпване на хора в търговски обекти, работещи заведения, нарушена карантина. Линията работи от понеделник до петък, в рамките на работното време (от 8.30 до 17.30 часа).

СтартНазад10 предидущи страници [ 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Репатриране на излезли
от употреба или
неправилно паркирани МПС:
052/820 921 и 
052/820 922

Сигнали относно
безстопанствени кучета:
 052/820 603 и 052/820 112

Сигнали за нехуманно
отношение/отглеждане
на животни и птици:
052/600 871

Улично осветление  и пътища:

052/820 871
 
Чистота, екологичен
контрол и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - 9 ЮНИ 2024

Census
 

^ Нагоре ^