Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1258080 всичко

 13 посетители онлайн

Новини

БЧК раздава помощи на социално слаби - Младост 20.07.2010 : 10:46

БЧК раздава помощи на социално слаби в "Младост"        
  
        Български червен кръст и тази година ще разпределя храни от запаси на Европейския съюз на социално слаби. Във Варненска област помощи ще получат над 10 хил.души. Храните се раздават на три пъти, а районната администрация сътрудничи за по-лесното получаване на  хранителните продукти, които включват пакети със захар, макарони, брашно и бисквити.
         Първото раздаване е от 19 юли до 6 август 2010 г.
         Право на продукти имат  тези , които са получили помощи за отопление през 2009/2010 г. Те могат да ги получат само срещу лична карта.
         Пунктът в район “Младост” се намира в ж.к. “Трошево” бл. 47 / до  блока на районната администрация/. Раздаването на храните ще става
  от понеделник до петък /08.30 - 12.30 ч./

Студенти с нови идеи за парк "Младост" - Младост 20.07.2010 : 10:45


 
Студенти с нови идеи за парк "Младост"

           
Втора поредна година ВСУ “Черноризец Храбър” насочва интереса на студентите си  по архитектура към район “Младост”. Съвместният  уъркшоп по ландшафтно проектиране и дизайн, който се провежда  с Университета по архитектура във Венеция – Италия, тази година разработи своите идеи за парк “Младост”. Програмата “Развитие на зелената система 2008 – 2011”, по която се работи в района, е основа  за работа и предизвикателство за младите хора.Със съдействието на районната администрация, под ръководството на своите преподаватели и  проф.Микела де Поли, студентите  предлагат интересни, нестандартни и съвременни идеи за парка, който се превърна в любимо място за отдих.Той е изграден преди пет години по инициатива на кмета на района Йорданка Юнакова по проекта “Заедно за всички”.  Проектът обединява усилията на гражданите, бизнеса, неправителствените организации и районната администрация, с цел да се направят положителни промени в района, без да се разчита на пари от бюджета.       
            Освен стаж във Венеция спечелилите първа награда Елена Начева и Мира Миткова ще получат възможност да разработят идеен проект за сензорна градина в ЦДГ №14 “Успех”. Нейната реализация е предвидена за началото на есента.  
             Кметът на района предложи на студентите да обединят най-добрите си идеи за парк “Младост”. Районната администрация ще организира среща в парка  с гражданите,  където младите хора могат да представят своите виждания и предложения. Проектът “Заедно за всички” дава възможност хората сами да подобрят средата, в която живеят и парка да се доразвие и обогати.


Мерки за недопускане на пожари - Младост 20.07.2010 : 10:43

Мерки за недопускане на пожари

     Групата за гасене на горски пожари, която е изградена със заповед на кмета на района от състава на районната администрация, участва в съвещанието на Щаба за координиране на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникване на бедствие на територията на район "Младост".
     Участиците обсъдиха мерките на районната администрация по окосяването на тревните площи и контрола за възможните опасни зони за възникване на пожари около жилищните блокове.Ще се извърши  и разяснителна дейност сред населението за недопускане и предотвратяване на пожари на територията на “Младост”.
      Представител на І РУ „Пожаробезопасност и спасяване” проведе  инстуктаж на  членовете на групата за гасене на пожари на районната администрация.
      "Консорциум Агроспектър 2000" ЕООД поддържа зелените площи в район "Младост".
      Мерките за недопускане и предотвратяване на пожари в градските, земеделските и горските райони ще намерите
тук.

    

Косене на трева - Младост 23.06.2010 : 12:31

Косене на тревата


      Фирма "Консорциум Агроспектър 2000" ЕООД поддържа зелените площи в район "Младост".
       Договорът с Община Варна е в сила от 21.04.2010 г.
      През месец май фирмата окоси два пъти всички булеварди в района и тревните площи към тях, парк Младост и около Параклиса.
       Еднократно е окосено в парк "Елин Пелин", "Победа", "Възраждане III", детските площадки във "Възраждане" I, II и IV, около спортно-развлекателния център "Младост" и площта в карето между ОУ "Н. Вапцаров", ул. "Блян" и ЦДГ 44 "Крил
атко".
         Графикът за косене до края на сезона в район "Младост" ще намерите
тук.

Приказка за пътя - ÌМладост 23.06.2010 : 11:04

ПРИКАЗКА ЗА ПЪТЯ

 

Фондация “Приказка за пътя” кани вашето семейство на интерактивен спектакъл за детска пътна безопасност.
             Целта на социалната кампания, която започна миналата година, за детска пътна безопасност под наслов "Приказка за пътя" е да подготви и образова младите хората, които са реални участници в пътната обстановка. Кампанията е ориентирана към децата от 7 до 15 години и техните родители.
              Под формата на интерактивна игра децата ще бъдат запознавани с правилата за движение, като чрез поставяне в реални ситуации им бъдат изградени навици и добри рефлекси за ситуации на пътя. Те ще получат професионално обучение за оказване на първа помощ, за основните пътни знаци, както и ще научат правилата за движение по пътищата.

 

 

ПРИКАЗКА ЗА ПЪТЯ

 

 

 

5 юни /събота/ 2010 г.

 

от 11 ч.

 

пред “Пикадили” / до дом “Младост”/

 

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!


Детски празник - Младост 23.06.2010 : 11:02

ДЕТСКИ ПРАЗНИК

 

Детски празник за 1 юни очаква малчуганите от ОДЗ № 15 “Морска звездица” в район “Младост”. Най - големите – децата от подготвителните групи и техните родители ще се забавляват, играят и състезават заедно. Празникът е подготвен от район “Младост” с подкрепата на Пфое Мол.
             В детското заведение е единствената в града билкова градина създадена по програмата на район „Младост” „Развитие на зелената система 2008 – 2011”.
             Денят на детето – 1 юни е повод да се постави началото на една нова инициатива в района. Децата от 17-те детски заведения в „Младост” да получат възможност да бъдат заедно със своите родители извън обичайната среда. Идеята е детските празници да станат традиция.
            Музика, фокуси, лакомства очакват децата и техните родители, а ОДЗ “Морска звездица” ще си тръгне с подарък.

 


Празник за дом Другарче - Младост 23.06.2010 : 11:00

ПРАЗНИК ЗА ДОМ "ДРУГАРЧЕ"

 

Децата от дом “Другарче” ще гостуват на 21 май в детския център на Пфое Мол - Варна. Там ще ги посрещнат актьорите от Варненския куклен театър. Те  ще им разкажат приказката за “Спящата красавица”. Всичките около 40  малки възпитаници на Дома, освен на чудесната игра на варненските актьори, ще се порадват  и на забавленията  в детския център. Домакините са подготвили лакомства и малки изненади за скъпите си гости.
             Празникът в навечерието на Деня на българската просвета и култура  е по инициатива на кмета на район “Младост” Йорданка Юнакова. Той е възможен  с финансовата подкрепа на Пфое Мол, откъдето осигуряват   и транспорт за децата.  

 


Одобрен план на новообразуваните имоти в Пчелина - Младост 23.06.2010 : 10:59

ОДОБРЕНИЯТ ПЛАН НА НОВООБРАЗУВАНИТЕ ИМОТИ В "ПЧЕЛИНА" Е ИЗЛОЖЕН В РАЙОН "МЛАДОСТ"

 

Община Варна съобщава, че със заповед № РД-10-7706-126 от 03 май 2010 г. на  областния управител на област Варна, на основание §4к, ал.6  ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал.8 ППЗСПЗЗ във връзка с чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията е одобрен плана на новообразуваните имоти за земи, предоставени за ползване на граждани на основание § 4 ПЗРЗСПЗЗ, на селищно образувание м. ПЧЕЛИНА, КР 506, землище Варна, община Варна, област Варна, който е изложен в район “Младост”.
           На основание чл. 28б, ал.8 ППЗСПЗЗ одобреният план на новообразуваните имоти подлежи на обжалване пред Административния съд в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник”.
             Обявата е публикувана в Д.В., бр. 37 от 18.05.2010 г. Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти се подават от заинтересуваните лица чрез деловодството на областна управа.
               Планът и документацията към него се намират в район  “Младост” – ж.к. „Трошево”, бл.47, ет. 1.”

 

18.05.2010 г.

 


Нов басейн в Младост - Младост 23.06.2010 : 10:57

НОВ БАСЕЙН В МЛАДОСТ

 

Нов закрит  басейн “Делфини” в район “Младост” бе  открит официално днес /12 май/  по обяд. Съоръжението, което  се намира срещу “Кауфланд”  е със стандартни размери – 25 на 12,5 метра и разполага с пет коридора. Най-дълбоката му част е 1.80 м, а най-плитката 1.30 м. Стойността на проекта е 2.3 млн. лв.
             Лентата  преряза кмета на града Кирил Йорданов и олимпийската ни шампионка по плуване Таня Богомилова.

12.05.2010 г. 

 


Дребни пари за голямо добро - Младост 23.06.2010 : 10:55

ДРЕБНИ ПАРИ ЗА ГОЛЯМО ДОБРО

 

2160 лв. е сумата събрана  за три месеца  в район “Младост” от малките дарителници с надпис “Дребни пари за голямо добро”. Те са поставени в   магазини от различни търговски вериги, които се отзоваха на съвместната акция на  Областната организация на  Български червен кръст и районната администрация в “Младост”. Средствата събрани от дребни суми, които гражданите пускат в дарителниците ще бъдат използвани за подпомагане на абитуриенти в затруднено материално положение.    В район “Младост” има девет училища, в които има дванадесетокласници. Двадесет и седем ученици - по трима от всяко училище,  ще получат парична сума за абитуриенския  си бал. Те са посочени от училищните ръководства. Децата учат в училищата в район “Младост”, но са от целия град и областта.
           Съвместната акция на БЧК и район “Младост” е дългосрочна и  продължава. Средствата от  дарителниците се отчитат на всеки три месеца от представители на червенокръстката организация. Всеки път те се използват за различни социални дейности. Така всеки, отделил малко от своите средства участва в една хуманитарна кауза. Този път това е  празника на  27 абитуриенти.

29.04.2010 г.

 


СтартНазад10 предидущи страници [ 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ] НапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Процедура

Пишете ни
Карта на района
ИЗБОРИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И
ЗА КМЕТОВЕ НА 29 ОКТОМВРИ 2023 Г

Census
 

Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^