Главно меню
Вижте тук
Преброяване 2021

Census
 

ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
Брояч

 1168306 всичко

 5 посетители онлайн

Новини

ІІІ Общоградска Спартакиада на хората от третата възраст - Младост 15.06.2012 : 19:58

ІІІ Общоградска Спартакиада на хората от третата възраст

На 16.06.2012 година, на стадион „Младост“ , в 10.00 часа ще започне “ІІІ-тата общоградска спартакиада на хората от третата възраст за купата на ТВ “Черно море”. Спартакиадата се провежда под патронажа на кмета на район "Младост", г-н Христо Христов. Петдесет участника, разделени в пет представителни отбора, представляващи всеки от административните райони на Варна ще се състезават в 8 атрактивни дисциплини – футбол на малки вратички, скачане на въже, дрибъл-щафета с баскетболна топка и др. 

Каним всички желаещи, да подкрепят отборите и да се насладят на празника на съхранения младежки дух.


Проект "Енергийно обновяване на българските домове" - Младост 31.05.2012 : 08:28

Представяне на проект "Енергийно обновяване на българските домове"

МРРБ, Община Варна и Областен информационен център, канят собствениците на апартаменти и домоуправители да присъстват на представянето на проект "Енергийно обновяване на българските домове" на 4 юни от 12:30 часа в зала "Пленарна" на Община Варна.

Проектът ще бъде представен от министър Лиляна Павлова. По него на регистрирани сдружения на собственици ще се отпуска безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.

Ще бъдат представени основни изисквания и условия при кандидатстване.

Проектът се финансира от ОП "Регионално развитие" 2007-2013

 


Открити дни - Младост 09.05.2012 : 16:14

 
ОТКРИТИ ДНИ
НА
МЕСТНАТА КОМИСИЯ
ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ
НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ
 
АПРИЛ 2012Г.
 plakat7.jpg
За шеста поредна година се проведе информационната кампания ,,Открити дни” на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в район ,,Младост”.
На отправената покана за партньорство при провеждане на дейностите се отзоваха 11 от учебните заведения на територията на района. Изготвената програма включваше главно срещи с ученици, с цел запознаването им с основни моменти от Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Децата получаваха и информационни материали.
Секретарят на Местната комисия и обществени възпитатели се срещаха с ученици от VІ до Х клас, представяйки им презентация по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
Психолозите проведоха дискусии за насилието и тренинги, свързани с общуване и решаване на конфликти.
С голям ентусиазъм възпитаниците на ОУ,,Св. Иван Рилски” участваха в състезание по волейбол и получиха медали.
Осмокласници от ПГГСД ,,Николай Хайтов” се включиха в конкурс за написване на есе на тема ,,Доброто и злото в човека”. Отличени бяха 7 от творбите, а всички участници - поощрени.

Конкурс - Младост 06.04.2012 : 12:15

На основание чл. 14 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители оповестява обявеният със заповед №58/04.04.2012 г. на Кмета на район „Младост" конкурс за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността  ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ В ДИРЕКЦИЯ”ОБЩА АДМИНИСТРАЦИЯ”. За подробности кликнете ТУК.


Решение на РИОС - Младост 12.03.2012 : 12:10

В раздел Обявления е публикувано Решение № ВА 32 - ПР/2012 г. за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение “Временно съхраняване на излезли от употреба МПС” в ПИ 10135.3514.116 с възложител „Одисей 41” ООД, гр. Варна.

За цената на парното - Младост 23.02.2012 : 16:04

 

Няма да вдигат цената на парното във Варна

 

Цената на парното и топлата вода във Варна няма да се вдига. „Правим всичко възможно да запазим цената и дори търсим начин да е намалим”, обявиха пред медиите от ръководството на „Далкия Варна”. На пресконференцията присъства и зам.-кметът на „Младост” г-н Евгени Дянков, който подчерта, че добрите практики за сътрудничество с дружеството ще продължат да се развиват. Един от последните примери е участието на представител на Далкия в проведените през януари срещи с домоуправителите, на които се обсъжда и темата за санирането на жилищните сгради.

От дружеството обявиха още, че през 2012-та година ще има отстъпки за лоялните и специалните клиенти. В жилищните сгради, където над 70% от клиентите ползват отопление и топла вода ще имат нови безплатни входни врати, като така ще се намалят и топлинните разходи. За специалните клиенти (входовете, където 95% ползват парно и топла вода) ще има отстъпка от 20% върху сумата на годишната фактура.

В момента дружеството работи по пилотен проект за санирането на един вход, който ще бъде или в „Младост” или във „Владиславово”. Той се разработва съвместно с програмата REECL  и националната асоциация на домоуправителите, за да се демонстрира позитивите на топлоизолираните жилища.

През януари тази година абонатите са консумирали 10% повече енергия, в сравнение с януари миналата година. Въпреки това само 15% от сметките са над 150 лева, отчетоха още от дружеството.

Според направено проучване клиентите на „Далкия Варна” дават оценка 4.65 за качеството на услугите.

През миналата година цената на топлоенергията във Варна е била сред трите най-ниски в България. Пред нас са Плевен и Бургас.

 


Започват проверки - Младост 10.02.2012 : 15:31

Започват проверки на преместваемите обекти за търговия 

В район „Младост” започват проверки на преместваемите обекти за търговия, разположени върху общинска земя. Ще бъде измервана площта, която заемат. Комисията ще трябва да установи дали плащаният от собствениците наем отговаря на реалната територия, на която е разположен обектът.  Проверката ще се извършва поетапно в шестте микрорайона. До края на март трябва да бъде готов докладът с констатациите и предприетите мерки. Той ще бъде представен в Община Варна.


Незаконни транспаранти - Младост 10.02.2012 : 15:30

Свалиха незаконните транспаранти в „Младост” 

Всички незаконно поставени транспаранти на територията на район „Младост” вече са демонтирани. В края на януари комисия извърши проверка на рекламните съоръжения, разположени върху парапетите в разделителните ивици на булевардите. Констатирано бе, че за 52 от транспарантите няма издадени разрешения за монтаж от районната администрация и съответно няма договор с Община Варна.

След като бяха информирани собствениците на фирмите-нарушители на Наредбата за рекламна дейност на територията на Община Варна, 22 от съоръженията бяха доброволно демонтирани. Останалите 30 бяха свалени от фирма „Стимекс” (определена от Община Варна и посочена в заповедта на кмета Кирил Йорданов за премахване на незаконните съоръжения) в присъствието на  представители на район „Младост” и на общинската администрация.

„Проверки за незаконни рекламно-информационни елементи ще има всеки месец. Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите, особено към онези, за които се оказва практика да не спазват закона”, заяви кметът на „Младост” Христо Христов. 


Вие питате - ние отговаряме - Младост 03.02.2012 : 15:37

На страниците на сайта вече е най-новата ни рубриката „Вие питате – ние отговаряме”. Ако не можете да откриете вашия отговор тук, пишете ни на електронните адреси: rnmladost@abv.bg и rnmladost@gmail.com


Почистете снега и леда от тротоарите - Младост 27.01.2012 : 11:09

 

На вниманието на домоуправителите и собствениците на магазини и офиси:

 Почистете тротоарите от снега и леда! 

Районната администрация напомня, че собствениците на магазини и офиси са длъжни да почистят от сняг и лед тротоарите и прилежащите площи към обектите. Задължение на домоуправителите е да организират почистването пред блоковете.  Това се регламентира в Наредбата за действия при ликвидиране на последствията от бедствия, аварии или усложнени метеорологични условия (обилен снеговалеж, проливни дъждове, силни ветрове и др.), приета с решение на Общински съвет-Варна № 2733-9(34)/16.11.2005 г.

От днес служители на района започват да извършват проверки и да налагат глоби при констатиране на непочистени тротоари.

 


СтартНазад10 предидущи страници [ 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ] 6 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Избори за Народно Събрание 02.10.2022г

Census
 

Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^