Вижте тук
Eнергийна ефективност

ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

  1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  2. ПРИЛОЖЕНИЯ

Брояч

 1255871 всичко

 9 посетители онлайн

Новини

ИНФОРМАЦИЯ - Младост 08.03.2010 : 13:31

 ИНФОРМАЦИЯ

До края на м. август ще завърши почистването на всичките седем  дерета в район „Младост”. Две  от тях са в  ж.к. „Ив. Рилски”  /част от „Максуда”/. Едното е изцяло в района, а другото дели  „Младост” и „Одесос”. Фирмата, която е ангажирана с обществената поръчка е „Жилфонд”, а предвидените  за това средства са 250 хил. лв.

До края на месеца завършва и първия етап от благоустрояването и озеленяването на междублоково пространство в ж.к. „Възраждане” ІV. Изградени са спортна и пазарна площадка с пешеходни алеи и е направен основен ремонт на детската площадка. Приключи и първия етап от започналото през миналата година благоустрояване на площите пред блоковете  срещу гробищния парк /от ул. „Родина”  до ул. „Княз Черказки” – бл. 24 – 29/.

Изцяло променен и облагороден е теренът пред бл. 59 в ж.к. „Ив. Рилски”. Там е изградена подпорна стена, извършено е  отводняване и е асфалтирано. През есента предстои озеленяване.

Продължава работата на  два обекта, по които се работи от 2008 г. – закрития басейн срещу „Кауфланд” и в спортно – развлекателен комплекс „Младост”. Там през този месец  бяха открити скейт площадка и площадка за ролери, които са на световно ниво.

Довършен е основния ремонт на бул. „Република” - от „Практикер” до бул. „Цар Освободител”, започна и реконструкцията на ул. „Девня”.

7 360 кв. м  е рехабилитираната улична мрежа. Преасфалтирани са 650 кв. м  в кв. „Победа”  от  ул. „Анри Барбюс” и ул. „Юлиус Фучик”.

За полугодието гражданите са подали в районната администрация 175 сигнала за проблеми с уличното, алейно и фасадно осветление.168 от повредите са отстранени от фирмата , която поддържа района – „ Булмарк” ООД.

35 са отсечените сухи и опасни дървета по заповед на община  Варна,  като 11 бр. от тях са по молба на граждани. Броят на окастрените клони  и оформени дървета е 630, като сигналите на граждани са 210.

С помощта на работниците по временната заетост е направен и частичен ремонт на тротоари, пясъчници и плочници. По решение на районната администрация и по молба на гражданите на места  са поставени  колчета, за предпазване на зелените площи. 20 са поставените нови пейки пред блокове. Предстои ремонт на парковата мебел. Нов кът за отдих ще бъде изграден до края на годината на ул.”Дрян”.

С готови проекти за благоустрояване и улици са междублоковите пространства – бл. 31- 33,  бл. 42- 45 във „Възраждане” ІІ м.р. , бл. 115 – 118, бл. 104 – 107 в „Младост” І м.р.  и бл. 143- 146 в „Младост” ІІ. Готов е проекта и за основния ремонт на ул. „П. Стайнов”, където живеят основно хора с увреждания и специфични нужди.

Завършена е и предстои до месец да отвори врати  детската градина, която се строи в района на спортно - развлекателния комплекс от фирма "Зърнени храни" АД. Завърши разширението на ЦДГ „Детско градче”.

 


ВАЖНО! - Младост 08.03.2010 : 13:31

ВАЖНО!

 

Във връзка с необходимостта от създаване и поддържане на публичен регистър /на осн. чл. 44 от Закона  за управление на етажната собственост  и Наредба №3 за създаване и поддържане на публичен регистър на сградите в режим на етажна собственост/  собствениците трябва до края на м. октомври да свикат Общо събрание. Избраният председател на Управителния съвет или Управител на етажната собственост предоставя за вписване в районната администрация попълнено типово заявление. 

  В случай, че председателят на Управителния съвет или Управителят на етажната собственост не заяви обстоятелствата, които подлежат на вписване в публичния регистър, законът за управление на етажната собственост предвижда глоба от 100 до 500 лв.

/ВСИЧКО СВЪРЗАНО СЪС ЗАКОНА Е ПОМЕСТЕНО НА САЙТА В ДОКУМЕНТИ/


ПЪРЗАЛКА ЗА РОЛЕРИ - Младост 08.03.2010 : 13:30

ОТКРИВАТ ПЪРЗАЛКА ЗА РОЛЕРИ

Единствената в Европа  пързалка за ролери  ще бъде открита в Спортно - развлекателния комплекс в район “Младост” , в неделя на 9 август в 20.30 ч., с демонстрационен мач. На  пързалката, която е с олимпийски размери и специализирана настилка ще играят националния отбор на България по ин-лайн хокей и сборен отбор на община Варна. 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!


СТУДЕНТИ ПРЕДСТАВЯТ АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ - Младост 08.03.2010 : 13:30

СТУДЕНТИ ПРЕДСТАВЯТ АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ

Най-добрите три, от изготвените 16 проекта свързани с район "Младост",  ще представят студентите по архитектура от ВСУ “Черноризец Храбър”. Те са разработили  идеите си след разговори с жителите на района, а за представянето са избрали детската площадка на блок 142 /до mr. Bricolage/. Целта  е  гражданите да видят как изглеждат техните предложения и желания през очите на бъдещите архитекти.

 Проектите са изготвени под ръководството на гост преподаватели проф. арх. Микела Де Поли и арх. Адриано Марангон от Университета по архитектура във Венеция, Италия и са разработени от участниците в международния архитектурен уъркшоп "Land so  built".

Публичното  представяне е на 21 юли /вторник/ 2009 г.от 17.00 ч.


БИЛКОВА ГРАДИНА - Младост 08.03.2010 : 13:29

ЗЕЛЕНА ПРОГРАМА 2008 - 2011 Г. - БИЛКОВА ГРАДИНА В ОДЗ №15 "МОРСКА ЗВЕЗДИЦА"

Билкова градина се откри днес на  Еньовден в ОДЗ №15  «Морска звездица». Това е първата от трите специализирани градини предвидени в създадената мащабна  «Зелена програма 2008 – 2011 г. «на район «Младост». 39 билки са засети на площ 110 - 120 кв. м във вътрешния двор на детското заведение. Сред тях  лесно могат  да бъдат разпознати  здравец, детелина, жълт кантарион, горска ягода, невен, смокиня. Всички растения имат табелки, на които е посочено тяхното българско и латинско название.

Според народните вярвания в нощта срещу Еньовден билките имат най – голяма сила, затова се събират рано сутрин преди да е изгряло слънцето. На откриването  децата посрещнаха  гостите със здравец в ръка, изнесоха  програма и почерпиха с билков чай с мед. Къщички за пеперуди и декоративни пчелни кошери оформят градинката, чието създаване започна през м. март - април, с общите усилия на районната администрация и екипа на детското заведение. 

 Билковата градина ще помогне  на децата в «Морска звездичка», които имат  здравно-образователно обучение  и  работят  по програма «Етнография за деца», убедена е директорката на детското заведение Радка Кехайова. 

 /Снимки от откриването са публикувани в галерията на сайта/ 


ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ - Младост 08.03.2010 : 13:29

ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ

Ръководството на район „Младост” съвместно с І РУ „Пожарна безопасност и спасяване” проведе инструктаж на групата за гасене на горски и полски  пожари, създадена със заповед на кмета на района Йорданка Юнакова. Проверена е организацията за своевременно оповестяване и събиране за действие в работно и извънработно време. Предстои набавянето на  облекло и екипировка за членовете на групата, която е сформирана от служители на районната администрация.

Продължителното засушаване създава  предпоставки за възникване на пожари поради сухата трева и изхвърлянето на незагасени цигари от  преминаващите коли и живеещите в блоковете граждани. Като потвърждение за проявяваната небрежност и недобросъвестност е факта, че в рамките само на три дни - на 13 и 15 юни т.г., избухнаха два пожара в района на бл. 28 в „Възраждане” ІІ.Благодарение на навременната намеса на огнеборците беше предотвратено запалването на цялата поляна пред  блока.

  Администрацията на район „Младост” призовава жителите да спазват стриктно изискванията на заповедта на кмета на община Варна за паленето на огън в районите и населените места, както и да не се допуска  изхвърляне на незагасени цигари по улиците, алеите  и от балконите  на жилищните блокове.

  При възникване на пожар, гражданите могат да се обадят на телефон 112, а живеещите  в съответните жилищни блокове е желателно да се включат в неговото гасене, докато пристигнат екипите на І РУ „Пожарна безопасност и спасяване”.

 


ГОДИШНО СЪВЕЩАНИЕ - Младост 08.03.2010 : 13:28

ГОДИШНО СЪВЕЩАНИЕ

Дейността през 2008 г. по отбранително-мобилизационна подготовка и защита на населението при бедствия в район „Младост”, ще бъде анализирана  на 30.05.2009 г. /събота/ от 10.00 ч. в актовата зала на ОУ „ Д. Чинтулов”.

Годишното съвещание на  кмета на район „Младост” Йорданка Юнакова  се провежда в изпълнение на указанията на кмета на община Варна, дадени на проведения в края на месец април учебен сбор по отбранително-мобилизационната подготовка и защита на населението при кризи и бедствия. Програмата предвижда освен анализа за 2008 г., участниците да се  запознаят с действията на общинското и районното ръководство по защитата на населението  в случай на заплаха или възникване на бедствие. Ще се акцентира и на  основните моменти от нормативните документи по отбраната и сигурността  на страната, произтичащи от новия Закон за отбраната и въоръжените сили и Закона за защита при бедствия. Обект на специален интерес са  и  възможностите на „Примагаз” за действие при аварийни ситуации.

В съвещанието ще вземат участие  членовете на районния съвет по сигурност и управление при кризи, на щаба за координиране на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникване на бедствие на територията на района и на групите  за гасене на пожари и авариен обход.

Ще присъстват представители на дирекция „Отбранително планиране и сигурност на информацията” на община Варна, дирекция „Гражданска защита”- област Варна, Областна администрация - Варна, Военно окръжие - Варна, Първо районно управление „Пожарна безопасност и спасяване”.Сред участниците са и  взаимодействащите фирми - „Инжстройинжинеринг” ЕООД, „Хидрострой” АД,  „Титан” ЕООД - Варна, „ЕОН-България-Мрежи” АД, Примагаз” АД, Далкия”АД,  „Черно море” АД , „Елдоминвест” ООД , „ВиК” ООД , „Градски транспорт” ЕАД , „Булмарк” ООД, „Ависта” ООД, „Рай” ЕООД и др.

 


Спортен празник - Младост 08.03.2010 : 13:28

РАЙОН ”МЛАДОСТ” – ОБЩИНА ВАРНА

ОРГАНИЗИРА

 

 СПОРТЕН  ПРАЗНИК

 

„ТРЕТА ВЪЗРАСТ”

Със специалното участие на :

ДРАГОМИР ДРАГАНОВ

 

  ДАТА: 27 май 2009 г. НАЧАЛО: 10.30 ч.

 

МЯСТО: СПОРТНО-РАЗВЛЕКАТЕЛЕН КОМПЛЕКС „МЛАДОСТ”

З А П О В Я Д А Й Т Е!

/Снимки от празника са публикувани в галерията на сайта/


ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ - Младост 08.03.2010 : 13:26

ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ

С 20 деца и тяхното най-близко обкръжение – родители, близки и  приятели, ще работят в район „Младост” петима мобилни специалисти – обществени възпитатели към МК БППМН /местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни/.

Превантивната дейност е по „Програма за многокомпонентна превенция на рисковото поведение сред уязвими групи млади хора” на дирекция „Превенция” – община Варна. Предвижда се мобилна работа /на улицата и в домовете/ с деца от училищата в района, които попадат в рисковата група на извършителите на противообществени прояви.

Програмата ще обхване времето на лятната ваканция - от 15 юни до 15 септември 2009 г.

Дирекция „Превенция” ще работи с  район „Младост” заради опита на обществените възпитатели по осъществяване на мерки и мобилна работа по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Местната комисия е доказала своята организираност, професионализъм и прецизност в превантивната и корекционно-възпитателна работа с рисковите групи деца. С въвеждането на нови методи  програмата ще обогати  и усъвършенства работата на специалистите.

  Това е третата програма по която работи МК БППМН. “Децата на “Младост” за живот без риск” и  Кариерна лига – Западна промишлена зона са другите два проекта реализирани заедно  с община Варна.


Нова детска градина - Младост 08.03.2010 : 13:26

НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА

Първа копка на нова детска градина ще бъде направена днес /27.04.2009 г./ в  12.30 ч. в район "Младост" до СОУ "Гео Милев". 


СтартНазад10 предидущи страници [ 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ] НапредКрай

Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Процедура

Пишете ни
Карта на района
ИЗБОРИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И
ЗА КМЕТОВЕ НА 29 ОКТОМВРИ 2023 Г

Census
 

Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^