Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1341363 всичко

 24 посетители онлайн

Новини

Съобщение - . 13.09.2019 : 10:48

 

СЪОБЩЕНИЕ!

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА  ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И ЗА КМЕТОВЕ НАСРОЧЕНИ НА 27 ОКТОМВРИ 2019 Г. ВИ УВЕДОМЯВАМЕ, ЧЕ ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ  ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪЦИ НА СИК030603 287 И СИК030603 288 СА ОБЯВЕНИ В СГРАДАТА НА ПГ ПО ГОРСКО СТОПАНСТВО И ДЪРВООБРАБОТВАНЕ “Н.ХАЙТОВ“

 

МЯСТО ЗА ГЛАСУВАНЕ- ПГ ПО ГОРСКО СТОПАНСТВО И ДЪРВООБРАБОТВАНЕ “Н.ХАЙТОВ“

 


Състезание „Есенно почистване 2019“ в „Младост“ - 10.09.2019 : 16:12

Състезание „Есенно почистване 2019“ в „Младост“

clean.jpg
И тази година подкрепяме кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”. Кметът на район „Младост“ г-н Христо Христов е подготвил специални и поощрителни награди за най-активните в почистването. Екоакцията ще бъде на 14 септември. За първа година тя ще има и състезателен характер. Право на участие имат всички жители и гости на „Младост“, които желаят районът да бъде по- уютен, като заедно се погрижим за чистотата на градинките, парковете, междублоковите пространства и всички места за отдих и спорт.

Състезанието ще се проведе в няколко категории:
1. Нашето образцово междублоково пространство
2. Най-многоброен екип от участници в почистването
3. Деца за пример
4. Най-малък участник в есенното почистване

Ако вие, вашите съседи и приятели имате желание, може да се включите според възможностите си в инициативата. Ръкавици и чували можете да получите от 10 септември до 13 септември в сградата на район "Младост", стая 15, от 9.00 часа до 16.30 часа.
Регистрацията за участие в състезанието можете да направите на email: rnmladost@varna.bg или на тел.: 052 820 784. Крайният срок е до 13 септември 2019г., включително.

Регламент:
Категория „Нашето образцово междублоково пространство“
Участие могат да заявят всички етажни собствености чрез техен представител. Необходимо е да посочите местоположение на обекта, телефон за връзка с организатора. Задължително е да изпратите снимки на email: rnmladost@varna.bg, като поне една от тях трябва да е направена преди започване на облагородяването и почистването, а останалите след мероприятието.

Категория „Най-многоброен екип от участници в почистването“
В тази категория участие могат да заявят всички екипи, които са избрали да почистят обществени терени, паркове, детски и спортни площадки и т.н. Необходимо е да посочите местоположение на обекта, телефон за връзка с представител на екипа. Задължително е да изпратите снимки на email: rnmladost@varna.bg, като една от тях трябва да е направена преди започване на почистването, като да е видно и колко са участниците в екипа.

Категория „Деца за пример“
В тази категория участие могат да заявят екипи на училища и детски градини в район „Младост“. Необходимо е да посочите местоположение на терена, който сте избрали да почистите или облагородите, както и телефон за връзка с представител на екипа. Задължително е да изпратите снимки на email: rnmladost@varna.bg, като една от тях трябва да е направена преди започване на почистването, като да е видно и колко са участниците в екоакцията.

Категория „Най-малък участник в есенното почистване“
За тази надпревара очакваме да ни изпратите на email: rnmladost@varna.bg снимки на най-малките екоактивисти, които с радост помагат на по-големите в почистването. Посочете името на детето, възраст, местоположение на терена, както и телефон за връзка с родител или близък.
Комисия ще разглежда предложенията във всяка категория поотделно и ще прави проверки на място.

За оценка в категория „Нашето образцово междублоково пространство“ под внимание ще се вземат критерии като: големина на поддържаното пространство, зацветяване, събрани отпадъци, оформление на градинки. Ще бъдат присъдени и съответните награди – пейки, цветарници, посадъчен материал и др.
В категория „Деца за пример“ всички участващи екипи от училища и детски градини ще получат поощрителни награди – спортни принадлежности, които ще бъдат връчени на съответното детско или учебно заведение.

В категория „Най-многоброен екип от участници в почистването“ наградата ще е билети за постановка – опера или театър.
За най-малкия участник в есенното почистване и за неговото семейство сме подготвили VIP покана за безплатно цирково представление.
Победителите в съответните категории ще бъдат обявени на 16 септември.

Празникът на Варна ще бъде отбелязан с богата програма - 14.08.2019 : 11:17

Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август, Свето Успение Богородично, с богата програма. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.
Точно в 9 ч. ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Успение Богородично“. В 10,30 ч. ще бъде тържествено издигнат флагът на града, след което ще започне литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица. За децата на сцена „Раковина“ от 10 ч. ще започне интерактивният спектакъл „Балон като Слон!“, с участието на Коле Китанов. От 11 ч. на същото място ще има ателие за изработка на кукли, под ръководството на Мария Банова и Арт Ленд. От 15 ч. до 19 ч. до Аквариума са предвидени образователни игри за водния свят, организирани от световната природозащитна организация WWF. От 18:30 ч. Богдан Томов ще пее за децата на сцена Раковина в Морската градина.
В 20 ч. в Летния театър ще започне церемония по връчване на почетни звания и отличия. За настроението на зрителите ще се погрижат ансамбъл „Варна“, камерният ансамбъл "Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния", квартет "Светоглас", Донко Марков и група "Вакали". В 20,30 ч. на пл. "Независимост" е началото на традиционния концерт със солисти и оркестър на Държавната опера- Варна, с диригент Кръстин Настев.
Празничният концерт на свободната зона на пристанището ще започне точно в 20 ч. В ролята на водещи ще влязат Дамян Попов и Мария Накова – Миа. Миксът от изпълнители включва хип-хоп формацията Connection Crew, победителят от „Гласът на България” Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев – Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група „Julian’s Laughter”, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA. Кулминацията на вечерта ще бъде участието на гръцката звезда Claydee. Празничната заря ще започне около 23 ч.

График за косене през месец юли - 01.07.2019 : 15:06

hr.jpg
График за косене през месец юли
В район „Младост“ от месец март до момента са изкосени общо около 2920 дка. тревни площи.
График на дейност за месец юли:
- В момента продължава косенето в ж.к. „Трошево“ - втора коситба.
- За периода от 03.07.2019г. до 17.07.2019г. ще се коси в микрорайоните „Възраждане“ IV, „Възраждане“ II, „Възраждане“ III и 26-ти микрорайон („Победа“ и района около Техникумите ) -втора коситба.
- През втората половина на месеца ще продължи косенето в 15-ти микрорайон и 16 -ти микрорайон (кв. „Св. Иван Рилски“ ) - втора коситба и в ж.к. „Младост“ I - трета коситба.
- През месец юли ще се коси и по булеварди и главни улици.


 


. - СЪОБЩЕНИЕ 12.06.2019 : 13:51

 

СЪОБЩЕНИЕ

На 12.06.2019 г. от 15. 00 часа започва изплащането на хонорарите на членовете на СИК на територията на район „Младост“ с работно време до 18 часа.

На 13.06. и 14.06.2019 г. изплащането продължава с работно време от 9.00 до 12.30 часа и от 13.30 до 18.00 часа.

От 17.06.2019 г. изплащането продължава от 9.00 до 17 часа. 

ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ХОНОРАРИТЕ ОТ СИК,

МОЛИМ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ УДОСТОВЕРЕНИЯТА ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН!

От районната администрация


Обновиха и Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Н.Хайтов“ - - 31.05.2019 : 15:05

thumb6_DSC_7471.jpg 
Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ е изцяло обновена по проект за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура, включващ общо две професионални гимназии ПГГСД „Н. Хайтов“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“ по ОП „Региони в растеж“.  Стойността на целия проект е 2,8 млн. лв.
В Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ са подобрени енергийните характеристики на сградата, чрез изпълнение на пълния пакет мерки – положена е топлоизолация и е подменена дограмата. Създадена е достъпна архитектурна среда – изградена е рампа и тоалетна за хора с увреждания. Подобрено е и качеството на образователната среда – създадени са два специализирани кабинета за лица със специални образователни потребности, за експерти по парково строителство и озеленяване, интериор, работилници по дърворезба и дървообработване, горско и ловно стопанство. 
Директорът на училището Мария Георгиева съобщи, че това е първият цялостен ремонт на сградата от построяването й през 1964 година. Тя благодари за съдействието на Община Варна. Екипът на проекта днес отчете края на строително-ремонтните дейности. Присъстваха ръководителят Христо Недев и координаторът Елена Кенарова, районният кмет на „Младост“ Христо Христов и други.

График за косене - - 31.05.2019 : 14:45


В район „Младост“ от месец март до момента са изкосени общо около 1933 дка. тревни площи.  В момента продължава косенето в два микрорайона - „Възраждане“ 
II  и „Възраждане“ III.

График за косене през месец юни:

- От 01.06.2019г. до 08.06.2019г. – 26-ти микрорайон „Победа“  и района около Техникумитеи кв.„Св.Иван Рилски“

 - От 09.06.2019г. до 13.06.2019г. - булеварди и главни улици

- От  14.06.2019г. до 30.06.2019г. -  ж.к. „Младост“ I, ж.к. „Възраждане“ I, ж.к. „Трошево“ и ж.к. „Младост“ II  втора коситба.


Относно: Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на Община Варна - 21.05.2019 : 15:14

ОБЯВЛЕНИЕ

Относно: Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на Община Варна
С Решение №1649-10/24.04.2019 г. на основание чл. 21, ал. 1, т. 6 и т. 23 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и по предложение от кмета на Община Варна с рег. № РД19003809ВН/08.03.2019 г, Общински съвет – Варна прие Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на Община Варна. Наредбата определя условията и реда за финансово подпомагане на проекти, свързани с развитие и опазване на зелената система на Община Варна и подобряване на зелените площи общинска собственост на стойност до 5000 лв. с ДДС.

I. Условия за участие

Право да кандидатстват за финансиране имат етажните собствености по чл. 46б от ЗУЕС и сдружения на собствениците, регистрирани по реда на чл. 44 от ЗУЕС, които са на територията на Община Варна. Не се финансират етажни собственици и сдружения на собствениците, които са подпомагани за същия проект или съответната част от него по други програми и не са изпълнили условия при предходно финансиране от „Проекти за озеленяване и благоустрояване“.
Не се финансират разходи за управлението на проекта, подготовката на проектно предложение, труда за изпълнение на дейностите, услугите, предоставяни от трети лица за изпълнение на дейностите по проекта, дейности върху инфраструктура, различна от общинска собственост, дейности, финансирани от бюджета на други програми на Община Варна и общността, както и дейности след 30-ти ноември на съответната календарна година на одобряване на проекта, освен ако не е взето изрично решение на Общински съвет – Варна, позволяващо извършването им.
Желаещите кандидати трябва да проведат общо събрание на етажната собственост за вземане на решение за кандидатстване по проекта, в присъствието на представител на Район „Младост“ – Община Варна, като за същото трябва да уведомят Кмета на Район „Младост“ най-малко 5 дни преди датата , насрочена за провеждането му.

II. Необходими документи

Проектопредложенията, с включен финансов план с количествени и ценови показатели на заложените материали и графични изображения като скици, чертежи и др., на зеленото пространство, което ще се реновира, както и съпътстващите го документи, заедно със Заявление по образец, се адресират до Кмета на Район „Младост“ като се подават и регистрират в информационния център за административни услуги в района на адрес: гр. Варна, жк. „Трошево“ бл. 10.
Кандидатите се уведомяват писмено от Кмета на района за решенията за одобрение или отказ, със съответната аргументация в случай на отказ, в 10-дневен срок от датата на подаване на заявлението и изискващите се съпътстващи документи.

III. Изпълнение на проекта

Кандидатите, чиито проекти са одобрени и са уведомени писмено за това, подписват договор с Кмета на Район „Младост“ – Община Варна.

IV. Срок за изпълнение и отпускане на средства

Срокът за изпълнение на проектите е до 30 ноември на съответната календарна година на одобряване на проекта.
Отпускането на средствата за одобрените проекти след сключването на договор ще бъде на два транша :
• I транш – 80 % от одобрената сума
• II транш – 20 % от одобрената сума след отчитане на финансовите средства, получени по I транш на проектите. Окончателният отчет – финансов и технически, с който се отчитат получените финансови средства по двата транша, се внася в информационния център на Район „Младост“, не по-късно от 15 дни след приключване на проекта, но не по-късно от 30 ноември на съответната календарна година.
След завършване на проекта изпълнителят стопанисва и отговаря за поддържането на благоустроените и озеленени общински площи, включени в проекта, за срок не по-кратък от 3 години.

НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСВАНЕ СА ПУБЛИКУВАНИ В РАЗДЕЛ ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ – АКТУАЛНО.

Телефони за контакти:
Полина Кръстева-Хаджиева - 052/820 862
Мартина Георгиева - 052/820 873

Информация за косенето на тревните площи в район "Младост" - 09.05.2019 : 14:04

hr.jpg
В район „Младост“ от месец март до момента са изкосени общо около 1063 дка тревни площи по булеварди, главни улици, в паркове, както и в микрорайоните „Младост“ I и „Възраждане“ I.
Към момента екипите на фирмата са 3. От 8 май единият екип извършва дейности по бул. „Вл. Варненчик“, вторият екип от 2 май работи в „Трошево“. От 9 май третият екип започна да коси в „Младост“ II.
За периода от 13 май до 24 май ще продължи косенето по бул. „Трети Март“, бул. „Република“, ул. „Девня“, бул. „Цар Освободител“ и във „Възраждане“ II.
До края на месеца е предвидено да се изкоси „Възраждане“ III и „Възраждане“ IV.
След приключване на дейностите в съответния микрорайон се подава информация към Община Варна - отдел „Здравеопазване“ за извършване на дезакаризация против кърлежи и насекоми.


 


 Само за един месец 37 детски площадки в район „Младост“ са частично ремонтирани след  вандалски прояви.  Подменени са счупени елементи, дървени летви по пейки, беседки, кошчета, укрепени са съоръжения и са направени заварки на метални пана и вратички. Дейностите се извършват от екипи на Общинско предприятие "Управление на проекти и озеленяване" и продължават по график. Огледи се извършват ежедневно.

Припомняме, че през 2018 година в район „Младост“ бяха основно ремонтирани и реновирани четири детски площадки, а през 2015 година 53 детски площадки. От 18 март до днес са отстранени щети от вандалски прояви на 37 от тях.

„Нека пазим изграденото и да направим всичко възможно да не допускаме вандалски прояви, защото всички ние сме отговорни за средата, в която растат децата на Варна. Ще успеем само ако  обединим усилията си – община, граждани и полиция“, призова кметът на „Младост“ Христо Христов при огледа на една от ремонтираните площадки във „Възраждане“ до блок 9.


СтартНазад10 предидущи страници [ 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Репатриране на излезли
от употреба или
неправилно паркирани МПС:
052/820 921 и 
052/820 922

Сигнали относно
безстопанствени кучета:
 052/820 603 и 052/820 112

Сигнали за нехуманно
отношение/отглеждане
на животни и птици:
052/600 871

Улично осветление  и пътища:

052/820 871
 
Чистота, екологичен
контрол и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - 9 ЮНИ 2024

Census
 

^ Нагоре ^