Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1341433 всичко

 26 посетители онлайн

Новини

Засадиха 120 дръвчета във „Възраждане“ - 26.11.2018 : 15:23

hr.jpg
Засадиха 120 дръвчета във „Възраждане“
120 дръвчета от вида явор и дъб бяха засадени във „Възраждане“. Инициативата бе на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Николай Хайтов”, Адвокатския съвет, Окръжния и Районния съд, с подкрепата и съдействието на Община Варна, район „Младост“ и лично на кмета Христо Христов.
Поводът е отбелязването на две годишнини през тази година – 140 години от създаването на съдебната власт във Варна и 130 години от приемането на първия закон за адвокатурата у нас.
Засадени бяха 100 дръвчета Червен американски дъб - в участъка от бул. „Република“ до ул."Ана Феликсова" и 20 дръвчета Явор на бул."Сливница".


 


Кампания „Еко Будител“ ще се проведе във Варна - 16.10.2018 : 16:14

18EKO17-2x-WEB1200-01.png Поредна кампания „Еко Будител“ ще се проведе във Варна навръх Деня на народните будители – 1-ви ноември. Срещу определени количества предадена пластмаса гражданите ще получават ваучери за закупуване на книги. Организатор на събитието са „Еко Партнърс България“ със съдействието на Община Варна, „Пристанище Варна“ ЕАД, „Сиела Норма“ АД.
Сборният пункт е на Морска гара, в тила на 2-ро корабно място, в часовете между 10ч. и 13ч.  Ще се приемат празни и смачкани пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, бира, сокове и мляко, опаковки от шампоани, миещи препарати, козметични продукти, кутии за храна и сладолед, найлонови торби и пликове. За предадени отпадъци от пластмаса над 3 кг ще се получава ваучер на стойност 10 лв. за покупки от книжарници „Сиела“.

Честит празник ! - 12.10.2018 : 13:41

izo1234.jpg
Днес "Младост" празнува. Честит празник на всички жители на района. Пожелавам Ви здраве, лично и семейно щастие и много успехи.
Благодаря на всички, с чиято подкрепа район "Младост" продължава да се развива.
Благодаря на хората, които ни подкрепят, както и на тези, които ни критикуват с градивна цел.
Убеден съм, че и занапред ще следваме вярната посока на развитие. Обединени от любовта към район "Младост" и желанието да градим своето бъдеще тук.
Честит празник!
Христо Христов
Кмет на район "Младост"


 


Район „Младост“ се побратимява с украинския град Арциз - 10.10.2018 : 16:05

Район „Младост“ ще се побратими с град Арциз. Решението бе гласувано днес на заседание на местния парламент. Според районния кмет Христо Христов предложението за побратимяване е логично продължение на дългогодишно и успешно сътрудничество на общинската администрация с украинския град. Освен това пресечните точки между „Младост“ и Арциз са много, както в областта на културата, туризма, търговията, така и в реализацията на бъдещи съвместни проекти.

35 общински съветници гласуваха „за“ подписването на  споразумение с града в Южна Украйна.  Двама гласуваха „въздържал се“ -  Светлан Златев (група „Реформатори и патриоти“) и Януарий Вичев (група БСП).

Арциз е разположен в историко–географската област Буджак (в южната част на Бесарабия) и е административен център на Арцизки район.   В града живеят около 15 000 души.

„Считам, че подписването на договор за побратимяване с украинския град ще създаде допълнителни възможности за обмяна на опит и информация в различни сфери на дейност, а така също и за реализация на съвместни инвестиционни проекти и икономически форуми. Това ще позволи на жителите на нашите градове отблизо да се запознаят с историята, културата, традициите на страните“, обобщи кметът на район „Младост“ Христо Христов.


Кампанията "Да изчистим България заедно" ще се проведе на 15-ти септември - 03.09.2018 : 08:45

180903.jpg Кампанията "Да изчистим България заедно" ще се проведе на 15-ти септември. За поредна година район "Младост" ще се включи активно в инициативата. Желателно е отпадъците да бъдат събирани разделно, както следва: в черните чували – смесени битови отпадъци, в жълтите чували – хартиени, пластмасови и метални опаковки, а в зелените – отпадъци от стъклени опаковки. Черните чували трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а цветните - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки.
В рамките на инициативата е създадена организация за кампанийно разделно събиране на едрогабаритните отпадъци, образувани от ремонтната дейност на домакинствата. В тази връзка във всички райони са определени места, на които на 15-ти и 16-ти септември 2018 гражданите безвъзмездно ще имат възможност да предават образуваните от тях едрогабаритни отпадъци, в количества до 2м3, както следва:
За район „Младост:
- ж.к."Трошево", паркинга пред бл. 28;
- ж.к. "Възраждане III", паркинга до бл. 68;
Подробни указания за местата, които са включени в кампанията за почистване, и за помощни материали (ръкавици и чували), може да бъде получена на място в администрациите по райони и населени места. Повече информация можете да получите от 08.30 до 17.00 ч. всеки работен ден на следните телефони:
· Сектор “Екологичен контрол” при Община Варна – 052/820 152 · Еколози район „Младост“ – 052/820 784.


Свето Успение Богородично - Ден на Варна - 15 август 14.08.2018 : 11:18

 Честит празник, Варна!
Искрени пожелания за здраве, просперитет, успехи и благоденствие. 
Нека обичта към Варна винаги да ни обединява и тя да бъде в основата на делата ни. 
Христо Христов
Кмет на район "Младост"

Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август - Свето Успение Богородично, с богата програма. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия. Точно в 9 ч. ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. В 10:30ч. ще бъде тържествено издигнат флагът на града, след което ще започне литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.  
За децата на сцена „Раковина“ от 10:30ч. е предвиден спектакълът „Джобни чародейства" на Мануела Саркисян, в 11:30 ч. ще се открие специално ателие за изработване на кукли, с водещ Мария Банова, а от 19 ч. следват забавни минути с Богдан Томов. За любителите на народната музика от 17:30 ч., също на сцена „Раковина“, ще свири гайдарският оркестър „Диньо Маринов“ при НЧ „Васил Левски 1945“. От 20 ч. е традиционният концерт на пл. "Независимост", със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев.
В 20 ч. в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт  на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли „Варна“ и „Тракия“ – Пловдив. 
21 е началният час на концерта в свободната зона на пристанището. В него ще се включат музикалното поп дуо „Моранди“ от Румъния, Славин Славчев и групата Julian’s Laughter, Атанас Колев, Папи Ханс, Виктория Георгиева, 100 кила, Дийп зон прожект /Deep Zone Project/ и Орлин Павлов. Около 23,20ч. ще започнат празничните илюминации.
Празнична програма:
12 – 15 август
XVIII МЕЖДУНАРОДНА ВЕТРОХОДНА РЕГАТА КОР КАРОЛИ
15 август 
19:00, Награждаване на победителите, Пристанище Варна – свободна зона
13 – 14 август
Пред Община Варна
„ВАРНА – ОТ ДРЕВНОСТТА ДО ДНЕС“ – най-дългата рисунка, посветена на града
Хепънинг с художниците Николай Русев, Димитър Щерев и Димитър Русев
13 – 15 август
16:00 ч.
НЧ Варненски будители 1926
IV МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР ЗА КУПАТА НА ОБЩИНА ВАРНА
15 август 
20:00 ч. Награждаване на победителите
15 август
9:00 ч.
Катедрален храм "Св. Успение Богородично"
ТЪРЖЕСТВЕНА АРХИЕРЕЙСКА СВЕТА ЛИТУРГИЯ
10:30 – 10:40 ч.
Пл. "Св. Св. Кирил и Методий"
ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗДИГАНЕ ФЛАГА НА ВАРНА
ЛИТИЙНО ШЕСТВИЕ С ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА
10:30 ч.
Сцена Раковина
ДЕТСКИ СПЕКТАКЪЛ "ДЖОБНИ ЧАРОДЕЙСТВА" на Мануела Саркисян
11:30 ч.
Сцена Раковина
АТЕЛИЕ ЗА ИЗРАБОТКА НА МЕКИ КУКЛИ,  Водещ: Мария Банова
17:30 ч.
Сцена Раковина
КОНЦЕРТ НА ГАЙДАРСКИЯ ОРКЕСТЪР ДИНЬО МАРИНОВ ПРИ НЧ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ 1945"
19:00 ч.
Сцена Раковина
БОГДАН ТОМОВ С ДЕЦАТА НА ВАРНА
20:00 ч.
КОНЦЕРТ КРАЙ ФОНТАНА
Солисти и оркестър на Държавната опера – Варна,
Под диригентството на Мартин Пантелеев
20:00 ч.
Летен театър
ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ВАРНА
С участието на Михаил Белчев и Кристина Белчева
Церемония по връчване на почетни звания и отличия
Празнични спектакли на фолклорните ансамбли "Варна" и "Тракия – Пловдив"
21:00 ч. 
Пристанище Варна – свободна зона
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ
С участието на: Славин Славчев и група Julian’s Laughter, Атанас Колев, Papi Hans, Виктория Георгиева, 100 KILA, Deep Zone Project, Орлин Павлов и дует Morandi (Румъния)
 22:00 ч. 
Вход на Морската градина (Слънчевият часовник)
ПРАЗНИЧЕН КРОС ПЪТЯТ НА СВЕТЛИНАТА
23:20 ч. 
ПРАЗНИЧНА ЗАРЯ

Два пъти седмично извозват едрогабаритни отпадъци, поставените до контейнерите - 08.08.2018 : 14:58

 В сезона на домашните ремонти от дирекция "Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ към Община Варна напомнят, че едрогабаритни отпадъци, поставени до съдовете за общ битов отпадък, се извозват два пъти седмично - малки шкафове, дивани, фотьойли, легла, маси, столове, матраци и дюшеци. Транспортирането им се извършва от сметопочистващите фирми, на база утвърден месечен график с отделни, специализирани автомобили. Съгласно Наредбата за управлението на отпадъците се забранява изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци извън дните от определения график, предвидени са и санкции за нарушителите.
Графикът за месец август за събиране и транспортиране на едрогабаритните отпадъци може да видите ТУК.
Телефони за връзка:
-  Консорциум „Варна 1“ ДЗЗД, който отговаря за районите "Младост“, "Вл. Взарненчик“, „Аспарухово“ и кметство „Звездица – 052/501 756.
-  "Горещ" телефон за връзка - 080 080 806;
-  Сектор “Екологичен контрол” при Община Варна – 052 820 152; 052 820 345;
-   Район „Младост“ – 052 820 784;
 

Съобщение - В мобилен пункт ще се приемат опасни битови отпадъци - 03.07.2018 : 14:07

В мобилен пункт ще се приемат опасни битови отпадъци

Община Варна организира кампания за събиране на опасни битови отпадъци. Мобилният събирателен пункт в район "Младост" ще бъдат разположен на 20.07 от 09:00 до 12:45 ч. , на паркинга до газостанцията на ул. „Вяра“ срещу бл.138.
Видовете отпадъци, които гражданите ще могат да предават са:
- лекарства с изтекъл срок на годност, живачни термометри и живак
- остатъци от строителна химия - лепила, пяна и силикон
- киселини/основи, мастила, празни опаковки, обозначени със символите за опасност
- препарати, дезинфектанти,белина и др., препарати за растителна защита и борба с вредители
- бои, политури и лакове, разредители за боя,терпентин

Водата от водоизточник "Св.Марина" е негодна за пиене - 20.06.2018 : 15:55

4eshma.jpg РЗИ-Варна е извършила проверка на обществен местен водоизточник - "Св.Марина", местност "Кочмар". Резултатите от взетите проби показват, че по изследваните физико-химични/микробиологични показатели, водата не съответства на хигиенни изисквания и не следва да се ползва за пиене и приготвяне на храна. Забраната важи до предоставяне на протокол с благоприятни лабораторни резултати и последващо информиране на населението.  
От районната администрация

Анкетно проучване план за пешеходна допустимост - Ìëàäîñò 19.06.2018 : 11:33

 Уважаеми съграждани,

Община Варна цели подобряване на инфраструктурата на районите на територията на град Варна.

За да бъде постигнат резултат е необходимо да ни бъде предоставена информация относно предимствата и недостатъците на вашият район.

В тази връзка, моля да попълнете следните анкети:


СтартНазад10 предидущи страници [ 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Репатриране на излезли
от употреба или
неправилно паркирани МПС:
052/820 921 и 
052/820 922

Сигнали относно
безстопанствени кучета:
 052/820 603 и 052/820 112

Сигнали за нехуманно
отношение/отглеждане
на животни и птици:
052/600 871

Улично осветление  и пътища:

052/820 871
 
Чистота, екологичен
контрол и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - 9 ЮНИ 2024

Census
 

^ Нагоре ^