Новини

Пролетно почистване на 28-ми и 29-ти март - 23.03.2015 : 10:04

Община Варна организира пролетно почистване на 28-ми и 29-ти март. Петте райони кметства ще координират действията на отзовалите се участници и ще предоставят безплатно чували и ръкавици. Предстои да бъдат определени местата за разполагане на събраните боклуци. Определени са терени, на които са поставени съдове за разделно събиране на строителни, растителни и едрогабаритни отпадъци. За район “Младост” - кв. „Възраждане“ 1, ул. „Ана Феликсова“ 21-22; ж.к. “Младост” II-ри м.р. над паркинга на бл. 138; На територията на града са разположени и съдове за разделно събиране на отпадъци, катоспирането и паркирането на автомобили до тях е забранено. Общината има и сключен договор и за разделно събиране на излезли от употреба електродомакински уреди. В тази връзка гражданите могат да подават заявки от 8.30 ч. до 19.30 ч. на безплатен тел. 080014100 и фирмата ще извози уредите директно от домовете им. За въпроси и информация, относно пролетното почистване, гражданите могат да се обръщат към: Еколози район “Младост” – 052/820 784

Кметът на "Младост" награди Илия Костов за добрите му дела - 16.02.2015 : 16:25

Кметът на "Младост" награди Илия Костов за добрите му дела

20150216.JPGКметът на "Младост" награди Илия Костов за добрите му дела. Бай Илия вече ще снима пътеките, които сам прави, с чисто нов фотоапарат. За пореден път кметът Христо Христов изказа както своята благодарност, така и благодарността на съкварталците, за безвъзмездния труд, майсторлъка и златните му ръце.
Плочите, с които бай Илия направи пътеките около блоковете 8,9,10 и 11 във "Възраждане" I са осигурени със съдействието на администрацията на район "Младост" и са "втора употреба" (стари плочи от центъра, където се слага нова настилка).
Въпреки променливото време, той не спира с добрите дела. Следващата пътека, която ще направи по своята уникална технология, е до блок 18 във "Възраждане" I.
Новият фотоапарат е личен подарък от кмета Христо Христов. Бай Илия отдавна мечтае да снима. В Русия, където той е живял 18 години, се е занимавал и с фотография.


Пътната обстановка в "Младост" на 12 февруари 2015 г. - 12.02.2015 : 14:10

Всички булеварди са обработени с луга, по тях няма заледени участъци. Сметоизвозването се извършва го график. Предстои да бъде лугирана ул."Поп Димитър" и околовръстното на "Възраждане" IV. При нередности по зимното почистване и поддържане, гражданите могат да сигнализират на телефон 052 820 871

Съобщение! - 06.02.2015 : 14:23

 Запитвания относно Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради могат да бъдат отправени към:

За справка по технически въпроси:

инж. Петя Димитрова – стая 20, тел. 052 /820 864

инж. Павел Павлов - стая 15, тел. 052 /820 784

За справка относно регистрацията на сдруженията на собствениците:

Полина Кръстева, стая 2, 052/ 820 862

Юрисконсулт -052 820 867


ГРАФИК НА РАЙОН „МЛАДОСТ“ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩИ, ВЪВ ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ - 05.02.2015 : 09:00

                                                                                           ГРАФИК

НА РАЙОН „МЛАДОСТ“

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩИ, ВЪВ ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНА  ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

МИКРОРАЙОН

ДАТА /ДЕН/ ЧАС

МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

„Младост“ I;

„Възраждане“ I

„Възраждане“ IV

 

10.02.2015г./вторник/ 18.00 часа

ОУ „Антон Страшимиров“ и ПГИ „Д-р Ив. Богоров“

Актова зала

„Младост“ II

„Възраждане“ II  „Възраждане“ III  

 

11.02.2015г./сряда/

18.00 часа

ОУ „Н. Вапцаров“

Актова зала

ж.к „Трошево“

„Св. Ив. Рилски“

„Победа“

частта от 26-ти м.р., заключена между бул.“Сливница“,

ул.“Ц. Дюстабанов“,

бул. „Цар Освободител“,

ул. „Струга“

 

 

13.02.2015г./петък/

18.00 часа

 

 

Културен дом на „Успех“

ул. „П. Стайнов“№3


Министър Лиляна Павлова дава старт на информационна кампания за санирането във Варна - Съобщение 29.01.2015 : 08:34

 Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще даде начало на информационната кампания за саниране във Варна. В неделя в 11 часа в зала „Пленарна“ на общината министър Павлова ще даде пълна информация за програмата за безплатно саниране. Домоуправителите и всички заинтересовани граждани са поканени да присъстват. Те ще могат да получат пакет документи и  разясняване на стъпките, които трябва да се извървят, за да могат максимално бързо да започнат работа. 

 

„В районните администрации във Варна вече са създадени звена, които ще бъдат в помощ на хората при кандидатстване по националната програма за саниране на жилища“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че към момента около 900 са кооперациите, които отговарят на изискванията за саниране.

 

„Като община работим по стартиране на процедурите за избор на изпълнители на енергийния одит и технически паспорти, както и за проектиране и изпълнение на обектите. Важно е да не се губи време. Хората, които искат да кандидатстват, максимално бързо трябва да регистрират сдружения на собствениците. Това е техен ангажимент, а всичко останало като организация и логистика ще бъде извършено от общината в тясно взаимодействие с районните администрации“, поясни кметът.

 

Днес МРРБ публикува пакета от документи, включващи методически указания към общините и сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване по програмата. Те могат да бъдат открити на адрес:http://www.mrrb.government.bg


Съобщение - 13.01.2015 : 15:27

Уважаеми съграждани,
Във връзка със стартиращата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, е необходимо да се актуализират данните за управителните органи на етажната собственост и да се подадат уведомления по чл.46 б от ЗУЕС в районната администрация.
Уточнение:
1. Ако етажната собственост няма управител (управителен съвет), трябва да бъде свикано общо събрание на собствениците и да бъде избран управител (управителен съвет).
2. Управителният съвет (управителят) се избира за срок до две години. Не по-късно от датата на изтичане на мандата е необходимо да се свика общо събрание, на което да се избере нов управител (управителен съвет) на етажната собственост или той да бъде преизбран. До този момент управителят (управителният съвет) продължава да изпълнява функциите си. За всяка промяна в органите на управление на етажната собственост е нужно да се подаде уведомление по образец с актуални данни.

Информация от МРРБ. Брошура с препоръки за Национална кампания за енергийно обновяване на българските домове - 13.01.2015 : 15:17

Министерството на регионалното развитие и благоустройството изготви специална брошура с най-важните моменти на стартиращата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Брошурата дава информация и отговори на най-важните въпроси, касаещи програмата, която предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в допустимите сгради. В нея потребителите се информират, кой и как може да кандидатства по програмата и какви са стъпките, които трябва да се направят. Поместена е и информация, какви са задълженията на общинските администрации, какви мерки ще се финансират и кое се счита за недопустим разход по програмата. Брошурата може да бъде намерена на сайта на МРРБ, от където може да бъде изтеглена от тук. До края на месец януари 2015г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще публикува и методическите указания към общините и Сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване пред общината.

Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради - 13.01.2015 : 15:15

До края на месеца ще бъде готова методиката по Националната програма за безплатно саниране на панелните жилищата.
Методическите указания за реализацията на Националната програма за безплатно саниране на панелните жилищата ще бъдат готови до края на месеца. Въз основа на тях общините, на които ще бъде предоставен ресурса за изпълнението, ще избират фирмите, които да извършат конструктивен и енергиен одит, строително-монтажните дейности и строителния контрол. "Програмата за панелните блокове е по принцип само за две години, през които ще финансираме 100% санирането. По-късно включилите се ще доплащат", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и подчерта още веднъж изискванията за допустимост на сградите, които могат да бъдат обновени по Програмата - жилищни сгради, строени по индустриален способ, с минимум 36 самостоятелни жилищни обекта. Министър Павлова обясни, че ще бъдат санирани само цели сгради. Това означава, че собствениците от всички входове трябва да постигнат консенсус, че искат жилищата им да бъдат санирани безплатно и да регистрират сдружение на собствениците в районната администрация, след като бъдат обявени методическите указания от МРРБ.
Всички стъпки по регистрацията на сдружението за етажна собственост, подаването на заявление за саниране, както и всички мерки за повишаване на енергийната ефективност са напълно безплатни за собствениците на жилищата.

Очакваме силен вятър - 30.12.2014 : 12:06

 Очакваме силен вятър, дежурни екипи следят за зимната обстановка
 
От Националния институт по метеорология и хидрология във Варна предупреждават, че в нощта срещу 31 декември и на 31 декември  през деня вятърът над морето ще е с посока север-североизток и скорост 15-18 м/сек. На 1-ви януари вятърът ще е от север със скорост 15-20 м/сек., следобед  ще се ориентира от север-северозапад и постепенно ще отслабва. Ще се развие значително ветрово вълнение и от нощта срещу 31 декември до обяд на 1-ви януари вълнението на морето ще достигне 4-5 бала.
 В община Варна е създадена организация за добро взаимодействие между институциите. С представителите на ОД на МВР е обсъдена охраната на новогодишните мероприятия, а със служителите на противопожарната служба  - работата по сигнали за паднали дървета и клони. Платната по Аспаруховия мост се обработват с антилед.
Превантивно се правят проверки за неукрепени елементи и предмети по фасади и тераси. Дежурни екипи на фирмата, която поддържа новогодишното осветление, ще следят за аварии. 
Във всички снегопочистващи фирми са организирани дежурства във връзка с очакваните снеговалежи. Имат готовност и за увеличаване на екипите за почистване на улиците. Съвместно с екипи на ВиК ще се реагира на сигнали за течове на вода заради ниските температури.
96 души са настанени в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица. Има готовност за настаняването на още 20 души, а при необходимост могат да се монтират допълнителни легла. Заредено е със спално бельо и хранителни продукти.
550 са потребителите на Домашен социален патронаж. Към храната, която днес се разнася по домовете, те ще получат и пакети със суха храна във връзка с наближаващите новогодишни празници. Във всички социалните заведения е създадена необходимата организация и те са заредени с хранителни продукти и гориво.
 В община Варна и във всички районни кметства ще има дежурни екипи по празниците.

СтартНазад10 предидущи страници [ 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ] 10 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

^ Нагоре ^