Новини

СЪОБЩЕНИЕ - 18.01.2018 : 15:36

Във връзка с информация от „Националния институт по метеорология и хидрология“ за промяна на метеорологичната обстановка и силен до бурен вятър, се препоръчва на гражданите да укрепят или премахнат предмети, които могат да бъдат съборени от подпрозоречни первази, балкони и тераси и да предизвикат непредвидени ситуации, съобщават от отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна.
Ръководителите на строителни обекти трябва да предприемат необходимите мерки за укрепване на предпазните огради около обектите и за обезопасяване на кранове и строителни скелета. Юридическите лица, стопанисващи рекламно-информационни елементи - рекламни табели, винили, билбордове и други, проверят състоянието на рекламните съоръжения за недопускане на инциденти и предприемат незабавни действия по тяхното обезопасяване при необходимост.
Призовават се жителите на града да не изхвърлят отпадъци извън предназначените за това специализирани съдове и след изхвърляне на отпадъка да затварят капака на контейнера за недопускане разпиляване на отпадъците и замърсяване на околната среда. Да не се поставят торбички и чували с отпадъци от търговските обекти до тротоарните кошчета.
При възникване на инциденти или критични ситуации, гражданите могат да подават сигнал на тел. 112 и тел.052/820 112.

За децата: Безплатни куклени представления дни преди Коледа - По инициатива на кмета на \"Младост\" г-н Христо Христов 07.12.2017 : 16:26

 Дни преди Коледните и Новогодишните празници ще зарадваме децата на Варна с безплатни представления на Кукления театър. Инициативата е на кмета на район "Младост" Христо Христов.
Първият спектакъл е "Коледа в гората", на 9 декември (събота), от 11 часа, в Гранд  Мол (на сцената на етаж 2). Познатите и любими горски герои, ще се състезават с таланта си за най-заслужен подарък, а Снежанка ще помогне с представянето на нетърпеливите участници и с организацията по посрещането на Дядо Коледа.
Вторият спектакъл ще бъде "Принц Скрежко", на 15 декември (петък), от 17.30 ч. в Мол  Варна  ЕАД. Малчуганите ще се забавляват и с Царица Зима и Принцеса Снежинка. 
Празничните постановки са подарък от кмета на "Младост" за децата, а инициативата се осъществява и със съдействието на ръководствата на двата мола.  
prince1.jpgprince02.jpg

Честит Ден на народните будители! - 01.11.2017 : 10:49

 Честит Ден на народните будители!
 
На този светъл български празник нека склоним глава пред паметта на родолюбците и делата им. С признателност да си спомним за техния принос за запазване на българската духовност.
Поклон пред знайните и незнайните будители, воювали за вярата, езика и свободата на България.
С поглед в миналото даваме своето обещание да ценим богатото ни културно-историческо наследство, да не позволяваме идните поколения да го забравят и да го надградим. Нека съхраним любовта към знанието, вярата в доброто и единството в името на България.
Христо Христов

Кмет на район „Младост"
bud.jpg


Безплатен концерт на ансамбъл „Българе“ в Деня на народните будители - 30.10.2017 : 12:58

Празничната програма по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители, ще започне в 10ч. пред паметника на отец Паисий в Алеята на Възраждането в Морската градина. Там ще бъдат положени венци и цветя с военен ритуал и молебен. От 11:30 ч., в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” ще бъде открита паметна плоча, посветена на варненските народни будители.
Денят ще завърши с празничен спектакъл „Това е България” на национален фолклорния ансамбъл „Българе” в зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта. Началният час е 19,30ч., а входът за всички желаещи е свободен. Организатори на събитията са Община Варна, Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

Съобщение във връзка с информация за рязка промяна на метеорологичната обстановка - 30.10.2017 : 11:49

 
Уважаеми съграждани, 
Във връзка с информация от „Националния институт по метеорология и хидрология“ за рязка промяна на метеорологичната обстановка силен до бурен вятър, отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна предупреждава гражданите и препоръчва да се затварят прозорците, да си премахнат или укрепят предмети, които могат да бъдат съборени и да предизвикат непредвидени ситуации. Техническите ръководители на строителни обекти да предприемат мерки за укрепване на заграждения, обезопасяване на крановете и строителни скелета. Те трябва да проведат инструктаж на работниците за здравословни и безопасни условия на труд, съобразени с метеорологичните условия. След края на работната смяна използваните строителни продукти, празен амбалаж, отпадъци, инструменти и др., да се укрепват по подходящ начин.
Всички юридически лица, стопанисващи рекламно-информационни елементи - рекламни табели, винили, билбордове и други, да извършат оглед на съоръженията с цел недопускане възникване на инциденти. При констатиране на слабости в конструкциите - да бъдат предприети незабавни действия по тяхното обезопасяване.,
При възникване на инциденти или критични ситуации подавайте сигнали на тел. 112 и тел.052/820 112.


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, РАЙОН „МЛАДОСТ“! - 09.10.2017 : 11:06


 

ПРОГРАМА ЗА ПРАЗНИКА НА РАЙОН „МЛАДОСТ“

/12.10-14.10.2017г./

 

12 ОКТОМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

09.30 ч.

ВОДОСВЕТ ЗА ЗДРАВЕ, БЛАГОПОЛУЧИЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ

 

ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ „СВ.ПРОРОК  ИЛИЯ“

 

10.00 – 12.00 ч.

VII ОБЩОГРАДСКА СПАРТАКИАДА НА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ

СТАДИОН „ЛОКОМОТИВ“

 

13 ОКТОМВРИ /ПЕТЪК/

17.00 – 22.00 ч.

РОК КОНЦЕРТ  С УЧАСТИЕТО НА ГРУПИТЕ HEADMASTER SYMPATHY  И FORGOT THE TEN

 

ОБЩИНСКИ СПОРТНО-РАЗВЛЕКАТЕЛЕН КОМПЛЕКС „МЛАДОСТ“ – ЛЕТЕН АМФИТЕАТЪР

 

 

14 ОКТОМВРИ /СЪБОТА/

 

16.00 – 17.00 ч.

КУКЛЕН ТЕАТЪР „ЛАКОМА МЕЦАНА“

 

ПАРК „МЛАДОСТ“

 

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!


Започва есенната дератизация на шахти и дерета - Започва есенната дератизация на шахти и дерета 04.10.2017 : 11:03

 Започва есенната дератизация на каналните шахти и дерета на територията на община Варна, съобщи д-р Антоанета Тончева, директор на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация - Варна“.Обработката включва залагане на родентициди в каналните шахти или в дупките на гризачите. Използват се препарати на антикоагулантна основа, със санитарно разрешително за пускане на пазара и информационен лист за безопасност, обясни д-р Тончева. 

Третиранията ще се извършват при подходящи климатични условия и стриктно спазване на условията за безопасно приложение на биоциди.

 

График на дейностите:

Район Младост – 3429 шахти

 

02-07.11.2017 г. – Младост“ I;  Младост“ II

 

08-10.11.2017г. –  Трошево; „Св. И.Рилски“; ЗПЗ

 

13-16.11.2017 г. – „Възраждане“

Дерета – 611 дка
11-22.12.2017 г. – "Младост"; "Приморски";  "Владиславово"; "Аспарухово" 


КАМПАНИЯ - 05.09.2017 : 10:36

На 16 септември „Да изчистим България заедно“

На 16-ти септември /събота/ на територията на община Варна ще се проведе почистване по проект „Да изчистим България заедно“. За район "Младост" помощни материали (ръкавици и чували) се раздават безплатно в кметството (ж.к "Трошево", блок 10, етаж 2, стая 15). Приоритет за почистване ще бъдат паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии.
Събраните отпадъци трябва да се поставят в чували до контейнерите за битов отпадък. Забранено е спирането и паркирането на автомобили пред кофите за смет. Да не се кастрят, режат и премахват клони на дървета и храсти без разрешително от районните администрации. Денят за почистване не е предназначен за чистене на мазета, тавани и дворни пространства, припомнят от сектор „Екологичен контрол“ към Община Варна.
Повече информация можете да получите всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа на следните телефони:
Сектор “Екологичен контрол” при Община Варна – 052/820 152
Еколози район „Младост“ – 052/820 784
opaa1.jpg

. - Рок маратон 09.08.2017 : 15:42

 Рок Маратон
 
Рок Маратон "Духът На Рока" - Младост
Дати: 18 август и 19 август
Час: от 17:00 часа до 23:00 часа
Място: Общински спортно-развлекателен комплекс "Младост" - летен амфитеатър, жк.“Младост“, до бл.126

Групи: HADES, МИСТЪР ХАРД, СИМПАТИЯ, BOOMERANG, HEADMASTER, LYREX, FORGOT THE TEN- гр.Шумен, ОДЕСОС , КАСПЪР ,ONE-X и ФАНДАНГО
opaa.jpg


СтартНазад10 предидущи страници [ 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

^ Нагоре ^