Главно меню
Вижте тук
Преброяване 2021

Census
 

ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
Брояч

 1168316 всичко

 7 посетители онлайн

Новини

Започна подготовката за зимата в район "Младост" - Младост 18.10.2010 : 11:25


Започна подготовката за зимата в район "Младост"

Щаба за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи (СНАВР)  при бедствия в район “Младост” заседава на 13.10.2010 г. Определени са  служителите от районната администрация, които ще  ръководят екипите на фирмите за снегопочистването на проблемните участъци от уличната мрежа в района. Ясен е и  състава на аварийните групи за обход. Участниците получиха актуализираните вътрешни правила за работа, основните задачи и задължения. На съвещанието бяха обсъдени и предложения за подобряване на организацията и дейността по осигуряване на нормални условия на живот и работа през зимата в района.
                  На  14.10 /четвъртък/ 2010 г. се проведе  срещата с  представителите на „Инжстройинженеринг” ЕООД, „Хидрострой” АД, „Титан” ЕООД, „Консорциум-агроспектър” ООД, „Примагаз”, „Далкия”, ЕАД „Градски транспорт”, „Емо” ООД, „Никман канал сервиз”, ІІІ РИ на МВР и І РС „ПБС”, за  подобряване организацията и взаимодействието на съвместната работа в района през  зимния период
.


Празник на район "Младост" - Младост 05.10.2010 : 11:49

 

12 ОКТОМВРИ 

ПРАЗНИК НА РАЙОН “МЛАДОСТ” 

ПРОГРАМА 

/07.10 – 12.10.2010 г./


 7 октомври 2010 г. /четвъртък/

14.00 – 17.00 ч.
Боулинг зала - Търговски център “Явор”
Боулинг – турнир с индивидуално участие
ПГ по строителство, архитектура и геодезия  “В.Левски”
ПГ по сградостроителство “Кольо Фичето”
ПГ по горско стопанство и дървообработване ”Н. Хайтов”
ІІ СОУ

8 октомври 2010 г. /петък/  
12.30 ч.

СОУ “Гео Милев”
Екоакция 

13.00 – 14.00 ч.

басейн “Делфини”
Демонстрация на плувни стилове -  клуб “Албатрос”
Плувен турнир
ОУ “Антон Страшимиров”
СОУ “Гео Милев”

9 октомври 2010 г./събота/

11.00 ч. 

Спортно – развлекателен център “Младост”
Детски концерт
ОУ “Ив. Рилски” – фанфарен оркестър и мажоретен състав
ОДЗ № 8  “Лястовичка”
ЦДГ № 43 “Синчец”
ЦДГ № 44 “Крилатко”
ОДЗ № 15 “Морска звездица”
Водещ: Свилен Стоянов

 

 

 

 

  10 октомври 2010 г./неделя/

9.00 – 11.00 ч.
С
портно-развлекателен център “Младост”
Демонстрация на скейт клуб ”Варна”
11.00 ч.

Турнир шах и табла – пенсионерски клубове–награждаване
11.00 ч.
Открита празнична сцена

Водещ: Свилен Стоянов
 

11 октомври 2010 /понеделник/
10.00 ч.

ЦДГ № 39 “Звънче”

Гостува Държавен куклен театър –Варна
 

10.00 ч.
СОУ “Гео Милев”
Изложба на детски рисунки под наслов
“Културното богатство на моята страна и нейното послание за мир”  

11.00 ч.
Изложба рисунки
ОУ “Добри Чинтулов”
Тема “Моето семейство, моето училище, моят район”

 12 октомври 2010 г. /вторник/ 

10.00 ч.
ЦДГ № 3 “Детско градче”
Гостува Държавен куклен театър –Варна
12.30 ч.

Православен храм “Св. пророк Илия”

Водосвет за здраве, благополучие, дълголетие 


Новоодобреният план за "Кочмар" - Младост 13.08.2010 : 09:30

Одобреният план на новообразуваните имоти за СО "Кочмар" е изложен в район "Младост"

  

 

Община Варна съобщава, че със заповед № РД-10-7706 - 215 от 28 юли 2010 г. на  областния управител на област Варна, на основание § 4к, ал.6  ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал.8 ППЗСПЗЗ във връзка с чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията е одобрен плана на новообразуваните имоти за земи, предоставени за ползване на граждани на основание § 4 ПЗРЗСПЗЗ, на селищно образувание м. КОЧМАР  “/Възраждане” V - VІ м.р., част от КР 505, землище Варна, община Варна, област Варна, който е изложен в район “Младост”.
         На основание чл. 28 б, ал. 8 ППЗСПЗЗ одобреният план на новообразуваните имоти подлежи на обжалване пред Административния съд в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник”.

           Обявата е публикувана в Д.В., бр. 63 от 13.08.2010 г. Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти се подават от заинтересуваните лица чрез деловодството на областна управа.

             Планът и документацията към него се намират в район  “Младост” – ж. к. „Трошево”, бл. 47, ет. 1.”

13.08.2010 г.


От началото на годината до края на юни - Младост 11.08.2010 : 09:26

 
Младост от началото на годината до края на юни

 

Изграждането на важни инфраструктурни обекти, което започна в район “Младост” през миналата година продължава и през 2010 г.

2 млн. 720  хил. лв. е стойността на реконструкцията от бул. “ Д-р Ат. Москов” до ул. “Девня". 340 хил. лв. са предвидените средства за  изграждане на кръстовището на бул. “Република” с ул. “Девня”. Работи се и по цялостната реконструкция на ул. “Девня” – до бул. “Република”. Стойността на проекта  е 2 550 000 лв. За 3 060 000 лв. е  реконструкцията, която се извършва  на бул. “Хр. Смирненски”  - в участъка от бул . “Цар Освободител” до ул. “Тролейна”. Средствата са  от облигационен заем. Реконструкция се извършва и на кръстовището на бул. “Хр. Смирненски”   и бул . “Цар Освободител”. Изцяло преасфалтирана е ул.”Акад. Андрей Сахаров” /в участъка бул. ”Вл. Варненчик” - ”Сливница”/.

10 200 кв. м са изкърпени от уличната мрежа. За това са изразходвани 419 000 лв. Проблемът с дупките, особено в околоблоковите пространства остава  сериозен и тази година. За ремонт на тротоари и бордюри са отпуснати 26 хил. лв. С напълно подновено осветление са четири подлеза на бул “Владислав Варненчик” в район “Младост”. Те са на спирките “Родина”, “Димитър Кондов”, “Йордан Йовков” и “Елпром”. Осветен е и подлеза на ул. ”Младежка”. Новите осветителни тела са удароустойчиви, а за да бъдат по-сигурно защитени са покрити и с метални решетки. 271 за първите шест месеца са сигналите на граждани за  неработещо осветление. Заради обжалване на обществената поръчка в район “Младост”,  фирма "Девня трейд", която ще поддържа осветлението започна работа в  края на м. юни. 

В момента се проектират 4 светофара, които са финансово обезпечени от бюджет 2010 г. и до края на годината ще бъдат поставени - кръстовището на  ул.”Пеячевич” / “Под игото”, бул. “Цар Освободител” /ул. “Поп Димитър”, бул.”Хр. Смирненски”/ ул. “Тролейна” и на бул. “Цар Освободител” срещу Хранителен комбинат “Ани”. Тази година са санирани ОДЗ №13 “Детска радост” в “Победа” и ЦДГ № 45 “Пролет”. Сега се работи по обновяването на  ЦДГ  № 43 “Синчец”. Зелената система се поддържа от консорциум “Агроспектър 2000”. Фирмата, след спечелена обществена поръчка влезе в района в края на април.
         193 дървета са засадени от началото на годината. От тях 41 бр. липи, дъб и акация са в четири детски заведения и училища в района. 50 в околоблокови пространства и паркове, 28 липи и червен дъб са раздадени на граждани от района по тяхно желание. 74 бр. дъб и див кестен са засети  по компесационните програми, заради отсечени по време на строителство или други дейности дървета.

           В район “Младост” се откри и   първата в България фитнес зала за хора с увреждания. Тя се намира във “Възраждане” ІІІ. В основата на проекта е многократната медалистка от параолимпийски игри и световна шампионка в тласкането на гюле и хвърлянето на диск Стела Енева.

         Нов закрит  басейн “Делфини” бе  открит в началото на м. май, с размери – 25 на 12,5 метра и  пет коридора. Стойността на проекта е 2.3 млн. лв.

          В края на м. май отвори врати и още един голям търговски обект в района - Гранд Мол. Продължава работата и по големите инвестиционни проекти в  “Младост”, които променят облика на целия град – “Варна Тауърс”, “Галерия МОЛ - Варна”. Веригата “Кауфланд” изгражда нов магазин на бул. “Хр.Смирненски”.

          За първото шестмесечие са регистрирани  и пререгистрирани общо 1066 етажни собственици. В помощ на собствениците на апартаменти администрацията на район  "Младост" изготви “Помагало за собствениците и обитателите в сгради с режим на етажна собственост”. В него е обяснено как се управлява етажната собственост, как се провежда общо събрание, как се вземат решения във входа. В помагалото има отговори на най-често задаваните от хората въпроси.

           Помагалото и всички останали документи по Закона за управление на етажната собственост и действащите наредби към него са поместени на адрес
  http://www.varna-mladost.com
        Сайтът на района е обновен, с нова визия, обогатен, с цел информацията да е повече и по-лесно достъпна за гражданите.

           За четвърта поредна година от 15 до 30 април   се проведоха ,,Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните”. Дните включват многобройни и разнообразни инициативи във всички училища в “Младост”.

          От началото на година   са постъпили по електронен път над 150 сигнала. По тях са направи проверки и гражданите са получили обратна информация. Основно сигналите са свързани с инфраструктура, състоянието на околоблоковите пространства, сметосъбиране, осветление, паркиране, въпроси за етажната собственост и междусъседски отношения, бездомни кучета, изоставени по паркингите стари автомобили, възможностите за саниране на сградите по програми. На горещите телефони 052/ 504 836 и 504 861 за полугодието са постъпили 295 сигнала за осветление, 107 за проблеми свързани с ВиК - мрежата и по други проблеми 198 обаждания.

Нов пенсионерски клуб отвори врати през месец март. Помещението, което се намира до търговски комплекс "Младост - 2" е изцяло ремонтирано, освежено и обзаведено. Клубът е направен по проекта “Заедно за всички”, който е идея на кмета на района Йорданка Юнакова. Проектът, по който се работи успешно от пет години обединява усилията на гражданите, бизнеса, неправителствените организации и районната администрация с цел да се направят положителни промени в района, без да се разчита на пари от бюджета. По този проект бе направен и кът за отдих, на ул. “Дрян”. Занемареното и запустяло място беше изцяло изградено и преобразено с пейки, цветни лехи, нова настилка, дървета. 

Двадесет и седем абитуриенти - по трима от всяко средно училище в района, си разделиха преди празника сумата от 2160 лв. Парите са от дарителниците с надпис “Дребни пари за голямо добро”, поставени в магазини в   магазини от различни търговски вериги. Акцията е  дългосрочна и е съвместна инициатива на  Областната организация на  Български червен кръст и районната администрация в “Младост”. Средствата събрани от дребни суми, които гражданите пускат в дарителниците се отчитат на тримесечие и се предоставят за социални нужди.
        Районната администрация преди 24 май организира празник за децата от  дом “Другарче”. Те гостуваха  в детския център на Пфое Мол - Варна. Там   актьорите от Варненския куклен театър представиха  за тях  приказката за “Спящата красавица”. Децата получиха подаръци. Детски празник за 1 юни беше организиран за децата   от ОДЗ № 15 “Морска звездица”. Денят на детето беше  повод да се постави началото на една нова инициатива в района. Децата от  17-те детски заведения в „Младост” да получат възможност  да бъдат  заедно със своите родители извън обичайната среда. Идеята е детските празници да станат традиция.

 

МФФ гостува в "Младост" - Младост 02.08.2010 : 12:40

 
Международният фолклорен фестивал гостува в "Младост"


       Фолклорни ансамбли от Черна гора, Индонезия, Полша и Гърция ще гостуват на сцената на летния театър в Спортно-развлекателен център "Младост". Изпълнителите са гости на традиционния 19-ти Международен фолклорен фестивал - Варна 2010, който тази година се провежда от 1 до 5 август.
       Жителите на района могат да се насладят на чуждестранните ритми на 3 август (вторник) от 19:00 ч.
       Заключителният концерт, с участието на всички гостуващи ансамбли, е на 5 август от 21:00 ч. на сцената на Летния театър в Морската градина.
Заповядайте!
3 август - 19:00 ч. Спортно-развлекателен център "Младост"

          
        

БЧК раздава помощи на социално слаби - Младост 20.07.2010 : 10:46

БЧК раздава помощи на социално слаби в "Младост"        
  
        Български червен кръст и тази година ще разпределя храни от запаси на Европейския съюз на социално слаби. Във Варненска област помощи ще получат над 10 хил.души. Храните се раздават на три пъти, а районната администрация сътрудничи за по-лесното получаване на  хранителните продукти, които включват пакети със захар, макарони, брашно и бисквити.
         Първото раздаване е от 19 юли до 6 август 2010 г.
         Право на продукти имат  тези , които са получили помощи за отопление през 2009/2010 г. Те могат да ги получат само срещу лична карта.
         Пунктът в район “Младост” се намира в ж.к. “Трошево” бл. 47 / до  блока на районната администрация/. Раздаването на храните ще става
  от понеделник до петък /08.30 - 12.30 ч./

Студенти с нови идеи за парк "Младост" - Младост 20.07.2010 : 10:45


 
Студенти с нови идеи за парк "Младост"

           
Втора поредна година ВСУ “Черноризец Храбър” насочва интереса на студентите си  по архитектура към район “Младост”. Съвместният  уъркшоп по ландшафтно проектиране и дизайн, който се провежда  с Университета по архитектура във Венеция – Италия, тази година разработи своите идеи за парк “Младост”. Програмата “Развитие на зелената система 2008 – 2011”, по която се работи в района, е основа  за работа и предизвикателство за младите хора.Със съдействието на районната администрация, под ръководството на своите преподаватели и  проф.Микела де Поли, студентите  предлагат интересни, нестандартни и съвременни идеи за парка, който се превърна в любимо място за отдих.Той е изграден преди пет години по инициатива на кмета на района Йорданка Юнакова по проекта “Заедно за всички”.  Проектът обединява усилията на гражданите, бизнеса, неправителствените организации и районната администрация, с цел да се направят положителни промени в района, без да се разчита на пари от бюджета.       
            Освен стаж във Венеция спечелилите първа награда Елена Начева и Мира Миткова ще получат възможност да разработят идеен проект за сензорна градина в ЦДГ №14 “Успех”. Нейната реализация е предвидена за началото на есента.  
             Кметът на района предложи на студентите да обединят най-добрите си идеи за парк “Младост”. Районната администрация ще организира среща в парка  с гражданите,  където младите хора могат да представят своите виждания и предложения. Проектът “Заедно за всички” дава възможност хората сами да подобрят средата, в която живеят и парка да се доразвие и обогати.


Мерки за недопускане на пожари - Младост 20.07.2010 : 10:43

Мерки за недопускане на пожари

     Групата за гасене на горски пожари, която е изградена със заповед на кмета на района от състава на районната администрация, участва в съвещанието на Щаба за координиране на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникване на бедствие на територията на район "Младост".
     Участиците обсъдиха мерките на районната администрация по окосяването на тревните площи и контрола за възможните опасни зони за възникване на пожари около жилищните блокове.Ще се извърши  и разяснителна дейност сред населението за недопускане и предотвратяване на пожари на територията на “Младост”.
      Представител на І РУ „Пожаробезопасност и спасяване” проведе  инстуктаж на  членовете на групата за гасене на пожари на районната администрация.
      "Консорциум Агроспектър 2000" ЕООД поддържа зелените площи в район "Младост".
      Мерките за недопускане и предотвратяване на пожари в градските, земеделските и горските райони ще намерите
тук.

    

Косене на трева - Младост 23.06.2010 : 12:31

Косене на тревата


      Фирма "Консорциум Агроспектър 2000" ЕООД поддържа зелените площи в район "Младост".
       Договорът с Община Варна е в сила от 21.04.2010 г.
      През месец май фирмата окоси два пъти всички булеварди в района и тревните площи към тях, парк Младост и около Параклиса.
       Еднократно е окосено в парк "Елин Пелин", "Победа", "Възраждане III", детските площадки във "Възраждане" I, II и IV, около спортно-развлекателния център "Младост" и площта в карето между ОУ "Н. Вапцаров", ул. "Блян" и ЦДГ 44 "Крил
атко".
         Графикът за косене до края на сезона в район "Младост" ще намерите
тук.

Приказка за пътя - ÌМладост 23.06.2010 : 11:04

ПРИКАЗКА ЗА ПЪТЯ

 

Фондация “Приказка за пътя” кани вашето семейство на интерактивен спектакъл за детска пътна безопасност.
             Целта на социалната кампания, която започна миналата година, за детска пътна безопасност под наслов "Приказка за пътя" е да подготви и образова младите хората, които са реални участници в пътната обстановка. Кампанията е ориентирана към децата от 7 до 15 години и техните родители.
              Под формата на интерактивна игра децата ще бъдат запознавани с правилата за движение, като чрез поставяне в реални ситуации им бъдат изградени навици и добри рефлекси за ситуации на пътя. Те ще получат професионално обучение за оказване на първа помощ, за основните пътни знаци, както и ще научат правилата за движение по пътищата.

 

 

ПРИКАЗКА ЗА ПЪТЯ

 

 

 

5 юни /събота/ 2010 г.

 

от 11 ч.

 

пред “Пикадили” / до дом “Младост”/

 

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!


СтартНазад10 предидущи страници [ 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ] 6 следващи странициНапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Избори за Народно Събрание 02.10.2022г

Census
 

Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^