Главно меню
Вижте тук
Преброяване 2021

Census
 

ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
Брояч

 1166684 всичко

 4 посетители онлайн

- - Район Младост
paraklis.jpgРайон „Младост” – Община Варна, вторият по големина във Варна. Разположен в северозападната част на града на площ от 14 500 дка. Включва жилищни комплекси  „Възраждане“ – І, ІІ, ІІІ и ІV микрорайон, „Младост” – І и ІІ микрорайон, 26 микрорайон, „Трошево” и квартал „Свети Иван Рилски”. В района са и селищните образувания „Кочмар”, „Пчелина”, „Планова” и „Сълзица”, които заемат 450 дка от територията му.
В Район “Младост” се намира Западна промишлена зона, където са съсредоточени основните производства: радио-навигационна апаратура, домакински и електрически електроуреди, строителство, транспорт, комуникации, хранително-вкусова промишленост и други. Тук са съсредоточени основни за града производствени предприятия и фирми, също и главни складови бази.
На територията на района се намират Grand Mall, Varna Mall, MALL VARNA, търговски център „Явор“, „Варна Тауърс“, Galleria Mall. През последните години са построени над 10 бензиностанции, супер маркети и вериги магазини. Има осем търговски комплекса, където са позиционирани над 700 обекта.
Големи търговски вериги като „Практикер”, „Мосю Бриколаж”, „Кауфланд”, „Пежо”, „Технополис“, „Lidl”, “Yusk”, “Mӧmax”, „Aико“ и други имат свои магазини в Район „Младост”. Инвеститори в района са и световно известните компании SHELL и OMV.
На площ от около 40 декара в Район „Младост” е изграден най-големият в града спортно-развлекателен център с 4 игрища, детски кът, езеро с лодки, ледена пързалка, летен амфитеатър, стена за скално катерене и други.
Три са парковете – парк „Младост“, парк „Елин Пелин“ и парк „Възраждане“, който бе завършен в началото на ноември 2018 година и заема площ от 30 декара- алеи, кътове за отдих, зони за пешеходци и за велосипедисти, игрови площадки за малки и по-големи деца и места за свободни игри.
Три са и модерно оборудваните  медицински центъра. В тях са позиционирани общи и специализирани лекарски кабинети с лаборатории и аптеки.

rayon.jpgНа територията на района се намират: Автогара Варна, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, общежития и предприятие за хора с увреждания, Гробищен парк, Варненски затвор, Следствена служба, четири Бюра за „Социално подпомагане”, Военен отдел и др. Има 17 училища, 3 детски ясли, 12 детски градини.
В район „Младост“ живеят над 90 хил. души.


Страницата е посетена 59098 пъти


Версия за печат Версия за печат


Информация
Официален сайт на Район "Младост", община Варна.

Галерия

Район Младост

Подайте сигнал
  tel.gif
Улично осветление  и пътища:
052/820 871 
Чистота, екологичен контрол
и озеленяване:

052/820 784
Пишете ни
Карта на района
Избори за Народно Събрание 02.10.2022г

Census
 

Декларация за политиката по качеството
^ Нагоре ^