Новини

ОУП на Община Варна - Младост 17.12.2013 : 10:36

Уважаеми съграждани,

На сайта на район "Младост" е публикуван Общият устройствен план на Община Варна. В случай, че констатирате несъответствия, които касаят собствения Ви имот, можете да ни информирате, като направите мотивирано предложение за изменение.

 

Телефон за допълнителна информация: 052 820 870 - арх. Димитър Дилов

От районната администрация


За зимния сезон - Младост 26.11.2013 : 09:17

ДО

СОБСТВЕНИЦИТЕ, УПРАВИТЕЛИТЕ И НАЕМАТЕЛИТЕ

НА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА, ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ОФИСИ, ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА УПРАВИТЕЛНИТЕ СЪВЕТИ НА СГРАДИ (ВХОДОВЕ) В РЕЖИМ НА ЕТАЖНАТА СОСТВЕНОСТ И ЖИТЕЛИТЕ НА РАЙОН„МЛАДОСТ”

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 

Ръководството на районната администрация проведе необходимата предварителна подготовката за осигуряване на нормални условия за живот и работа на живеещите и работещите в район „Младост” през зимния сезон на 2013-2014 г. Екипите на ДЗЗД „Варнастрой 2012” имат необходимата техника и готовност за снегопочистването и поддържането на основните маршрути на градския транспорт и при възможност, под ръководството на служители от районната администрация ще осигуряват почистването на улиците и подходите към детските градини, ясли, кухни и разливочни пунктове, училищата и по-големите хипермаркети и магазини.

Като се има предвид недостатъчните финансови средства за снегопочистването на второстепенните улици и междублоковите пространства, нашата дейност през зимата  не може да бъде ефективна без активното съдействие на жителите и фирмите, разположени на територията на района, без гражданското чувството на отговорност за подготовката, и готовността да работим и живеем в по-трудни метеорологични условия.

В тази връзка администрация използва възможността да напомни, че всички ние имаме и определени задължения като жители на района, произтичащи от Наредбата за действия при ликвидиране на последствията от бедствия, аварии или усложнени метеорологични условия (обилен снеговалеж, проливни дъждове, силни ветрове и др.), приета с решение на Общински съвет-Варна № 2733-9(34)/16.11.2005 г.

Член 5, ал. 1 от наредбата поставя редица изисквания към собствениците и управителите  на търговски обекти и офиси, за предварителната им подготовка при изпълнение на мероприятия по ликвидиране на последствията при бедствия и аварии или при усложнени, неблагоприятни метеорологични условия: „Задължават се собствениците и/или управителите на търговски дружества, собствениците или наемателите и управителите на търговски обекти и офиси, да предприемат необходимите действия за обезопасяване, разчистване (от сняг, лед, кал, наноси и др.) и ликвидиране на последствията след възникване на бедствия, аварии и/или усложнени, неблагоприятни метеорологични условия, в прилежащите на сградите и имотите територии (тротоари, алеи, улични платна, паркинги и зелени площи).”

Съгласно чл. 5 ал. 4 конкретни задължения имат  и председателите на управителни съвети (управители) на етажната собственост: „Задължават се управителите /председателите на управителни съвети/ в ЖК и гражданите, живеещи в самостоятелни къщи да предприемат необходимите действия за снабдяване и оборудване с необходимия инвентар /кофи, лопати, гребла за снегопочистване и др./ за участие в ликвидиране на последствията при БА и при усложнени, неблагоприятни метеорологични условия.”

Член 5, ал. 5 изисква активното включване на всички живущи на територията на района в ликвидирането на последствията възникнали при неблагоприятни метеорологични условия: „Задължават се управителите /председателите на управителни съвети/ в ЖК  и гражданите, живеещи в самостоятелни къщи да организират и предприемат необходимите мерки за обезопасяване, разчистване/ от сняг, лед, кал, наноси и др./ и ликвидиране на последствията при БА и/или усложнени, неблагоприятни метеорологични условия, на прилежащите към сградите и дворовете територии / тротоари, алеи, паркинги и тревни площи/.”

Ръководството на района изразява своята увереност, че с общите усилия на всички държавни институции, фирми и жителите на района ще можем да осъществим  нормални условия за работа и живот през зимата.

 

 

ОТ РАЙОННАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

 


Коледен базар в "Младост" - Младост 30.10.2013 : 14:11

Коледен базар в "Младост" - къде и кога

С организирането на коледен базар започна подготовката за предстоящите коледно-новогодишни празници. Той ще е разположен в парк "Младост" от 1 декември до 15 януари 2014 година. Заявления за участие в комплект с необходимите документи, фирмите и търговците могат да подават до 15 ноември. Предвидено е поставянето на шатри, в които могат да се продават    коледни украси, пакетирани захарни изделия,  детски играчки, подаръчни комплекти, сувенири, както и разполагането на хранителни модули за традиционната скара и вино.

Амбицията ни е да създадем една неповторима празнична атмосфера и настроение, а паркът да се превърне в място, където можеш да прогониш студа на зимата с приятното изживяване да купиш подарък за близките си, украса, която да преобрази дома ти, и да се насладиш на кулинарни изкушения.

Търговците могат да получат повече информация за базарите на телефон 052 820 868. Заявленията за издаване на разрешение за поставяне и необходимите документи се подават в районната администрация в ж.к. "Трошево" блок 10.


Празник на район "Младост" - Младост 10.10.2013 : 12:12

Уважаеми съграждани,

 

 С концерт "Талантите на "Младост"  и междуучилищен футболен турнир за купата на кмета Христо Христов, район "Младост" ще отбележи своя празник - 12 октомври.

 Концертът ще бъде на 11 октомври (петък) от 16 часа в Спортно-развлекателен комплекс "Младост" - Летен амфитеатър.

 Участие ще вземат ученици от - СОУ "Н. Бозвели",  Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", СОУ "Гео Милев", ОУ "Св. Иван Рилски",  ПГ по електротехника, ОУ "Н.Вапцаров", ОУ "Отец Паисий",  ОУ "Д.Чинтулов", НЧ "Елин Пелин", НЧ "Искра" и представители на пенсионерските клубове.

 Ще се насладим на фолклорни изпълнения, народни танци, естрадни песни, поезия, балет, акробатичен рокендрол, мажоретни състави и духов оркестър. Водещ на концерта ще бъде актьорът Свилен Стоянов.

 Междуучилищният футболен турнир за купата на кмета на район "Младост" ще бъде на 12 октомври на двете игрища в  Спортно-развлекателен комплекс "Младост". Ще започне в 9 часа. След официалното откриване ще има представителен мач между отбора на кмета Христо Христов и отбора на журналистите. В турнира ще участват 12 отбора (възрастови групи 3-4 клас, 5-6 клас и 7 клас) от ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Иван Рилски“, СОУ „Н. Бозвели“, СОУ „Гео Милев, ОУ „Н.Вапцаров“ и ОУ „Д. Чинтулов“, както и детският отбор на Варненската митрополия.

 По повод празника, на 11 октомври (петък), от 10.30 часа ще има Водосвет за здраве, благополучие и дълголетие в Православен храм  „Св.Пророк Илия“.

 

Заповядайте да бъдем заедно на празника на район „Младост“!


За безопасността на движението - Младост 25.09.2013 : 16:33

Мерки за повишаване на безопасността на движението

 След направено предложение от районната администрация, на свое заседание Комисията по безопасност на движението към Община Варна одобри следните позиции за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки в район „Младост“:

- Бул. „Цар Освободител“ и ул.“Иван Церов“,бл.109;

- Ул.“Хан Севар“ пред СОУ“Гео Милев“;

- Ул.“Милосърдие“ пред входа на ОУ“Д.Чинтулов“;

- Бул.“Сливница“ – ул. „Иван Церов“;

- Бул.“Сливница“ – ул.“Цанко Дюстабанов“,сп.Техникумите;

- Ул. „Сливница“ – до бл.14 и бл.36;

Изграждането ще започне след осигуряване на финансиране от страна на Община Варна.

Отложено бе разглеждането на други три позиции:

-Ул.“Тролейна преди ул.“П.Стайнов“;

- Бул.“Трети март“ и ул.“Блян“(пресечка на ЦДГ „Звънче“);

- Ул.“Вяра“ и ул.“Тролейна“;

Гражданите също могат да отправят своите обосновани предложения за позиции на повдигнати пешеходни пътеки, както и предложения за подобряване организацията на движение на МПС в район „Младост“ на e-mail:rnmladost@gmail.com


Забранено за кучета - Младост 13.08.2013 : 08:41

Нов начин за обозначаване на местата, които са забранени за разходка на домашни любимци

 zabraneno.jpg

На 2 август на шестте входа на парк "Младост" бяха поставени за пореден път указателни табели с надпис "Забранено за кучета". Два дни след това те бяха вече счупени или изкъртени от вандали. Това се случва и с табелите, които поставяме периодично на детските площадки. 

Районната администрация вече използва нов начин за обозначаване на местата, които са забранени за разходка на домашни любимци. С червена боя изписваме "Забранено за кучета" върху асфалтова настилка. Такъв вид хоризонтална маркировка бе направена вчера на входовете в парк "Младост".  

Обръщаме се с апел към собствениците на кучета, да спазват забраната, както и Наредбата за обществения ред. 

 


5 нови площадки в района - Младост 08.08.2013 : 15:50

Пет нови площадки в "Младост", три детски и две спортни

Три нови детски площадки има в район "Младост". Основният им ремонт приключи през юли.  Монтирани са нови съоръжения за игра, дървени беседки за отдих, пейки и кошчета, а настилката около люлките и пързалките е ударопоглъщаща. Изграждането на площадките е изцяло съобразено с изискванията на Наредбата за безопасност.

Новите детските площадки се намират във "Възраждане" III блок 60-юг, в "Трошево" до блок 76 и в кв."Св.Иван Рилски" блок 55/56.

През месец юли в парк "Младост" е изграден и фитнес на открито. Изцяло обновени са и две спортни площадки - във "Възраждане" III блок 60-юг, която има и футболни врати, и в "Младост" II до блок 133, където има и баскетболни кошове.

Първите вандалски прояви вече са факт дни след монтирането на съоръженията. На площадката в "Трошево" дървената беседка е надраскана и "изрисувана" със спрей, изкъртено беше платно от оградата и част от ондулина на покрива беше скъсан (платното и ондулина вече са възстановени).

Призоваваме гражданите да пазят новите съоръжения, да не замърсяват площадките и тревните площи, и да не увреждат общинското имущество.


График за косене - Младост 19.07.2013 : 15:38

На сайта е публикуван График за косене 2013 г.

За членовете на СИК - Младост 11.07.2013 : 17:05

ИЗПЛАЩАНЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СИК - РАЙОН "МЛАДОСТ"
 
Изплащането на възнагражденията на членовете на СИК ще започне на 12 юли.
Касата ще работи от 13 часа до 17 часа.  От 15.07.2013 г. до 19.07.2013 г. касата ще работи от 9 часа до 18 часа.
Разпределението е както следва: от СИК №179 до СИК №229 в стая 19 и от СИК № 230 до СИК №277, както и СИК №380 и СИК №381 в стая 22.

Важно съобщение - Младост 11.07.2013 : 09:34

На 12.07.2013 година (петък) Информационният център към администрацията на район "Младост" няма да работи с граждани, поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, които се намират в блока (ж.к. ”Трошево” №10), където се помещава администрацията.

СтартНазад10 предидущи страници [ 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ] 4 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

^ Нагоре ^